Do dr Barbary Szumilewicz- Landowskiej trafiłam z polecenia. To był mój pierwszy kontakt z psychiatrą, wcześniej miałam kontakty jedynie z psychologami. Spodziewałam się szorstkiego, racjonalnego, typowo lekarskiego podejścia ale zostałam mile zaskoczona. Pani doktor to osoba ciepła, bardzo wyrozumiała, pełna empatii, łączy w sobie cechy psychiatry i psychologa, ma niebywałą intuicję. Leczenie farmakologiczne poprzedza szerokim wywiadem, daje się pacjentowi "wygadać", zadaje trafne pytania, rozważa wiele możliwości leczenia, nawet w formie długotrwałej terapii w specjalistycznym ośrodku - tak jak w moim przypadku: Pani doktor "oddała" mnie w inne ręce słusznie wnioskując że w mojej sytuacji życiowej potrzebuję stałej opieki i codziennego otrzymywania pomocy psychologicznej i psychiatrycznej "na zawołanie". Dziękuję Pani dotor za te wskazówki i skierowanie - bez przesady mogę powiedzieć że jej wnikliwa ocena mojego przypadku i trafne decyzje uratowały mi życie. Wizyty trwają długo - stąd poślizgi w godzinach przyjęć - ale proszę się nie zrażać, bo to wspaniały fachowiec i wspaniały człowiek. Dziękuję!