Widok

przedszkole montessori Gdynia??

Czy ktoś w temacie?? Opieka? Zajęcia?Jakie koszta?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie wie :( ???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiem tylko , ze te przedszkola są drogie ........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.montessori.sopot.pl/?main=tytul
Koszty 1250 zł + dodatkowo płatne obiady i wszystkie wyciezczki.
Podwieczorek i sniadania samemu. Nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
gdzieś w okolicach ujeściska jest cos takiego co się nazywa minimontressori ......... widziałam reklamę
Ja wiem .
Nowe Ładne Przedszkole Montessori na Narutowicza 17 w Gdyni
Nazywa się Przedszkole Montessori nr 1
Można znaleźć w internecie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedszkole Montessori w Gdyni na ul. Narutowicza jest rewelacyjne. Moj Kacperek super sie tam rozwija, uczy sie ciekawych rzeczy, czuje sie tam bezpiecznie I swobodnie. Panie opiekunki to niesamowite osoby, cieple, otwarte I cierpliwe. Pieknie mowia do dzieci, wszystko super im tlumacza. Widac, ze pracuja tam ludzie z pasja. Jestesmy z mezem zachwyceni. Dla nas najwazniejesze jest zeby Kacperek czul sie dobrze w przedszkolu, zeby sie nie nudzil I dobrze bawil. Goraco polecamy to przedszkole wszytkim rodzicom, ktorzy chca szczesliwego przedszkolnego dziecinstwa dla swoich dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolory Montessori Gdańsk Osowa. www.kolorymontessori.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Gdyni startuje nowe przedszkole od 1 września, prowadzone metodą Montessori. Wszystkie informacje na stronie www.lalala.com.pl

Serdecznie plecam :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
To jest niesamowite, ze przedszkola które nie mają nic wspólnego z metodą i pedagogiką Montessori, nazywają się Montessori,bo.....np.łatwo jest utworzyć grupę mieszaną wiekowo...to naprawde jest krzywdzące dla tych osób które tą metodą pracują,a w przedszkolu oprócz samej idei znajdują się montessoriańskie pomoce i to nie są te, które możemy kupić na jarmarku (bo wykonane są z drewna) ale te za które płaci się olbrzymie pieniądze, a nauczyciele mają pojecie o tym co robią bo mają odpowiednie do tego wykształcenie...,bo nie wystarczą tutaj tylko studia pedagogiczne!! Bardzo proszę rodziców o jedno, zanim wybierzecie już przedszkole Montessori dla swojego dziecka, sprawdźcie jak to przedszkole wygląda i jakie mają wykształcenie wychowawcy, a najlepiej byłoby zobaczyć jak dzieci pracują z pomocami montessoriańskimi, a przede wszystkim czy ta pedagogika została wprowadzona "w życie" w danym przedszkolu. Przedszkola są drogie, ale to nie jest jakiś wymysł właściciela danego przedszkola...pomoce są bardzo drogie, kursy również, więc cena jest adekwatna do tego ile kosztuje utrzymanie takiego przedszkola, a nie przechowalni i jeśli wybraliście pedagogikę Montessori i zależy Wam na jakości przedszkola w którym Wasze dziecko się znajduje, wtedy jesteście w stanie zapłacić tą cenę, ale najpierw musicie wiedzieć ze to jest napewno pedagogika Montessori, a nie sama idea. Serdecznie pozdrawiam.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
to fakt, maria montesorii w grobie się przewraca, co się w tych przedszkolach wyprawia. Nie ma planu, dzieci nadają własny rytm. Co za bzdura, jak można w grupie dzieci, mieszanej wiekowo zapewnić każdemu dziecku indywidualny rytm !!! I oczywiście jak któreś dziecko chce pić w czasie zajęć, to pani leci z kubeczkiem, lub pozoli się napić. Chyba żartujecie, oczywiście powie, że teraz jest praca z pomocami (róbta co chceta, tylko nie hałasujta)Wygląda to tak, że dzieci są w przechowalni, a jak się coś pani umyśli to wprowadza. ŻENADA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
"to na prawde jest krzywdzące dla tych osób które tą metodą pracują,a w przedszkolu oprócz samej idei znajdują się montessoriańskie pomoce i to nie są te, które możemy kupić na jarmarku (bo wykonane są z drewna) ale te za które płaci się olbrzymie pieniądze"
Zastanawia mnie dlaczego muszą być te drogie pomoce, przecież Maria Montessori pracowała na pomocach indywidualnie zrobionych, a idea przedszkola była dla biednych dzieci, więc czy kupię wieżę drewnianą z jarmarku za 35 zł czy za 400 oryginalną - cokolwiek to znaczy to dziecko nie odczuje różnicy, a może dzięki temu takie przedszkola byłyby tańsze, a nie dla bogaczy. pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Prawdziwe przedszkole pracujące tą metodą znajduje się w Gdyni na ul. Narutowicza 17. Nazywa się przedszkole Montessori nr 1 , można wy- googlować :)
http://www.przedszkolemontessori.com/
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prowadzę przedszkole Montessori i również uważam tak samo jak Pani Ewa. Rodzice mają możliwość sprawdzenia. Prawdziwe Montessori nie obawiają się pokazać tego jak pracują.

pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
żałuje tego co napisałam według mnie to w tym przedszkolu wcale nie ma Montessori - jest jedynie myśl przewodnia tej metody. Nic poza tym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest w orłowie blisko kolejki skm ,ul Wierzbowa ale nie znam szczegułów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja robilam dluuugi kurs pedagogiki montessori i mialam sporo praktycznych zajec w przedszkolu i (jedynej w polsce) szkole podstawowej i gimnazjum w poznaniu (jedyny osrodek akredytowany do przeprowadzenia kursow) i szczerze mowiac, nie polecam ani tej metody ani przedszkola. metoda ta jest bardzo specyficzna i posylanie dziecka do przedszkola montesorianskiego jest bezcelowe, jesli nie moze ono kontynuowac nauki na dalszym stopniu edukacji. edukacja MM w przedszkolu jest zupelnie inna niz tradycyjnym i dziecko nie jest kompletnie gotowe do pojscia do tradycyjnej szkoly podstawowej. pomoce dydatyczne na ktorych dziecko uczy sie sa tak specyficzne, ze nie bedzie umialo przelozyc swojej wiedzy i umiejetnosci w tradycyjnej szkole. trudno to wytlumaczyc jesli ktos nie widzial tych pomocy. zreszta to tez zaznaczano nam na kursie, ze ta metoda ma sens gdy jest stosowana na kazdym stopniu edukacji a jesli nie ma sie takiej mozliwosci, to nalezy wprowadzac tylko jej elementy i to w malych ilosciach. warto przemyslec, czy posylanie dziecka do takiego przedszkola ma rzeczywiscie sens czy nie jest tylko wynikiem naszej mody.
image

image
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
do maria. te pomoce, jak napisalas, sa MASAKRYCZNIE drogie, poniewaz sa opatentowane i jedynie 2 fabryki maja prawo je produkowac, bodajze w niemczech i we wloszech. MM zrezcywiscie pracowala z najbiedniejszymi dziecmi z ochronki, ale spadkobiercy jej metody postanowili wszystko opatentowac, by nie bylo podrobek i wszystkobylo wykonane na najwyzszym poziomie. no i przy okazji zrobili na tym interes zycia.
image

image
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
zapytaj na 3miejskiemamy.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam to przedszkole, metoda jest realizowana i to jest właśnie jedno z tych miejsc, o których można powiedzieć że działa jak należy. polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja jak widzę stronę przedszkoli to dopada mnie jakaś obawa, że to wszystko wygląda jak jakaś sekta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Cytrynka zgadzam się z tobą tez tak myślę;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Współczuję Ci, że nie możesz się przekonać, że pozostajesz w ogromnym błędzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba Tobie trzeba współczuć Anja........

mi też to śmierdzi dobrze zakamuflowaną sektą na odległość.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
akurat metoda Montessori, jej nazwisko i pomoce nie są opatentowane... takie było celowe założenie samej Marii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
a które? i dlaczego?
Ja natknęłam się na Narutowicza 17 . jest nowe duże porzedszkole .
Byłam na ich stronie , ale nie byłam rzeczywiscie wewnatrz .
Na pewno Montessori .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak kogoś nie stać to zawsze krytykuje i wymysla,że to sekta. Czasem mam wrażenie,że niektórym z was też by się przydało cofnąć do przedszkola.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moj syn chodzi tam od 3 miesiecy. Byl w dwoch przed szkolach wczesniej I cierpial. Tutaj nawet jak jest chory I musi zostac w domu to jest zly ze nie idzie do szkoly. Jest bardzo kreatywny I pewny siebie w dobrym tego slowa znaczeniu. Nie wiem dlaczego ale dziecko jak odmienione
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam pytanie, do którego przedszkola chodzi Pani syn?
Witam, a o jakim przedszkolu Pani mówi bo się pogubiłam? Właśnie szukam przedszkola dla córki i jestem zdezorientowana. Z góry dziękuję za odpowiedź
Metodę montesorii można też wprowadzać w domu, jest wiele pomocy, które można kupić np. tutaj https://www.kabum.pl/s/8/Pomoce-dydaktyczne-dla-instytucji . Po przedszkolu czy szkole zawsze znajdzie się czas na taką zabawę poprzez naukę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jakie macie zdanie o tej metodzie?
do góry