Widok

sciezki zima

jak sytuacja na sciezkach w tych warunkach:
-brzezno i sopot nad morzem?
-hallera?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Są inne metody. Wystarczy rozsypać trochę żwiru, wtedy lód pełni rolę pseudo-lepiszcza a żwir rolę ziaren. To tylko jeden z tańszych przykładów. Innym sposobem jest porowata masa mineralno asfaltowa odprowadzająca wodę (której nie wolno niczym posypywać) ewentualnie wzmocniona ogrzewaniem elektrycznym w obrębie skrzyżowań. Coś takiego można wyłącznie odśnieżać i odkurzać. Sposobów jest mnóstwo, jednak sól jest najtańsza i najbardziej szkodliwa dla całego otoczenia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Commuterzy niech wychrzaniają do ny!
soli mówimy nie!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Yyyy, ale ja też jestem commuterem i jestem za nieużywaniem soli, więc hasło trochę przesadzone.
Jaką nazwę na ta sielankowa zimowa kraina rowerzystów ?
W kwestii formalnej - na północ od Gdańska to mamy Bałtyk.
Jeśli skierujemy się na północny zachód to możemy trafić np do Sopotu ale on graniczy bezpośrednio z Gdańskiem więc dystans się nie zgadza.
Czyżby więc ta krainą szczęśliwości rowerzystów była Gdynia ?
Przyznam że jakoś trudno mi w to uwierzyć ale z chęcią zmienię zdanie. Jeśli można to prosiłbym po większych opadach o publikację zdjęć odśnieżonych ścieżek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz franiu nie każdego stać by sobie kupować opony za kilkaset zł.
gorzej jak do tych opon musisz sobie kupić rower, bo max co wchodzi to 700x28, do tego czas poświęcony na obsługę tego wszystkiego, zmianę opon, serwis kolejnego roweru ... szkoda czasu, wybieram jezdnie. W odróżnieniu do DDR są pięknie utrzymane ;)
Lepiej sypać czy sól a może piach kwestia wyboru, wczoraj widziałem narciarza biegowego na nadmorskiej. Lepiej sypać niż jechać po lodowych "koleinach".
Ze Stogów do Przeróbki sypali (piach) bo tam już się jechać nie dało.
Na Grunwaldzkiej i Legionów też sypali - śnieg z chodnika...
Na Chełmie beznadzieja , nie odśnieżone nic kompletnie. Łostowicka , Kartuska lodowisko , Rajska śnieg zwalany z drogi. Nie wiem jak Havla
Jaki stan nadmorskiej obecnie jest? Dalej się lód utrzymuje czy już wszystko stopniało? Jutro szykuje się dobra pogoda.
jak na kaszubach stopniało to na nadmorskiej tym bardziej. Mysle ze mozesz smiało jechac
Byłem i potwierdzam, że nadmorska teraz rewelacja :) Jeszcze jutro bo pogoda w miarę ok. W niedziele już bez rewelacji.

Pozdrawiam aktywnych
do góry