Widok

przed wyborami o Żurawiczu

http://www.piotrcackowski.pl/?p=1158
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zagłosowałbym na Żeromskiego ale niestety startuje z komitetu PO RP a na tych ludzi nie oddam głosu bo by mi Bog rozum odebrał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie Żurawicz powinien siedzieć w kryminale a zarobione tam pieniądze powinny wpływać do kasy gminy. Skandal to malo powiedziane.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warto zwrócić uwagę na jeszcze jedno nazwisko w kontekście tej brudnej sprawy, a mianowicie przewodniczący RM ADAM OKRÓJ.
Żurawicz, Okrój (Komitet Wyborczy Wyborców Porozumienie Samorządowe dla Kaszub)- tych panów wyrzucamy z urzędu!
A co! Pleban nie ma kasy?
Głosuję na J. Miąskowskiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taką mamy władze jaką wybieramy
http://chwaszczyno.com/news,9245,1.html
z portalu ekspress kaszubski o pozyskiwaniu zewnętrznych środków inwestycyjnych w powiecie kartuskim - wypadamy blado

" Dobra władza efektywnie pozyskuje środki zewnętrzne na inwestycje. Tutaj Kartuzy nie wypadają najgorzej, z pozycją nr 2 pośród wszystkich gmin (19,7 mln zł). Lepsze są tylko Sierakowice. ALE już w przeliczeniu na mieszkańca, ta przewaga bardzo maleje. Okazuje się, że na mieszkańca, Kartuzy pozyskały niecałe 600 zł w porównaniu do ponad 1400 zł w Sulęczynie czy ponad 1300 zł w Sierakowicach (Kartuzy zajęły ostatecznie 6-te miejsce). Tylko Żukowo i Somonino pozyskały mniej niż Kartuzy. "
Koleżanko, Kolego - był 2 kadencje. A co zrobił ? On sam wie najlepiej !
Jest, skreślasz wszystkich. I TAK TRZEBA ZADEMONSTROWAĆ NASZ SPRZECIW. A kogo wybrać ? Może się taki "znajdzie" przy następnych wyborach
Kolejna skucha pana Żurawicza
http://expresskaszubski.pl/aktualnosci/2014/11/burmistrz-zukowa-pozwal-dziennikarza
ale ten Żurawicz elokwentny:
No ale, no ale, no i, no i...
"- Mój program w 90% został zrealizowany. No ale, na przykład chciałem zrobić windę dla osób niepełnosprawnych w Urzędzie Gminy, ale się okazało, że PFRON już tego nie finansuje. Nie zdążyliśmy z budową strażnicy, no ale umowa jest już podpisana, dzisiaj wykonawca wchodzi na budowę no i buduje. Jest dość trudny proces inwestycyjny z uwagi na położenie blisko stacji Orlenu. No i załatwianie wszystkich formalności z tak dużym koncernem jest bardzo trudne, w przypadku małej gminy, jaką jest Żukowo. No ale jest podpisana umowa, jest wykonawca wybrany i są zabezpieczone środki i w dniu dzisiejszym rozpoczynamy budowę."
http://kartuzy.info/wybory,samorzadowe,2014,20461,Gmina-Zukowo-Podsumowanie-kadencji-2010-2014.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z debaty kandydatów na burmistrza Żukowa:

J. Żurawicz: Brak obwodnicy metropolitalnej jest wielką uciążliwością żukowian. Wiemy, co dzieje się w godzinach szczytu. Żukowo jest totalnie zakorkowane. Będę się starać, aby ta obwodnica jak najszybciej powstała. Już podejmowałem takie starania. Wariant, który zostanie zaopiniowany ma być korzystny dla mieszkańców i zakładów pracy. Ten wybrany teraz przechodzi przez dwa przedsiębiorstwa, co jest niedopuszczalne. Chcę zrobić wszystko, aby przyspieszyć budowę obwodnicy.

hmmmmmmmmm, smiac sie czy plakac????
Bychowski nie kandyduje na burmistrza i bardzo dobrze - tradycja Kaszubska pomylona z zacofaniem. Został wywołany więc wyraziłem opinię.

W którym miejscu jest ~xing opinia jest bzdurna?
Co za obłudna nie konsekwencja - "nie warto komentować" - ale komentujesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
podobne pytania zadałem w Ekspresie Kaszubskim pod artykułem o debacie ale tam jakiekolwiek negatywne informacje o Żurawiczu sa permanentnie usuwane - pełna cenzura :)
Bychowski nie kandyduje na burmistrza, więc bzdur wypisywanych przez qwer1 nie warto komentować. Nie masz pojęcia o czym piszesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzisiaj jest debata w Żukowie z kandydatami na burmistrza. Niestety nie mogę dzisiaj tam być ale może ktoś się spyta Żurawicza

1/ Jaki był przebieg służby w Ludowym Wojsku Polskim, szczególnie w latach 1968 i 1970 ?
2/ Co motywowało kandydatem do wstąpienia do ORMO w 1976 roku - podaje za dostępnymi w sieci dokumentami

http://chomikuj.pl/zukowska-teczka/Dokumenty/*c5*bburawicz+Jerzy+burmistrz+Gminy+*c5*bbukowo

i czy brał udział w wydarzeniach w Ursusie i Radomiu gdzie oddziały ORMO mocno się "wsławiły".
3/ Co robił w stanie wojennym i za jakie zasługi dla umacniania komunizmu właśnie w stanie wojennym zostaje ( w 1982 ) Naczelnikiem Gminy Żukowo - osiągnięcie bez precedensu w tamtym czasie - musiał dobry małojec być
4/ Jak do z zakładami drobiarskimi było i jak zarządza się firma by została z niej sterta gruzu
5/ Czy w magistracie w 2013 roku doszło do sfałszowania głosowania w sprawie obwodnicy metropolitarnej a jeśli nie to jak doszło do cudownego rozmnożenia głosów na niekorzyść Banina

Jeśli można proszę zadać te pytania kandydatowi bo cały czas się miga i omija te tematy.

Proszę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest niezłe

http://mojezukowo.pl/index.php/sport/item/123-nie-ma-zaslug-sa-zasluzeni/123-nie-ma-zaslug-sa-zasluzeni
Lotnicza jest drogą powiatową.
Przespał obwodnicę metropolitalną, raczej wariant pomarańczowy który nie kolidował by z Żukowem, Miszewem, Pępowem i Baninem w żaden sposób. Budował drogi z kostki wokół swojej nieruchomości.
Pętla w Baninie - typowy dla środowiska Kaszubów (których za inne rzeczy cenię) brak planowania i myślenia o przyszłości. Przecież pomijam fakt umiejscowienia pętli dokładnie w tym samym miejscu gdzie wykonali ją "komuniści" to jeszcze jest wąska, nie pozwalająca na parkowanie innych linii np. 157. Pętla powinna być przesunięta do Miszewa, a w okolice Dąbrówki co najmniej. Dziwne że tego p. Albin nie dostrzegł mieszkając przecież w Baninie.
Oczywiście burmistrzem "gorszym" niż obecny nie był ale chyba nie o taki minimalizm chodzi.
Tak na pewno zrobi wiele...zwlaszcza to, ze chcial przyblizyc obwodnice metropolitalna do Banina. Jemu juz podziekujemy.
do góry