Widok

prysznic czy wanna?

Remont łazienki....łazienka jest nizbyt duza....Musze wybrać jedno z dwu...
Dając swoje uwagi nie zapominajcie o tym, ze taka inwestycja ma wystarczyc {w moim przypadku} na 15-20lat....mam alergie na kurz i nie predko podejme sie kolejnego remontu..........
......Wypowiedzi z" autopsji " prosze......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam sporą łazienkę. Mieści się kabina prysznicowa i wanna 170 cm. Przez okres mieszkania w mojej chałupie (prawie 12 lat) na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy kąpałam się w wannie. Za to kabina jest niezastąpiona. Polecam, choć to rzeczywiście sprawa indywidualna, jak ktoś lubi leżeć i się pławić.....mnie na to szkoda czasu.
zawsze można zamontować dwa w jednym, czyli wanne z natryskiem:)))
Ostatnio bardzo modne sa kabiny natryskowe polaczone z biczami wodnymi.
Probowalem,nie jest zle i zajmuje mniej miejsca niz wanna.
Tylko polezec sie nie da.
Trzeba stac.

Powyzej to tylko moje zdanie.
Nie wszyscy musza sie z tym zgadzac.
Jak juz prysznic, to zadbaj aby bylo tam wiecej miejsca, niz dla jednej osoby (bez podtekstow:-). Przecietne komory odplywowe sa 90x90cm duze, czyli raczej malutkie. Wtedy to juz lepiej wykafelkowac ...
MEX ależ nie ma co mówić bez podtekstów, to nie wstyd wskoczyć pod prysznic z dziewczyna;))
Ja mój głos daje za wanna, lubie sobie poleżeć w wannie i poczytać jakąś dobrą książkę, i warto od razu dużą wanne kupić, tak by była na 2 osoby....nie ma co jakaś nastrojowa muzyczka, świece zapachowe, i dwie kochające się osoby opływające w wannie z dużą ilością piany....

Pozdrawiam

"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Anty,czy Ty jestes z rodziny liliputow?
Czy Tobie wanna nie kojarzy sie zaraz z basenem?
Czy uwazasz za mozliwe plywanie dwoch normalnych osob w jednej wannie?
Chyba ze pietrowo.

ojj nie wiesz co mogą zrobić dwie osoby w małej wannie, aż dziw że jest tyle możliwości i tyle miejsca, hehe
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
No tak,masz racje,zapomnialem o stateczkach i kaczuszkach.
Tylko trzeba uwazac by nienachlapac naokolo wanny.

Właśnie zakończyłam remont łazienki. Zdecydowałam się na kabinę i głęboki brodzik (25cm, ale podobno bywają głębsze)). W razie potrzeby można do niego napuścić wody, posiedzieć, albo namoczyć zasłony. Jestem bardzo zadowolona, że mam wreszcie prysznic :), jeszcze nie mogę się nacieszyć :). Widziałam w Leroi Merlin połączenie tych dwóch armatur. Była to wanna z kabiną zainstalowaną na połowie wanny. Kosztowało sporo, chyba ok. 1600 zł. Wybór zależy przede wszystkim od upodobań, niektórzy zdecydowanie lubią poleżeć, pomoczyć się i porelaksować, a nawet czytać (jak można to robić bez zamoczenia książki? kiedyś próbowałam i mi się nie udało), a niektórzy cenią szybkość i masowanie wodą.

Życzę miłego dnia
wyliczyłam....większośc za prysznicem.........Zapadla ostateczna decyzja.......jak co do czego i bede niezadowolona ..........to bedzie na was....
Ponoć na forum sa sami życzliwi ludzie........
Pozdrawiam
........ha ha ha.........
widze ze juz troszke za pozno ale powiem ;)

remont robilam jakis rok temu i jednak wanna..
z tym ze mam zamontowany uchwyt na prysznic i (jak na razie bo fundusze sie skonczyly ;) ) zwykla zaslonke prysznicowa..
a w domysle bedzie szklana scianka skladana - juz nawet upatrzylam taka..

rozwiazanie wydaje mi sie ze dobre bo i samemu wygodnie a i na dwojke i w wannie i pod prysznicem miejsca wystarcza..
prysznic! oczywiscie ze prysznic- szybciej sie go czysci i szybciej mozna sie tam umyc :) pozdrawiam fanow prysznicow heh
Ja polecam wannę, właśnie sami zdemontowaliśmy brodzik - w wannie się wykąpiesz i weźmiesz prysznic, pod prysznicem nie ma szansy na kąpiel. A czasami lubię posiedzieć w pianie i nic nie robić.

Ja wolę prysznic. Mam prysznic z baterią stąd - https://sklep.sotbe.com/baterie-prysznicowe-z-deszczownica-SOTBE, deszczownica dla mnie to sztos! :)

Inne tematy z forum Towarzyskie

Biały związek (9 odpowiedzi)

Witam serdecznie. Czy ktoś może polecić jakąś stronę, gdzie jest szansa poznać Panią do "białego...

Naturystycznie (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich szczególnie kobiety. Od dłuższego już czasu nurtuje mnie jedno pytanie,...

Czy feromony działają (83 odpowiedzi)

Zastanawiam sie nad kupieniem sobie feromonów. Ogólnie należę do bardziej nieśmiałych osób i...

do góry