Widok

pytanie dot. Marzocchi MX Comp Eta '05

Wielki Kack Temat dostępny też na forum:
Witam!

Pytanie dotyczy regulacji tłumienia powrotu. Otóż pierwszy raz po 4 latach użytkowania postanowiłem sprawdzić cóż zmieni takowa regulacja i... nic?!? :/ kręciłem w lewo, w prawo... i odnoszę wrażenie że nic to nie zmienia. Przykładowo w RokSzokach gdzie takowa regulacja odbywa się za pośrednictwem zewnętrznego pokrętła różnice w pracy widać od razu. Czy ktoś z forumowiczów posiadający kiedyś lub obecnie wie o co loko? Ciekaw jestem również czy np w modelu MX Comp Pro Eta gdzie regulacja jest już na zewnątrz objawy są podobne - czyli żadne...

Z góry thx za info! Pozdrower!

na złodzieju czapka GORE ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
B. chyba już tak mają - w XC600 nawet za nowości nie byłem w stanie wyczuć zmiany tłumienia odbicia (zewnętrzne pokrętło, tłumik nieco inny niż w starych MX), podobnie zresztą jak w MX Comp '06 z wewnętrzną regulacją. Musi co bardzo subtelna ta regulacja jest, kręci się 5x tyle, co w RS, a efekt znikomy.

Było w ogóle to ruszać? Lepsze zawsze jest wrogiem dobrego! Tyle lat jeździł na tym Bomberze i było dobrze, a teraz przez to pokrętło na pewno będzie odczuwał dyskomfort, bo tłumienie nie takie, jakie by się chciało, a poprawić się nie da.

pozdr
tyle lat jeździł i zapewne jeszcze pojeździ! jak pisałem nic owa operacja nie zmieniła - przynajmniej nie na tyle abym odczuwał jakiś dyskomfort. Tak więc jest dobrze! :)

Pozdro!

na złodzieju czapka GORE ;)
w moim modelu z '06 problemy z ustawieniem tłumienia miałem dopiero po zmianie oleju z 7,5w na 5w, ale i to dało się ogarnąć

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

do góry