Widok

przedszkole nr 59

Myślę, że sporo osób wie o planach dotyczących zlikwidowania Przedszkola nr 59 przy ul. Obrońców Wybrzeża. Dlaczego w zeszłym tygodniu podjęto taką decyzję, skoro placówka ta nie była uwzględniana we wcześniejszych planach likwidacji placówek oświatowych do roku 2007. W przedszkolu obecnie na 100 miejsc, zajętych jest ponad 90. Kadra pedagogiczna jest świetnie wykwalifikowana, panuje tu niemal domowa atmosfera, w trakcie wszystkich kontroli placówka uzyskuje bardzo wysokie pozytywne oceny.
Miasto zaproponowało przeniesienie dzieci do przedszkola nr 57 (jak wynika ze słów Pani dyrektor tego przedszkola - na pewno przyjęte zostaną 3-latki, czyli dzieci które przedszkole rozpoczną dopiero od września - a co z 4-, 5- i 6-cio latkami?????) oraz do przedszkola nr 49, które nie cieszy się dobrą opinią wśród rodziców.
Dleczego dla włodarzy naszego miasta nie liczy się dobro dzieci? Dlaczego mówiąc o naszych dzieciach myślą tylko o pieniądzach jakie można z tych dzieci uzyskać? Dzieci to przyszłość naszego miasta i kraju. Dlaczego już teraz miasto chce zniszczyć naszym dzieciom spokojne dzieciństwo i pozbawić je ciepła i tak dobrej opieki jaką otrzymują w przedszkolu nr 59?
Czy ktoś pomyślał o tym jak wielkim przeżyciem i stresem jest dla małego dziecka zmiana otoczenia i środowiska?
Jestem przeciwna likwidacji przedszkola nr 59!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałam napisać opinię na temat przedszkola 59. Mój synek chodzi tam od września 2011 i jest bardzo zadowolony. Codziennie rano z chęcią wstaje i się ubiera do przedszkola, zjada wszystkie posiłki, codziennie chodzi na podwórko. Naprawdę mogę polecić każdej matce. A pani dyrektor B.Dudzińska - to wspaniała kobieta i pracuje z dziećmi z powołania. Dzieci mają angielki, rytmikę i inne różnorodne zajęcia (oferta jest duża, ale nieobowiązkowa). Jednym słowem: polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jestem przeciwny!!!!!!! Mam 20 lat i konczylem to przedszkole:-)
4 grupy + zerówka. Bardzo miło wspominam to miejsce. Zostawcie 59!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry