Widok

przedszkole w bojanie - czy warto otworzyć punkt przedszkolny?

Bojano Koleczkowo Temat dostępny też na forum:
Witam mieszkańców Bojana i okolic,
Zwracam się do Was z prośbą o opinię dotyczącą przedszkola. Zastanawiam się nad otwarciem w waszej miejscowości punktu przedszkolnego i chciałabym uzyskać od was zdanie na ten temat? Czy jest taka potrzeba? Czy są maluszki w wieku 3-5 lat do opieki?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maluszków jest od groma. Przydałoby się alternatywne przedszkole. Kwestia tylko ceny. Bo jeżeli ja miałbym zapłacić 890 zł + wyżywienie (takie reklamy wiszą w Bojanie i Dobrzewinie pewnego a'la żłobka) to dziękuje nie wchodzę.
w Bojanie już istnieje przedszkole ;)
uważam, że w Koleczkowie warto by otworzyć taki właśnie punkt przedszkolny
w bojanie jest przedszkole ale nie polecam go -
za to wkoleczkowie nie ma -polecam tą miejscowość -a dzieci jest w tym wieku dużo!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za wasze odpowiedzi. Nad Koleczkowem też się zastanawiałam, ale na przeszkodzie stanęły ograniczenia lokalowe. Czy mielibyście jakieś oczekiwania wobec przedszkola? Cena, godziny otwarcia, dodatkowe zajęcia, itp?
proszę wziąść pod uwagę, że w budowie jest duże przedszkole w Kielnie koło istniejącej SP. Od samego początku korzystam z przedszkola w Bojanie i nigdy nie miałam powodu być niezadowolona. Panie w tym przedszkolu są super!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
myślę że utworzenie przedszkola w koleczkowie było by bardzo dobrym pomysłem. Sama dowożę dziecko d gdyni aczkolwiek gdyby przedszkole było na miejscu kolejne dziecko napewno bym posłała.
co do istniejącego przedszkola w bojanie to panie owszem są fajne i miłe ale przedszkole nie. A przedszkole w Kielnie jak już będzie to z tamtych okolic będzie miało dosyć własnych wychowanków.
A ja moglabym tam nawet pracowac) Wlasnie w tym roku przeprowadzam sie do Chwaszczyna. Mam za soba 6lat pracy w SP w tym 2 ostatnie w zerowce.
a moglabym sie dowiedziec czemu przedszkole w bojanie nie jest fajne? mam zamiar ta mposlac od wrzesnia synka, i zapisujac go odnioslam dobre wrazenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
podobno jest dobre przedszkole w karczemkach
Ja także jestem bardzo zainteresowana przedszkolem,zwłaszcza gdyby powstało w Koleczkowie.Mam dziecko 2 letnie i planuję od przyszłego roku (czyli akurat jak będzie miało 3,5roku) posłać je do przedszkola.Uważam,że istotne są w tej kwestii różnorodne zajęcia (muzyczne,plastyczne,taneczne,dla starszych językowe),niezbyt liczne grupy (w państwowych zwykle są 20-25 osobowe to chyba za dużo dla najmłodszych),możliwość leżakowania (moje lubi spać w ciągu dnia),dostęp do placu zabaw,zajęcia adaptacyjne dla dziecka (fajnie,jak może na początku przychodzić też rodzic,albo coś w tym stylu),oczywiście posiłki (ale nie wciskanie na siłę każdej łyżki),opieka specjalistów (myślę tu m.in. o logopedzie),bardzo dobre informowanie rodziców o zajęciach dla dzieci,ich umiejętnościach.Jeśli chodzi o godziny przyjęć,to pewnie dla większości 7:00-17 byłaby odpowiednia.A cena:) hmm, wiadomo,że każdy wołałby jakąś rozsądną,powiedzmy abonament całodzienny 450-500zł,a pół dnia (zwykle jest to 5-6godzin) 300zł.Najlepiej gdyby wchodziło w to już wyżywienie (łącznie z jakimś deserkiem,czy owocami).Możliwość zostawienia dziecka np.godzinę dłużej i wówczas byłaby ona dodatkowo płatna.Oczywiście ubezpieczenie dziecka raz na rok.To chyba wszystkie moje uwagi na ten temat:) będę z zainteresowaniem śledziła dalszą dyskusję.Pozdrawiam wszystkich rodziców:)
żeby było jasne, w przypadku ceny "abonament całodzienny 450-500zł",oczywiście chodzi o cały miesiąc:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witam wszystkich.

Planuję otworzyć przedszkole w Koleczkowie od stycznia 2011 roku. Piszcie kochani rodzice o swoich oczekiwaniach ,wezmę pod uwagę każdą rozsądną sugestię a jeśli uda mi się stworzyć taką placówkę postaram się uwzględnić Wasze uwagi.
Jestem w trakcie organizacji.

Gdybyście mieli jakieś zapytania proszę piszcie na adres beata_luzino@wp.pl ( wkrótce gotowa będzie strona internetowa z adresem mailowym Bajecznej Krainy)

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w jakim wieku dzieci planuje Pani przyjmować? Chciałabym wrócić do pracy jak synek będzie miał półtora roku.
jesli ktos z piszących tutaj na forum chciałby opiekunki dla dziecka do czasu az otworza gdzies jakieś przedszkole chętnie sie zaopiekuję dzieckiem!!!poniewaz i tak siedzę w domu opiekując sie roczna córka i 4ro letnim synem!!! wiek dziecka i płec nie ma znaczenia!! dziecko bedzie miało dobra opieke i moje dzieciaczki które beda sie razem bawic!!obiady robie sama jedynie jak cos jakies jogurty czy cos dla maluszka!kontakt 507 922 107
Witam

Chciałam poinformować rodziców iż nie uda mi się otworzyć
przedszkola Koleczkowie choć poczyniłam wiele starań by tak się stało, wrecz byłam pewna że mi się to uda. Niestety nie udalo mi się. Za zamieszanie bardzo Was wszystkich przepraszam. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam, a czy mogę spytać dlaczego nie udało się otworzyć przedszkola? Ten temat bardzo mnie interesuje. Pozdrawiam
Witam Wszystkich,
Z tego co mi wiadomo to w Koleczkowie ma sie otworzyć przedzkole, takie są reklamy w radiu Kaszebe? Słyszałam że w Bojanie ma otworzyć się jeszcze jedno przedszkole oraz punkt przedszkolny. Moje dziecko chodzi do przedzkola do Kielna, osobiście jestem zadowolona.
Nowe przedszkole jest w Kielnie w Koleczkowie będzie reklamowane przedszkole oraz drufie przedszkole w starym budynku szkoły podstawowej. natomiast w Bojanie tylko to parafialne.
mozesz podac mi Twojego maila? bardzo mi zalezy, prosze.
ps. chodzi o beate, ktora chciala otwierac przedszkole.
o nie tu tez misia24..
a więc tak... Czy to gimnazjum, czy podstawówka, czy przedszkole, wszystkie te placówki w Bojanie są złe!!? Ludzie o co wam chodzi?!
Zupełnie nie wiem o co chodzi ludziom w tej durnej gminie, bo wszystko co złe to w Bojanie, wiecznie tylko się narzeka i próbuje udupić wszystkich, którzy coś robią w tej wiosce. O co tu chodzi? To jakieś rozgrywki polityczne, czy co. Nie wiem jak dobrze by się działo w Bojanie i jak bardzo ludzie by się starali, aby coś fajnego tam robic, to i tak będzie zle... Mentalnosc Kaszubów z tej gminy i wiochy jest paskudna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dokładnie! Popieram! Ale mam jedna uwage,otóz to ciągłe narzekanie moim zdaniem wychodzi od ludzi,ktorzy mieszkaja tutaj od niedawna. Przeprowadzili sie z miasta i chcieliby,żeby tu jakas metropolia była! A to jest wioska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam. Właśnie chcemy przeprowadzić się do Koleczkowa rozważając opcję opieki nad - góra, piątką maluchów. Miejscowość się rozwija i zapewne mieszka tam wiele matek które chętnie wróciłyby do pracy i muszą kombinować co zrobić ze swoim dzidziusiem. I właśnie trochę boimy się mentalności ludzi zarówno tych rdzennych mieszkańców jak i osiedlonych od niedawna. Jeżeli wokoło są konflikty to źle się mieszka.
Może mamy które chciałyby takiej niani w Koleczkowie niech napiszą tu na forum albo na mojego maila? Tak w celu rozeznania.
kasiakel@o2.pl
Dzięki z góry.
od 1rwszego czerwca nowe przedszkole w Bojanie w pasażu Soewert będzie otwarte juz tam wszystko robią obok pizzerii Bazylia i maja dużo naprawde duzo sal w każdej sali toaleta,punkt opieki w soboty beda w maju teraz dni otwarte 14,15sty i jakies tam dni bo jest pełno ulotek
Wszystko fajnie... powstają nowe punkty przedszkolne-prywatne..
Tylko jak dla mnie i wielu innych mam - za drogie
Promyczek w Bojanie opłata czesnego 310 zł plus wyżywienie co daje łącznie 490
natomiast prywatne przedszkole w Koleczkowie liczy sobie 650 zł oraz 350 zł wpisowego.
Miało powstać przedszkole przy Szkole Podstawowej w Koleczkowie
czy na ten temat już coś wiadomo?
zaczynają prace techniczne w budynku i ma ruszyć od września, taka padła informacja.
A co mamy powiedzą o opiece nad małą pięcioosobową grupką maluszków? Bez godzin otwarcia i zamknięcia? Nie trzeba gnać z pracy bo zaraz panie w przedszkolu będą krzyczeć że też mają dom. Stoi się w korku i denerwuje, czy mówi się szefowi że nie można zostać po godzinach bo trzeba odebrać dziecko. Co powiecie o domowej niani w Waszym sąsiedztwie? Takiej która w razie potrzeby zajmie się Waszą pociechą nawet w sobotę jeżeli coś Wam wypadnie, albo w niedzielę jeśli chcecie iść na imprezę. A co z maluszkami od 1,5 których żadne przedszkole nie przyjmie kiedy mama chce wrócić do pracy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bardzo fajny pomysł
proszę o konkretną ofertę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja moge zająć się jakimś maluszkiem góra dwójka moj tel 507 922 107 jestem z Bojana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miesięczny koszt nie będzie przekraczał 500 przy pełnym wymiarze godzin z wyżywieniem. Oczywiście godziny będą elastyczne bo do mnie nie trzeba dopasowywać godzin, to ja dopasowuję się do godzin pracy rodziców. Konkrety wrzucę na forum wieczorem. Wspomnę tylko że pomimo że byłaby to mała grupka dzieci nie będzie to wygórowana stawka. Najważniejsza sprawa że w porównaniu z dużymi placówkami każde dziecko jest traktowane indywidualnie, ponieważ nie ma "tłumu", jest mniej narażone na obcowanie z dziećmi które są chore i zarażają (jedno dziecko może rozłożyć pół przedszkola bo w tłumie nie widać że ktoś kicha), uczy się przez zabawę i bawi przez naukę, nie musi robić tego co wszyscy według konspektu narzuconego na dany dzień bo dzieci też mają gorsze dni, wreszcie nie tęskni za rodzicami bo u mnie dzieci nie mogą się doczekać rodziców tylko dlatego żeby opowiedzieć jak fajnie spędziły dzień.
panie ludwiku całe zamieszanie w bojanie tworzą ludzie napływowi
Twoja propozycja brzmi bardzo ciekawie. Ale napisz jeszcze co oznacza "pełny wymir godzin", bo wiem, że z tym również bywa ;-)
zawsze trzba mierzyć wyżej :)
co masz na myśli
w koleczkowie nowego przedszkola jeszcze nie otworzyli... narazie nic tam nie ma...a wiecie cos o nowych w kielnie czy w bojanie?
image
Z tego, co widzę, to niedługo powinno się otworzyć przedszkole w Koleczkowie. Są ogłoszenia i strona www
W Koleczkowie jest przedszkole oraz od września będzie otwarty żłobek :)
A mogłabym dokładnie wiedzieć gdzie w Koleczkowie znajduje się przedszkole?
Czy wiecie już coś konkretnego na temat przedzkola w budynku szkoły? Kiedy dokładnie ruszy?
przedszkole w Bojanie kiedyś było fajne, jakieś 3-4 lata temu - strali się wtedy no i nie mieli konkurencji.Teraz jest po prostu Żenada, człowiek płaci 450-500 zł we wrześniu 800 razem z materiałami i cały rok musi donosić : mydło, pasty do zebów, chusteczki i inne niedługo poproszą o papier toaletowy , papier dla dzieci bo nie mają na czym rysować, kredki itp, Ciągłe noszenie pomimo takiej opłaty .Przedszkole organizuje Wigilię i trzeba przynieść barszcz i pierogi i całym rokiem nosimy w sitkach i nosimy. Dziecko odbieram ok 16,30 i jest zawsze bardzo głodne nie jest w stanie dojechac do domu ok 2km ( NIE WYTRZYMA) i to nie tylko moje dziecko inni rodzice też się skarżą.Dzieci chodzą z piciem bo w przedszkolu nie ma na kompot tylko Pani Dyrektor wystawiła baniak z wodą i się cieszy a dzieci nie mogą na tą wodę patrzeć bo ile ją można pić. Tragedia nie polecam i nie nabierzcie się na uśmieszki niby miłych Pań .Nie robią kompletnie nic. pozim nauczania beznadziejny, nic się nie dzieje tylko listy z płatnościmi wywieszają!!!! wbrew ustawie o danych osobowych .Masakra ludzie masakra.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przedszkole w Bojanie znam od trzech lat i caly czas jestem zadowolona. We wrzesniu zapisuje najmlodsze dziecko i nie mam watpliwosci, ze bede rownie zadowolona, jak w przypadku starszego.
Paste do zebow i chusteczki przynosi sie w wiekszosci przedszkoli i nikt nie robi z tego powodu sensacji.
Papieru do rysowania, kredek, siatek, napojow dla dziecka itp. nie przynosilam ani razu w ciagu 3 lat - nie ma takiej porzeby.
Przedszkolak, ktory je obiad po 12 bedzie glodny przed 17. To normalne.
Poziom nauczania wlasciwy, caly czas cos sie dzieje.Zajecia dodatkowe do wyboru i koloru.
Oczywiscie jest to moja subiektywna opinia
no wlasnie - jest konkurencja, wiec zawsze mozesz dziecko przepisac. jak na prywatne przedszkole to nie jest tu drogo - owszem trzeba donosic, ale i donosi sie w panstwowych. inne prywatne przedszkola maja wszsytko w cenie ale placi sie slono za miesiac, wiec nie ma co narzekac? obiad niemal w kazdym prpzedzszkolu jest ok 12-13 wiec dziecko ma prawo byc glodne o 16 - moje dzieci po powrocie tez cos jedza, ale nie znaczy to ze w przedszkolu ich zle karmia! wiele dzieci jest wybrednych i nie jedza nic - mzoe Twoje do takich naleza? a co do picia to najlepiej pozostawic to bez komentarza! ja jestem za piciem wody, a nie za slodkimi napojami i sokami! chyba to nie jest problem wytrzymac killka godzin bez soku?! moze zacznijmy narzekac ze nie ma automatu ze slodkimi batonikami i komputerow skoro takie nudy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przepisz dziecko do innego przedszkola, jeśli coś Ci się nie podoba.... Ja nie narzekam, Panie są miłe tylko rodzice są bardzo wybredni.... A poza tym jest normalne że dziecko jest o tej porze głodne jeśli zje obiad o 12 a podwieczorek o 14.30....Po za tym podwieczorek to nie kolacja żeby się najadło i wytrzymało nie wiadomo ile... Dzieci są bardzo wybredne co do jedzenia i nie wszystko zjadają.... W domu są rozpieszczywane słodyczami i inną chemią.... Większość nie ma uwag co do jadłospisu.... Pozdrawiam " mamę przedszkolaka"... :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam.
Jeżeli narzekacie Panie na przedszkole (o ile rozumiem chodzi o to przy Kościele), to bardzo polecam nowo otwarte przedszkole w Bojane "Promyczek". Sama posyłam tam bardzo wymagającego i rozpieszczonego smyka i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wszystko jest tu bardzo dobrze zorganizowane, w przedszkolu wciąż coś się dzieje, grupy są bardzo nieliczne a Panie bardzo życzliwe dzieciom i rodzicom. Tutaj słucha się propozycji rodziców. Cenowo - bardzo podobnie, nie ma tylko astronomicznej sumy we wrześniu. Polecam!
Tak - potwierdzam to co napisała pani przede mną,dodam, że przedszkole idzie w dobrym kierunku,czyli zależy mu na rozwoju dziecka, POLECAM INNYM!!!
kazde przedszkole stawia na rozwuj dziecka. w przykoscielnym wiele sie dzieje, a skoro uwazacie madre panie ze tak nie jest to dawajcie konkretne przyklady.
rozwUj?! może do przedszkola?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
nieomylny czlowieku, oczywiscie ze rozwoj, kazdemu sie zdaza - ale Tobie zapewne nie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tobie coś zbyt często się zdaRZa. Do przedszkola !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może w Koleczkowie mieszka "niania" na godziny? Wiecie coś o tym?
ania podaj e-maila!!!!
Dzięki Luna,
annakrop@o2.pl
pisze e-maila!!!!
wysłałam wiadomośc na poczte
aaaaaaaaaa...i przyjaciolka luna tu jest....hmm...ja tez zostaje
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli...?
czyli...nic dodac, nic ujac...
Chętnie zaopiekuję się dzieckiem, dziećmi w moim magicznym "domu z duszą" w Koleczkowie ( 15 km z Gdyni Centrum, 12 km z Gdyni Chyloni, 12 km z Gdańska Osowej, 12 km z Rumi, 16 km z Wejherowa) gdzie jest sielsko, czarodziejsko, przytulnie i bezpiecznie. Z wykształcenia jestem pedagogiem w zakresie wychowania elementarnego i oligofrenopedagogiki, tak więc wszystkie dzieci również te z jakimikolwiek zaburzeniami będą mile widziane. Chciałabym ofiarować Państwa dzieciom wszystko co najlepsze, posiadam doświadczenie w pracy z dzieckiem w wieku przedszkolnym, szkolnym oraz z dziećmi niepełnosprawnymi. Mam mnóstwo zapału, autorskie, edukacyjne pomysły z dziedziny sztuki i ekologii. W moim domku, w którym sama czuję się szczęśliwa, sprawię, że wasze pociechy będą równie szczęśliwe. Serdecznie zapraszam do współpracy. Pozdrawiam
A może podać Pani bliższe szczegóły? od kiedy? ile dzieci? adres e-mail lub numer telefonu?
Witam, podaję adres: wmalinowymchrusniaku@o2.pl. Osoby zainteresowane proszę o kontakt. Dodam jeszcze, że jestem otwarta na wszelkie sugestie z Państwa strony. Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry