Widok

serwis damperów

Pytanie brzmi, jak jest z serwisem damperów następujących firm RS, Fox, Manitou? Czy serwisowane są w trójmieście? Jeśli nie, to gdzie znajduje się najbliższy serwis? Proszę tylko o pewne lokalizacje - najlepiej ludzi, którzy już je serwisowali.

Dlaczego pytam? Oto fragmenty info jakie dostałem:

"serwis foxa zrobi ci tylko fox. powietrzne foxy chodza na azocie. a sprzet do napelniania ma tylko cult bikes cena 350 zł. smile.gif wiec zebys nie wiem co wymyslil to i tak masz przerąbane. improwizacja niewskazana bo tlumik nie bedzie dzialal tak jak trzeba. a serwis raz w roku przy jezdzie potrzebny."

"hm.. jesli chodzi o serwis to proponuję dowiedzięc się chociaż mniej więcej przed zakupem jakei są jego koszty i dostepnośc np. ja mam dt swiss210L i jedyny serwis to szwajcaria....:/
koszt okolo 450zl nie liczac wysylki do polskiego dystrybutora dt."

Muszę przyznać, że mnie zaniepokoiły.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i racja.

Foxa robi tylko Cult_bikes, Maniciaka wigwam.pl, progressiva Crazy-Crank, DT za granicą, a rokszoka Harfa.

Co w tym dziwnego że tłumik na przegląd trzeba wysłać do autoryzowanego serwisu przy dystrybutorze?

W 3city są jakieś autoryzowane serwisy ale żaden nie ma sprzętu z azotem i róznie to bywa z częściami zamiennymi. Takie czynności jak przesmarowanie komory powietrznej w tłumikach na wiatr to zrobią bez problemu (samemu też można) ale z wymiana oleju to czasem im nie wychodzi ;)

Zapakuj swoją zabawkę i wyślij gdzie trzeba, zrobią i dostaniesz do domu za pobraniem.
ja jeszcze nie dokonałem zakupu i jednym z kryteriów wyboru jest właśnie dostępność serwisu.
to sie zastanów dobrze ;)

serwis foxa jest taki sobie, niby robią ale słyszałem parę niepochlebnych opinii... jeżeli coś odbiega od standardowych czynności takich jak przegląd to różnie to bywa. inna baja ze dampery foxa baardzo długo obywają się bez serwisu - taka to już jakość (tylko troche nie idzie to w parze z jakością działania). Mozna tez zadzwonic i zapytać jak jest jakiś problem. Facet wytłumaczy co i jak zamiast strzelić gadką 'proszę przysłać, zobaczymy'. Z widelcami foxa trochę inaczej. Działają lepeij niż ich dampery i równie długo obywają się bez serwisu (po paru latach olej nadal potrafi wyglądać jak olej). Części dostępne, mauale na www więc można się samemu babrać.

z serwisem manitou to miałem parę kwasów. słabo kumają czego się od nich oczekuje, robią byle jak i podrapali mi dampera (sznyty zamalowali czarnym flamastrem... żenada). z widelcami nie wiem jak sobie radzą, moja przygoda z maniciakiem była bardzo krótka.

progressiv też spoko i szybko. żadnych problemów nie miałem z nimi. W cenie usługi jest wymiana uszczeleg, oringów i takie tam. to mogę polećić ze względu na serwis jak i pracę samych damperów.

o rok szoku nic nie napiszę bo nie miałem dampera rokszoka.

DT to jak wiesz robią tylko za granicą. Muszę ich pochwalić (tych z zagranicy). Powymieniali mi wszystko co miało jakiekolwiek śladu użytkowania, a byo tego sporo łącznie ze zdartym teflonem z tłoka. Chyba uznali że taka masakra podpada pod serwis reklamacyjny bo nie zapłaciłem ani grosza za to :) ale sam damper jest delikatny i działa przeciętnie.

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

do góry