Widok

schody na dworcach SKM i innych

dobrze że możemy przewozić w lecie rowery bezpłatnie SKM-ką .Szkoda że musimy je dźwigać po schodach na dworcach.
Apel do wszystkich grup rowerowych i indywidualnych rowerzystów:
złóżmy wniosek do Dyrekcji SKM w Gdyni Cisowej aby na każdym dworcu na schodach zrobiła cementowe rynienki do prowadzenia rowerów jak jest na dworcach w Holandii.
Walczmy też z urzędami miast o wykonanie zjazdów z krawężników jeszcze ciągle za dużo barier dla rowerzystów (i także inwalidów na wózkach)
Proszę was włączcie sie Bogdan
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawe załatwiły by rampy :) ale budowniczowie w planach modernizacji nie biorą tego pod uwagę... przykład? pare już lat wstecz kompleksowo przebudowano przejscie pod torami w Gdyni na przystanku św. Maxa. Rampy, a i owszem, pobudowano przy zejściu do tunelu. I to takie długie, fajne, zamist schodów. Ale na sam peron to już nie udało się tego zrobić :/ podobnie przystanek dalej, zejsćie z wiaduktu na peron to nadal strome schody.

ale po co ja to piszę...?
Rynenki na rowery to dosyć wąski i samolubny pomysł.
A co z koietami, które chciałyby dostać się z wózkami na peron?
Była już dyskusja na ten temat na trojmiasto.pl
nie Timon, nie jesteś za mną, ja w przeciwieństwie do Ciebie widzę, że ludzie starsi, dziewczyny czy poprostu rowerzyści z sakwami mile powitaliby takie udogodnienie.

Ja jedynie nie lubię jak ktoś rzuca świetnym pomysłem i oczekuje, że kto inny ten pomysł zrealizuje.
czy ty niemasz roczek ? czołg sobie kupiłes ze wniesc i zniesc niemozesdz ? kurde ludzie ja mam 14 lat i jak co to smigam z rowerem po schodkach i niesprawia mi to wielkiego problemu ! grisza jestem za tobą !

Rowery rulezzzz
paca napisał(a):

> przecież ty anty społeczny niereformowalny jesteś grisza
> .bierzesz rower na ramie i te 10 schodków pokonujesz w 30 sek.
> po za tym to dobry trening jest wiec nie przesadzajmy może
> jeszcze windę zamontować,albo orczyk z wyciągarką.?
> Na rowerze chcesz jeździć a po schodach nie potrafisz
> wchodzić;)
może masz 18 lat i jeździsz pustym rowerem
gdybyś miał/a 3x tyle i jeździł/a codziennie do pracy z pewnym bagażem i musiał/abyś skorzystać z kolejki skm (bo akurat leje) to inne byłoby Twoje zdanie. A wogóle to nie torpeduj pożytecznych pomysłów bo ty jesteś antyspołechzny.
P.S nie pomyślałeś o turystach z pełnymi sakwami?
kobog
jak kolo wchodzi i pisze, że ma pomysł i że może ktoś by go ktoś zrealizował to mam mu tłumaczyć, że wniesienie roweu to pikuś? to wolę być antyspołeczny ;)
przecież ty anty społeczny niereformowalny jesteś grisza .bierzesz rower na ramie i te 10 schodków pokonujesz w 30 sek.
po za tym to dobry trening jest wiec nie przesadzajmy może jeszcze windę zamontować,albo orczyk z wyciągarką.?
Na rowerze chcesz jeździć a po schodach nie potrafisz wchodzić;)
Super. Jak przygotujesz ten wniosek to daj znać, z chęcią się pod nim podpiszę.
do góry