Byliśmy w Royalu ostatnio i uczucia mam mieszane. Obsługa bardzo miła i generalnie na 5, ale przeszkadzało mi w e-mailach brak podpisu osoby, która na nie odpowiadałą. Byliśmy tylko 2 dni, ale jakość produktów do śniadania pozostawia trochę do życzenia. Brak kawy z ekspresu dobił mojego męża (nawet jeśli można było domówić to nikt tego nie zaproponował). Sugerowałabym też puszczenie delikatnej muzyki na śniadaniu w tle, żeby nie wysłuchiwać zwierzeń sąsiadów ze stolika obok. Co do pokoju to dopłaciliśmy za apartament i oprócz wielkości fajerwerków nie było. WIELKIM MINUSEM BYŁ BRAK GORĄCEJ WODY PRZEZ CAŁY POBYT. Próbowałam 3 razy wziąć kąpiel i po 5 minutach wychodziłam z wanny. Bardzo zdziwiona jestem brakiem worków jedynym śmietniku w łazience - przy wrzuceniu np. otwartego jogurtu panie sprzątające mają dodatkową pracę, o innych rzeczach już nie wspomnę. Okopcone gniazdko w łazience nie zachęcało do włączenia suszarki. Wiem, że był maj, ale było zimno i moim zdaniem powinno być choć trochę przepalone. Minusem jest też dojazd, ale na to właściciele nie mają wpływu. Radziłabym również zainwestować w sprawne piloty do telewizorów Generalnie gdyby nie cena z gruponu ....