Widok

proboszcz demptowo

Demptowo Pustki Cisowskie Temat dostępny też na forum:
witam dajcie spokoj prpboszczowi wyremontowal kosciol,zrobil porzadek wokol kosciola uwazam ,ze jest dobrym gospodarzem ma za uszami jak kazdy z nas i tyle mam do powiedzenia.chodze do kosciola nie dla ksiedza ale dla siebie i nie ma co go obrzucac obelgami tylko na koledzie porozmawiac ,jest proboszczem i rzadzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie widzę powodu dla które miałby się komukolwiek z tego powodu tłumaczyć. Spróbujcie to przełożyć na nasz świat. Jak wy dostajecie dyscyplinarkę ogłaszacie o tym wszystkim sąsiadom w bloku, a może ogłoszenie na całe osiedle? Parafia jest jaka jest, ale jeżeli nie będzie w niej ludzi, to nie będzie też wspólnoty. Prawie minął adwent i jak wielu ludzi można regularnie spotkać w kościele? Przychodzicie tam dla kp czy z powodu swoje wiary? Nie będziecie naciskać to nie powstanie żadna ludzka wspólnota tam, bo jak widać samo się nie zrobi. Narzekać potrafi każdy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nowy wikary ksiądz Kos po miesiącu zniknął z parafii a dzisiaj zniknął też ze strony archidiecezji , co oznacza , że prawdopodobnie został suspendowany (zawieszony) albo usunięty z kapłaństwa. Oczywiście proboszcz nabrał wody w usta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Niezmiennie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ten cwaniaczek zebrak grajek czyli ornganista/onanista jeszcze tam jest ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Przykro mi. Całe życie jestem związana z tą parafią. Kiedyś była kawiarnia ze wspólnota młodzieżową, chórek i zespół z prawdziwego zdarzenia, spotkania, wyjazdy kościelne dla dzieci i młodzieży. Kościół łączył, a nie dzielił. Serce pęka na myśl, że to wszystko przepadło dzięki obecnym działaniom KP.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sama unikam chodzenia do kościoła przez niego.
Wystarczą mi wspomnienia z przygotowań do bierzmowania, gdzie robił z siebie prawdziwego kapo obozowego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ten człowiek sprawił, że znacząco przyspieszyłem decyzję o odejściu z tej instytucji.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Porozmawiać z nim o jego butnym i chamskim zachowaniu face à face ? Ekskomuniki komuś życzysz?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4