Widok

siódme niebo

witam czy ktoś z was kupił dom od siódmego nieba bo my się przymierzamy ale do końca nie jesteśmy zdecydowani interesują nas domy junior ale jest bardzo dużo negatywnych opinii o tym deweloperze może są na forum mieszkańcy którzy zakupili te domy i mogą coś o nich napisać i o deweloperze jak wygląda z nimi współpraca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Wiadomo cena kusi i przyciąga. Zastanówcie się dobrze. Opinie jakie są to wiadomo, część z nich wyssana jest z palca, reszta się zgadza.
Wybór należy tylko do was. Większość osób/rodzin które zdecydowało się na zakup domu/mieszkania od developera kierowała się wyłącznie atrakcyjną ceną-reszta schodziła na drugi plan.
Natomiast nie można wszystkiego przekreślać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
a można poprosić o jakieś konkrety z czym jęst problem słyszałem z w tych domach jest wilgoć i grzyb czy to prawda?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam

Odradzam Panstwu kupno domu od tego dewelopera. Niestety nie jest to siodme niebo a siodme pieklo.
Maja wszystko w glebokim powazaniu. Teraz moga obiecywac wiele i mowic piekne slowa a jak juz Panstwo kupia to beda olewac.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też myślałem o Baninie, zrezygnowałem. Mieszkam teraz w Czaplach i jestem zadowolony. Polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kupowałam u tego dewelopera tak jak i moi sąsiedzi i wszyscy jesteśmy zadowoleni, male poprawki owszem były ale zakończyło sie wszystko bardzo dobrze, osobiście polecam ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13
Dokładnie tak jak piszesz. Trzeba posprawdzać kilka rzeczy, jak coś się nie podoba lub jest inaczej niż było ustalone, to trzeba zgłosić, czy to przed odbiorem lub podczas odbioru i nie ma z nimi żadnego kłopotu. Naczytałem się wiele odnośnie 7nieba, chmary i innych, jednakże ja naprawdę nie mam poważniejszych uwag do dewelopera. Mieszka się dobrze i ja osobiście jestem zadowolony :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

ja z czystym sercem- nie polecam- deweloper wymiguje się od jakichkolwiek poprawek, usterki zgłaszane przy odbiorze po 5 miesiącach nadal nie są usunięte, po przejrzeniu projektu budowlanego okazuje się, ze kilka rzeczy zostało zrobionych niezgodnie z projektem- p. z serwisu dot. usterek wprowadza klientów w błąd, mówiąc, że wszystko jest ok. jakość obsługi posprzedażowej żadna! gdybym wiedziała, że trzeba będzie się tak użerać z deweloperem to bym w życiu nie odebrała tego lokalu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Grzyb jest bo ludzie odpowiednio nie ogrzewają i nie wietrzą swoich mieszkań!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja także nie polecam.

jest w miarę ok do momentu podpisania umowy, potem jest tragedia.

Usterki nie są naprawiane !!!!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaki developer w 3city jest Ok po ? Żaden z wyjątkiem onvest komfortu i dlatego od lata się mówi ze to jedyny godny developer ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

NIE POLECAM - DEVELOPER WYMIGUJE SIĘ OD ZGŁOSZONYCH USTEREK JUŻ ROK I NIC. TYLKO TELEFONY I OBIECYWANIE, ŻE KTOŚ PRZYJDZIE. SIÓDME PIEKŁ JAK KTOŚ JUŻ RZEKŁ
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja polecam jestem bardzo zadowolony. Problem tylko z poprawkami trzeba naprawdę wychodzić się żeby zrobili ale to nic. A jakość i wgl za tą cenę to jak za darmo jak miał bym znowu kupić kupił bym jeszcze raz. POLECAM !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

trzeba jeszcze mieć czas, że wychodzić te poprawienie usterek...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Siódme piekło
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

mieszkanie a nie dom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dom mieszkanie jest w bloku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkanie, jak by chciał kupić dom, to jedno rodzinny lub całego bliźniaka lub cały szeregowiec, wtedy kupił by dom, w budynku wielorodzinnym kupuje się mieszkanie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bzdura!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nas z droga wykiwali. W umowie miało byc ,że droga będzie , człowiek nie dopytał i mamy jako jedyne osiedle płyty
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

aninim2 człowieku dom to jest wolnostojący masz mieszkanie w zabudowie szeregowej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Omijać szerokim łukiem. Nie potrafią nawet ścian prosto postawić o podłogach nie wspominając. Do tego wiecznie przeciekające dachy i podmywanie fundamentów. Jednym słowem mega fuszerka. Już lepiej barak sobie postawić bo przynajmniej będzie szczelny. Usługa reklamacji nie istnieje. Powinno się ich pozamykać za oszustwa.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuje założyć grupę na Facebooku i dążyć do pozwu zbiorowego przeciwko temu Deweloperowi.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gorąco zapraszam do podzielenia sie swoimi opiniami na forum Onnea.

Jest to forum mieszkańców nowo budowanego osiedla na pograniczu Banina i Pępowa
Sam jestem nabywca jednego z ich domów i z miło było by sie ktoś podzielił doświadczeniami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zanim podejmiesz decyzję o zakupie obejrzyj koniecznie film
https://www.tvp.info/34649082/21112017-1900
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakupie od Chmary oczywiście.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakup gdzie chcesz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oś Familijne deweloper Siódme Niebo.
Na ulicy Cynamonowej i Korzennej przynajmniej 10 rodzin boryka się z podciąganiem wody z zalanych fundamentów. Deweloper źle wykonał izolacje. Efektem tego jest podciąganie wody w mury nawet na wysokość 35 cm. Do tego grzyb. Od nikogo nie przyjął reklamacji w ramach rękojmi, łamiąc przy tym ustawowe 14 dni na ustosunkowanie się do reklamowanego przedmiotu. Za nic ma również interwencje Rzecznika Praw Konsumenta. Generalnie wszystkich i wszystko ma gdzieś. Niezależne ekspertyzy rzeczoznawców jednoznacznie mówią o winie dewelopera. Firmy w których są ubezpieczone mieszkania nie płaca odszkodowań ponieważ ich rzeczoznawcy również jednoznacznie wskazują na źle wykonaną izolację. Siódme Niebo = dramat. Przestrzegam kolejnych naiwniaków, nie dajcie się nabrać na słowa sprzedających ten bubel, że na osiedlach są zbiorniki retencyjne , że z poprzednich inwestycji wyciągnęli wnioski i nie popełniają tych samych błędów. Zanim kupiłem to mieszkanie również czytałem fora i mimo wszystko dałem się nabrać. Wszystkim CWANIAKOM pracującym dla Siódmego Nieba życzę wszystkiego najgorszego. Powinniście się wstydzić, że tak oszukujecie ludzi. Dziwię się, że spokojnie możecie sapać kiedy tyle ludzi przez was ma zszargane nerwy i tyle problemów. Życzę wam żebyście na drodze swojego życia spotkali większych cwaniaków niż wy i żeby los wam odpłacił tym samym. Wszystkim tym którzy maja odpisać na ten posta coś w rodzaju," wiedziałeś co kupujesz", lub też " jaka cena taka jakość".....darujcie sobie. Problem jest poważny, wilgoć i grzyb w domu z dwójka małych dzieci, wiec odpuście sobie mądrości na poziomie zerowym.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
Odradzam tylko cena fajna reszta to lipa ,a mieszkanie kupuje się raz .
.1-brak miejsca w szkole
2przedszkola pełne
3ceny w sklepach masakra
4 drogi fatalne
5mieszkanie wykonane z tanich materjałów
6budowane jest na bagnach u wszysrkich pleśń
7 do autobusu 20 min z buta po wertepach
I tak dalej......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Banino

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

do góry