Widok

problem z GWSH

Nauka Temat dostępny też na forum:
Witam,

moja sytuacja wygląda następująco, zastanawiam się nad studiami w GWSH, na kierunku Pedagogika ale z JĘZYKIEM FRANCUSKIM.
Jest to nowa specjalizacja na temat, której nie ma praktycznie żadnych informacji.

Pisałam już maila do dziekanatu itd. ale bez żadnej odpowiedzi.

Szczerze mówiąc dziwie się, że mają taki stosunek, gdyż powinno im zależeć... zostało jeszcze trochę czasu mam nadzieję, że wrzucą jakieś informacje o przebiegu studiów ale wątpie bo na temat starszych sepcjalizacji też jest tam niewiele. Prawda jest taka, że jeszcze do końca nie zdecydowałam o wyborze uczelni a tak bardzo jestem już negatywnie nastawiona.

Czy jest sens wybrać się tam osobiście?
Może ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi o co w tym wszystkich chodzi? Czy może te wszystkie info są niepotrzebne i bez sensu się czepiam... no ale chyba mam prawo wiedzieć za co będę miała płacić i to wcale nie tak mało!

Czekam na wasze opinie, rady, i doświadczenia z tą uczelnią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co wiem to uczelnia normalnie rekrutuje i przyjmuje kandydatów oraz udziela informacji. Dostępne są one na stronie. Jeśli nadal nie jest Pani przekonana prosze zadzwonić. Albo zrobić sobie wycieczkę. w końcu nic tak nie rozwiewa wątpliwości jak bezpośredni kontakt z dziekanatem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uczelnia może i rekrutuje, pytanie czy ktoś Ciebie zechce zatrudnić po tej uczelni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a dlaczego nie mieliby zatrudnić ?
Mamy coraz mniej dzieci i społeczeństwo się starzeje także pedagogika wydaje się słabym wyborem. GWSH raczej nie cieszy się jakąś super opinią.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bądź merytoryczny :), jeśli chcesz dyskutować o danej dyscyplinie wiedzy.

Pedagogika jest nauką obejmującą wszystkie grupy wiekowe. tak jak psychologia biegu życia/psychologia rozwojowa. liczebność populacji osób w danym wieku nie ma większego znaczenia, np. dla rynku pracy absolwentów pedagogiki. subdyscypliny pedagogiczne to m.in. pedagogika resocjalizacyjna (jej przedmiotem mogą być np. przestępstwa seksualne, choroby psychiczne, patologie instytucji), czy też doradztwo zawodowe - zatem specjalności "niedziecięce" :). co istotne, Pedagogika jest pragmatyczna.

pieprzyć od rzeczy na forum to nie sztuka. sztuką jest merytoryka.
Co do merytoryczności rynek pracy zweryfikuje sprawę. Wystarczy wpisać psychologia resocjalizacyjna w google żeby zobaczyć jak potężne problemy ludzie mają z pracą. Po wpisaniu psychologia biegu życia + praca nie znajduje totalnie nic. To właśnie problem z absolwentami takich kierunków, wasza merytoryczność to to co dacie sobie wbić do głowy a potem następuje kolizja z rzeczywistością i kasa w odzieżowym. Wymienione doradztwo zawodowe faktycznie się przydaje szczególnie właśnie ludziom po pedagogice, politologi itp. Co do pieprzenia to odpuść proszę takie hasła. Radzę na podstawię doświadczenia ludzi których znam, nie polecam psychologi na prywatnej uczelni i nie polecam pedagogiki na jakiejkolwiek uczelni.
Nie widzę opcji edycji, dlatego odpowiem sam sobie.

Tak na szybko:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4873605
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3955541
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4134167

Mało szczęśliwych osób po pedagogice.

Inne tematy z forum Śródmieście

Odśwież swój smartfon wybierając darmowe dzwonki na telefon Android (6 odpowiedzi)

Dźwięk przychodzącego połączenia to coś, co słyszymy wielokrotnie w ciągu dnia. Zamiast polegać...

do góry