Widok
Ja zakupiłem takie siodło: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52516442
i jestem bardzo zadowolony, przejechałem już na nim koło 1.5-2 tys km i jest bardzo wygodne (nawet w spodniach bez wkładki). W dodatku dość tanie. Ale wiadomo kształt może komuś inne nie odpowiadać. Obecnie ten sprzedawca nie ma ich w sprzedazy, ale czesto sie one pojawiaja, mozesz tez o nie spytac.
i jestem bardzo zadowolony, przejechałem już na nim koło 1.5-2 tys km i jest bardzo wygodne (nawet w spodniach bez wkładki). W dodatku dość tanie. Ale wiadomo kształt może komuś inne nie odpowiadać. Obecnie ten sprzedawca nie ma ich w sprzedazy, ale czesto sie one pojawiaja, mozesz tez o nie spytac.
Tych SLRów tez troszke rodzajów natrzaskali. Widzę że zasadnicza różnica to waga i cena przy okazji ;-) Te karbonowe oprócz wagi chyba lepiej tłumia drgania co? Zastanawiam sie też nad tym czy kupić klasycznego SLRa czy z podłużna dziurą. Czy to rozwiązanie rzeczywiście jest dobre i czy siodełko jest wygodniejsze i zdrowsze?
Krzyżak napisał(a):
> wzialbym klasycznego SLR'a - 135g w carbonie na
> tytanowych pretach.
Zanoszę się z zamiarem nabycia takiego siodła, tylko nie na prętach, a na rurach, i nie na tytanowych, tylko vanoxowych (sztop tytanu z wanadem).
Zastanawiam się, czy klasycznego, czy z dziurą? Co radzicie?
Myślałem też o Signo Gel Flow - z dużą dziurą i rotacją na piórach z elastomerem. Które byłoby lepsze - SLR czy Signo?
> wzialbym klasycznego SLR'a - 135g w carbonie na
> tytanowych pretach.
Zanoszę się z zamiarem nabycia takiego siodła, tylko nie na prętach, a na rurach, i nie na tytanowych, tylko vanoxowych (sztop tytanu z wanadem).
Zastanawiam się, czy klasycznego, czy z dziurą? Co radzicie?
Myślałem też o Signo Gel Flow - z dużą dziurą i rotacją na piórach z elastomerem. Które byłoby lepsze - SLR czy Signo?