Widok
Wraz z koleżną po pracy chodziłam do fitness klubu w Sopocie bo miałyśmy niedaleko.
W Baninie powstał klub i dałam sie namówić. W wakacje niektóre zajęcia zostały odwołane, rozumiem urlopy itp.
Teraz opłaciłam karnet za 3 mce z góry i znowu część zajęć odwołano a miało być tak pieknie. Dlaczego nie mam mieć wyboru i mam chodzić na te , które sa nam narzucane a mnie nie interesuja np. jakies tańce wywijańce z całym szacunkiem jeden lubi kręcić zadkiem inny woli bardziej ambitne zajęcia.
Jak tak dalej będzie niestety zrezygnuję, coraz częściej słyszę głosy niezadowolenia innych kobiet.
W Baninie powstał klub i dałam sie namówić. W wakacje niektóre zajęcia zostały odwołane, rozumiem urlopy itp.
Teraz opłaciłam karnet za 3 mce z góry i znowu część zajęć odwołano a miało być tak pieknie. Dlaczego nie mam mieć wyboru i mam chodzić na te , które sa nam narzucane a mnie nie interesuja np. jakies tańce wywijańce z całym szacunkiem jeden lubi kręcić zadkiem inny woli bardziej ambitne zajęcia.
Jak tak dalej będzie niestety zrezygnuję, coraz częściej słyszę głosy niezadowolenia innych kobiet.
uczszczalam na nie jedna- w zaleznosci od miejsca zamieszkania. Juz wiele lat temu nawet male ale prowadzone przez profesjonalistow byly duzo lepsze bo ergonomiczne ale tak to jest jak osoba bez bladego pojecia otworzy klub i mysli , ze jak zatrudni pare osob po awf to wystarczy. Ta silownie moga chwalic tylko osoby ktore z fitnesem zetknely sie po raz pierwszy wlasnie tu. Porazka porazka i jeszcze raz porazka. Jak mozna swoje pieniadze tak bezmyslnie do kibla wyrzucic. nowobogacka zamiast od podstaw zatrudnic ludzi projektujac , wolala oszczedzic i stworzyla sama! prawdziwa wiejska silke!!!!! gratulacje
Ja tez uczęszczałam , ale zrezygnowałam. Chciałam chodzić na zdrowy kręgosłup,ale jak ta Pani każe ćwiczyć nawet jak boli , to chyba ta pani nie ma pojęcia o zdrowym kręgosłupie, ponadto pilates i zdrowy kręgosłup to dla tej pani takie same ćwiczenia. Proponowałam,aby stworzyli grupę na kijki,ale brak inicjatywy
do mmm a pytałas trenerów lib instruktorów jakie szkolenia przeszli ,że tak oceniasz? jakie posiadają uprawnienia?
Zawsze można zapytać prawda? Ja z kolei spotkałam sie z wymuskanymi gogusiami w obcisłych koszulkach co lukaja na młode laski a we łbie sieczka..
A tak a propos to jedna rzecz mnie zaskoczyła jak byłam na zajęciach i siłowni ,
Pan trener siłowni oraz Pani Weronika i Jola jako jedyni zapytali mnie czy nie mam problemów zdrowotnych typu. bóle lub uraz. Jak boli kręgosłup to nie skaczesz jak głupia itp.
Co to zmian w grafiku to nie podoba mi się to, przepadło mi kilka zajęć na które lubiłam chodzić :(
Zawsze można zapytać prawda? Ja z kolei spotkałam sie z wymuskanymi gogusiami w obcisłych koszulkach co lukaja na młode laski a we łbie sieczka..
A tak a propos to jedna rzecz mnie zaskoczyła jak byłam na zajęciach i siłowni ,
Pan trener siłowni oraz Pani Weronika i Jola jako jedyni zapytali mnie czy nie mam problemów zdrowotnych typu. bóle lub uraz. Jak boli kręgosłup to nie skaczesz jak głupia itp.
Co to zmian w grafiku to nie podoba mi się to, przepadło mi kilka zajęć na które lubiłam chodzić :(
Kinezyterapia to leczenie z wykorzystaniem różnych form ruchu.
Głównym celem tej terapii jest:
- przywrócenie bezbolesnych ruchów kręgosłupa i kończyn,
- poprawa wydolności organizmu i wytrzymałości mięśni
- kontrolowany spadek wagi ciała
- kształtowanie prawidłowych nawyków ruchowych
Kinezyterapia stosowana jest w profilaktyce, rekreacji i rehabilitacji.
Leczniczo stosuje się odpowiednio dobrane ćwiczenia w:
- zespołach bólowych kręgosłupa i stawów
- ograniczeniu ruchomości kręgosłupa i stawów
- dyskopatiach i zmianach zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów
- zanikach mięśniowych
- niedowładach kończyn na tle zmian zwyrodnieniowych, pourazowych lub neurologicznych
- wadach postawy itp.
Jednym słowem potrzebny jest ruch - gimnastyka.
Do Pani Gosu
Sądzę ,że posiada Pani odpowiednie kwalifikacje i zagadnienia typu anatomia funkcjonalna człowieka,biomechanika ruchu czy metodyka procesu treningowego są Pani znane skoro z taka łatwością przechodzi Pani ocena kompetencji mojej koleżanki prowadzącej zajęcia " Zdrowy kręgosłup" aczkolwiek mimo Pani obszernej wiedzy zapomniała Pani ,że techniki Pilatesa wykorzystuje się w zajęciach Zdrowy kręgosłup.
Głównym celem tej terapii jest:
- przywrócenie bezbolesnych ruchów kręgosłupa i kończyn,
- poprawa wydolności organizmu i wytrzymałości mięśni
- kontrolowany spadek wagi ciała
- kształtowanie prawidłowych nawyków ruchowych
Kinezyterapia stosowana jest w profilaktyce, rekreacji i rehabilitacji.
Leczniczo stosuje się odpowiednio dobrane ćwiczenia w:
- zespołach bólowych kręgosłupa i stawów
- ograniczeniu ruchomości kręgosłupa i stawów
- dyskopatiach i zmianach zwyrodnieniowych kręgosłupa i stawów
- zanikach mięśniowych
- niedowładach kończyn na tle zmian zwyrodnieniowych, pourazowych lub neurologicznych
- wadach postawy itp.
Jednym słowem potrzebny jest ruch - gimnastyka.
Do Pani Gosu
Sądzę ,że posiada Pani odpowiednie kwalifikacje i zagadnienia typu anatomia funkcjonalna człowieka,biomechanika ruchu czy metodyka procesu treningowego są Pani znane skoro z taka łatwością przechodzi Pani ocena kompetencji mojej koleżanki prowadzącej zajęcia " Zdrowy kręgosłup" aczkolwiek mimo Pani obszernej wiedzy zapomniała Pani ,że techniki Pilatesa wykorzystuje się w zajęciach Zdrowy kręgosłup.
Do pani trener chyba na ten zdrowy kręgosłup chodzą tylko ludzie zdrowi, pani koleżanka się tylko spytała o nadciśnienie , a co kogo boli to już nie, a nie wszystkie ćwiczenia można wykonywać na dane schorzenia,a tego napewno uczą na studiach, nie jestem specjalistka od kręgosłupa tylko człowiekiem , który ma problem z bólem kręgosłupa. Owszem ruch jest wskazany ale nie za wszelka cenę. Znalazłam gimnastykę gdzie indziej, a mam prawo wyrazić swoją opinie.cwiczyc należy ale powtarzam do granicy bólu, tak mówią lekarze rehabilitanci
do Pani Gosu
Nie wiem jakiego rodzaju posiada Pani schorzenie ( a jest ich wiele jeśli chodzi o kręgosłup)
Uważam ,że jeśli coś nam dolega, odczuwamy silny ból to w pierwszej kolejności konsultujemy sprawę z lekarzem lub rehabilitantem , który stwierdzi czy są przeciwwskazania do podjęcia tych czy innych ćwiczeń.
Trener natomiast nie powinien pogłębiać urazów a raczej dbać o nasze bezpieczeństwo jeśli natomiast koleżanka zapomniała czy nie zapytała to niech Pani podczas kolejnych zajęć sama zgłasza o problemie przed ich rozpoczęciem bo po co pózniej ma Pani cierpieć, nie o to chodzi
Pozdr :)
Nie wiem jakiego rodzaju posiada Pani schorzenie ( a jest ich wiele jeśli chodzi o kręgosłup)
Uważam ,że jeśli coś nam dolega, odczuwamy silny ból to w pierwszej kolejności konsultujemy sprawę z lekarzem lub rehabilitantem , który stwierdzi czy są przeciwwskazania do podjęcia tych czy innych ćwiczeń.
Trener natomiast nie powinien pogłębiać urazów a raczej dbać o nasze bezpieczeństwo jeśli natomiast koleżanka zapomniała czy nie zapytała to niech Pani podczas kolejnych zajęć sama zgłasza o problemie przed ich rozpoczęciem bo po co pózniej ma Pani cierpieć, nie o to chodzi
Pozdr :)
jak dobrze, że jest to forum... gdyby go zabrakło, gdzie wtedy wylewałoby się z siebie wszystkie żale.
jak wam się nie podoba s7, to po prostu zmiencie klub albo siedzcie dalej przed tv usprawiedliwiając się tym, że instruktor "po awf-ie" zle prowadzi zajecia.
na koniec motywujący cytat długodystansowej biegaczki -Jacqueline Gareau:
"Twoje ciało nie chce tego robić. Kiedy biegniesz ono mówi Ci aby się zatrzymała. Dlatego Twój umysł musi być silny. Zawsze posuwasz się za daleko dla Twojego ciała. Musisz znieść ból, obrać odpowiednią strategię na pokonanie go... Tu nie chodzi o wiek, nie chodzi o dietę. Chodzi o to jak bardzo chcesz osiągnąć sukces.
jak wam się nie podoba s7, to po prostu zmiencie klub albo siedzcie dalej przed tv usprawiedliwiając się tym, że instruktor "po awf-ie" zle prowadzi zajecia.
na koniec motywujący cytat długodystansowej biegaczki -Jacqueline Gareau:
"Twoje ciało nie chce tego robić. Kiedy biegniesz ono mówi Ci aby się zatrzymała. Dlatego Twój umysł musi być silny. Zawsze posuwasz się za daleko dla Twojego ciała. Musisz znieść ból, obrać odpowiednią strategię na pokonanie go... Tu nie chodzi o wiek, nie chodzi o dietę. Chodzi o to jak bardzo chcesz osiągnąć sukces.
S7 w skrócie:
1. Szatnie - strasznie ciasno i ciężko usiąść podczas przebierania lub torbę kładziesz na ziemię. Szafeczki malutkie, że kurtka leży zagięta, o płaszczu zapomnij.
2. Prysznic - ujdzie, umyj się i uciekaj.
3. Kardio - nie jest źle - bieżnia zazwyczaj chociaż jedna dostępna.
4. Zajęcia zorganizowane - nie oceniam bo nie chodzę.
5. Kultura pracowników - wysoka, beż żadnych uwag
6. Siłownia - niestety BARDZO ciasna i źle zorganizowana
- sztangi leżą tuż przy jedynej sensownej ławce do ćwiczeń
- na całą siłownię JEDNA łamana sztanga - nieporozumienie
- jeżeli z rogu sali ze dwie bieżnie zostałyby przeniesione na którąś z salek i w to miejsce wstawiliby zwykłą ławeczkę ze sztangą + obok kilka hantli w popularnych ciężarach to ocena byłaby dużo wyższa a tak niestety szukam alternatywy.
- maszyny - w stanie dobrym - lecz mogłoby być odrobię więcej. Chociażby coś na łydki w pozycji siedzącej bo brak całkowity. (nie każdy może ze sztangą na plecach ćwiczyć)
Jeżeli w pon, śr, czw. wejdziesz z treningiem na siłowni w godzinę 19:00 to już możesz iść do domu, ponieważ zaczynają się zajęcia zorganizowane cross trening na kilkanaście osób i praktycznie cała sala ze sprzętem jest zajęta. - godziny najbardziej popularne lecz wycięte z grafiku...
Skutkuje to tym, ze w innych godzinach jest tłok ponieważ ludzie unikają tych godzin. To powinno się odbywać na jednej z salek.
Generalnie jak masz rozpisany trening ćwiczenie po ćwiczeniu to raczej musisz odpuścić, jeżeli możesz robić trening w dowolnej kolejności to zazwyczaj się podczas pobytu przez 1,5 h doczekasz ławeczki.
Dobudowują sale fitness, można przenieść część sprzętu kardio tam i dostawić dosłownie kilka sprzętów, zorganizować lepiej cross trening, tak aby nie kolidował z siłownią i wyjdzie naprawdę fajne miejsce do ćwiczeń.
Ludzie wydają się bardzo sympatyczni więc niech wezmą do serca te uwagi i strefa siłowni będzie miała co najmniej +50% klientów.
1. Szatnie - strasznie ciasno i ciężko usiąść podczas przebierania lub torbę kładziesz na ziemię. Szafeczki malutkie, że kurtka leży zagięta, o płaszczu zapomnij.
2. Prysznic - ujdzie, umyj się i uciekaj.
3. Kardio - nie jest źle - bieżnia zazwyczaj chociaż jedna dostępna.
4. Zajęcia zorganizowane - nie oceniam bo nie chodzę.
5. Kultura pracowników - wysoka, beż żadnych uwag
6. Siłownia - niestety BARDZO ciasna i źle zorganizowana
- sztangi leżą tuż przy jedynej sensownej ławce do ćwiczeń
- na całą siłownię JEDNA łamana sztanga - nieporozumienie
- jeżeli z rogu sali ze dwie bieżnie zostałyby przeniesione na którąś z salek i w to miejsce wstawiliby zwykłą ławeczkę ze sztangą + obok kilka hantli w popularnych ciężarach to ocena byłaby dużo wyższa a tak niestety szukam alternatywy.
- maszyny - w stanie dobrym - lecz mogłoby być odrobię więcej. Chociażby coś na łydki w pozycji siedzącej bo brak całkowity. (nie każdy może ze sztangą na plecach ćwiczyć)
Jeżeli w pon, śr, czw. wejdziesz z treningiem na siłowni w godzinę 19:00 to już możesz iść do domu, ponieważ zaczynają się zajęcia zorganizowane cross trening na kilkanaście osób i praktycznie cała sala ze sprzętem jest zajęta. - godziny najbardziej popularne lecz wycięte z grafiku...
Skutkuje to tym, ze w innych godzinach jest tłok ponieważ ludzie unikają tych godzin. To powinno się odbywać na jednej z salek.
Generalnie jak masz rozpisany trening ćwiczenie po ćwiczeniu to raczej musisz odpuścić, jeżeli możesz robić trening w dowolnej kolejności to zazwyczaj się podczas pobytu przez 1,5 h doczekasz ławeczki.
Dobudowują sale fitness, można przenieść część sprzętu kardio tam i dostawić dosłownie kilka sprzętów, zorganizować lepiej cross trening, tak aby nie kolidował z siłownią i wyjdzie naprawdę fajne miejsce do ćwiczeń.
Ludzie wydają się bardzo sympatyczni więc niech wezmą do serca te uwagi i strefa siłowni będzie miała co najmniej +50% klientów.
Oczywiście środek bardzo znany, niestety w Polsce jest nielegalny. Przyrosty po nim zadowalające, kolega wspominał że ok. 4cm w lewym i 5cm w prawym tricepsie. Trzeba pamiętać, że tego typu środki całej roboty nie zrobią, ważna jest również dieta. Należy całkowicie wyeliminować z diety gluten oraz kurczaki z biedronki. Najbardziej optymalne dawki to 2ed w dzien nietreningowy i 3ed w treningowy, oczywiście przyjmowanie per rectum. Pozdrawiam i przyrostów.