Widok

problem z laptopem

witam moze ktos mi powie co moge miec z bateria ?
mam laptop dell
dziala tylko pod zasilaczem a jak jest pokazane ze laduje a wcale nie laduje?
moze ktos jest tu kto sie zna na tym ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za mało informacji - napisz coś więcej. Jaki model itd.
możliwe jest uszkodzenie akumulatora
najprościej sprawdzisz przekładając akumulator do innego identycznego laptopa
możesz jeszcze wyjąć i włożyć akumulator w trakcie pracy na ładowarce
być może poszła pamięć w akumulatorze
Pamięć w akumulatorze można skasować wkładając do zamrażalnika na około jedną godzinę. Pamięć odczytywana jest przez nagrzanie akumulatora i jak akumulator potraktujesz odpowiednią temperaturą to czasami pomaga i akumulator nie pamięta teperatur pracy. Czasami pomaga, ale nie zawsze. Pamiętaj jak wyjmiesz akumulator z lodówki to pozwól mu dojść do temperatury pokojowej.
Sprawdź na spryciarze.pl
Pozdrawiam.
....i myśli sobie Ikar, co nieraz już w dół runął: jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął......
A Osiecka
Słyszałam o tym od kogoś.

wsad pamięci jest trochę bardziej skomplikowany niż zapis temperatury pracy akumulatora, dodatkowo wszystkie wpisy muszą być zgodne z sumami kontrolnymi więc lodówka może jedynie schłodzić skuteczność tej metody
Nie każdy akumulator jest akumulatorem.....
Pisałem, ze nie zawsze to działa, za mało wiadomości, aby pomóc.
A twój wpis, prawie całkowicie schładza skuteczność metody lodówkowej.
Zamiast próbować pomóc to komplikujesz wsad pamięci dodatkowo z sumami kontrolmymi, który jest bardziej skomplikowany ....
Serdecznie pozdrawiam maxiora - bez lodówki.
....i myśli sobie Ikar, co nieraz już w dół runął: jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął......
A Osiecka
Tak się fajnie składa, że akurat wiem o czym piszę z praktyki zawodowej.
Pomoc w tego typu sprawach faktycznie nie jest prosta, wielokrotnie trafiłem na nowe i uszkodzone akumulatory do laptopów, gdzie problemem był wysypany wsad pamięci. Czasami laptop nie widział akumulatora a po ponownym załadowaniu wszystko było ok. do czasu ponownego podłączenia ładowarki.
Proponuję doczytać trochę o budowie akumulatorów i zobaczyć co jest w środku - polecam.

Ewelina

ile masz go czasu... niektęre baterie mają żywotność do 900 ładowań i poźniej to trupy.... :)
Kto sam siebie wystawia na światło, nie błyszczy. Kto sam siebie wychwala, ten nie zdobędzie sławy. Kto napada, nie osiąga sukcesu. Kto sam siebie wywyższa, nie może być starszym pośród innych.

Inne tematy z forum Inne

Najem długoterminowy samochodu. Czy ktoś korzysta? (16 odpowiedzi)

Temat jak powyżej. Czy któraś z Was korzysta? Teoretycznie plusy i minusy to mniej więcej znam,...

Adwokat Dorota Giesek (5 odpowiedzi)

Jesli ktoś szuka skutecznego adwokata to polecam Panią Dorotę Giesek z Wrzeszcza. Bardzo mi...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (11 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...

do góry