Widok
siódme niebo
witam czy ktoś z was kupił dom od siódmego nieba bo my się przymierzamy ale do końca nie jesteśmy zdecydowani interesują nas domy junior ale jest bardzo dużo negatywnych opinii o tym deweloperze może są na forum mieszkańcy którzy zakupili te domy i mogą coś o nich napisać i o deweloperze jak wygląda z nimi współpraca
Wiadomo cena kusi i przyciąga. Zastanówcie się dobrze. Opinie jakie są to wiadomo, część z nich wyssana jest z palca, reszta się zgadza.
Wybór należy tylko do was. Większość osób/rodzin które zdecydowało się na zakup domu/mieszkania od developera kierowała się wyłącznie atrakcyjną ceną-reszta schodziła na drugi plan.
Natomiast nie można wszystkiego przekreślać.
Wybór należy tylko do was. Większość osób/rodzin które zdecydowało się na zakup domu/mieszkania od developera kierowała się wyłącznie atrakcyjną ceną-reszta schodziła na drugi plan.
Natomiast nie można wszystkiego przekreślać.
Dokładnie tak jak piszesz. Trzeba posprawdzać kilka rzeczy, jak coś się nie podoba lub jest inaczej niż było ustalone, to trzeba zgłosić, czy to przed odbiorem lub podczas odbioru i nie ma z nimi żadnego kłopotu. Naczytałem się wiele odnośnie 7nieba, chmary i innych, jednakże ja naprawdę nie mam poważniejszych uwag do dewelopera. Mieszka się dobrze i ja osobiście jestem zadowolony :)
ja z czystym sercem- nie polecam- deweloper wymiguje się od jakichkolwiek poprawek, usterki zgłaszane przy odbiorze po 5 miesiącach nadal nie są usunięte, po przejrzeniu projektu budowlanego okazuje się, ze kilka rzeczy zostało zrobionych niezgodnie z projektem- p. z serwisu dot. usterek wprowadza klientów w błąd, mówiąc, że wszystko jest ok. jakość obsługi posprzedażowej żadna! gdybym wiedziała, że trzeba będzie się tak użerać z deweloperem to bym w życiu nie odebrała tego lokalu.
Omijać szerokim łukiem. Nie potrafią nawet ścian prosto postawić o podłogach nie wspominając. Do tego wiecznie przeciekające dachy i podmywanie fundamentów. Jednym słowem mega fuszerka. Już lepiej barak sobie postawić bo przynajmniej będzie szczelny. Usługa reklamacji nie istnieje. Powinno się ich pozamykać za oszustwa.
Zanim podejmiesz decyzję o zakupie obejrzyj koniecznie film
https://www.tvp.info/34649082/21112017-1900
https://www.tvp.info/34649082/21112017-1900
Oś Familijne deweloper Siódme Niebo.
Na ulicy Cynamonowej i Korzennej przynajmniej 10 rodzin boryka się z podciąganiem wody z zalanych fundamentów. Deweloper źle wykonał izolacje. Efektem tego jest podciąganie wody w mury nawet na wysokość 35 cm. Do tego grzyb. Od nikogo nie przyjął reklamacji w ramach rękojmi, łamiąc przy tym ustawowe 14 dni na ustosunkowanie się do reklamowanego przedmiotu. Za nic ma również interwencje Rzecznika Praw Konsumenta. Generalnie wszystkich i wszystko ma gdzieś. Niezależne ekspertyzy rzeczoznawców jednoznacznie mówią o winie dewelopera. Firmy w których są ubezpieczone mieszkania nie płaca odszkodowań ponieważ ich rzeczoznawcy również jednoznacznie wskazują na źle wykonaną izolację. Siódme Niebo = dramat. Przestrzegam kolejnych naiwniaków, nie dajcie się nabrać na słowa sprzedających ten bubel, że na osiedlach są zbiorniki retencyjne , że z poprzednich inwestycji wyciągnęli wnioski i nie popełniają tych samych błędów. Zanim kupiłem to mieszkanie również czytałem fora i mimo wszystko dałem się nabrać. Wszystkim CWANIAKOM pracującym dla Siódmego Nieba życzę wszystkiego najgorszego. Powinniście się wstydzić, że tak oszukujecie ludzi. Dziwię się, że spokojnie możecie sapać kiedy tyle ludzi przez was ma zszargane nerwy i tyle problemów. Życzę wam żebyście na drodze swojego życia spotkali większych cwaniaków niż wy i żeby los wam odpłacił tym samym. Wszystkim tym którzy maja odpisać na ten posta coś w rodzaju," wiedziałeś co kupujesz", lub też " jaka cena taka jakość".....darujcie sobie. Problem jest poważny, wilgoć i grzyb w domu z dwójka małych dzieci, wiec odpuście sobie mądrości na poziomie zerowym.
Na ulicy Cynamonowej i Korzennej przynajmniej 10 rodzin boryka się z podciąganiem wody z zalanych fundamentów. Deweloper źle wykonał izolacje. Efektem tego jest podciąganie wody w mury nawet na wysokość 35 cm. Do tego grzyb. Od nikogo nie przyjął reklamacji w ramach rękojmi, łamiąc przy tym ustawowe 14 dni na ustosunkowanie się do reklamowanego przedmiotu. Za nic ma również interwencje Rzecznika Praw Konsumenta. Generalnie wszystkich i wszystko ma gdzieś. Niezależne ekspertyzy rzeczoznawców jednoznacznie mówią o winie dewelopera. Firmy w których są ubezpieczone mieszkania nie płaca odszkodowań ponieważ ich rzeczoznawcy również jednoznacznie wskazują na źle wykonaną izolację. Siódme Niebo = dramat. Przestrzegam kolejnych naiwniaków, nie dajcie się nabrać na słowa sprzedających ten bubel, że na osiedlach są zbiorniki retencyjne , że z poprzednich inwestycji wyciągnęli wnioski i nie popełniają tych samych błędów. Zanim kupiłem to mieszkanie również czytałem fora i mimo wszystko dałem się nabrać. Wszystkim CWANIAKOM pracującym dla Siódmego Nieba życzę wszystkiego najgorszego. Powinniście się wstydzić, że tak oszukujecie ludzi. Dziwię się, że spokojnie możecie sapać kiedy tyle ludzi przez was ma zszargane nerwy i tyle problemów. Życzę wam żebyście na drodze swojego życia spotkali większych cwaniaków niż wy i żeby los wam odpłacił tym samym. Wszystkim tym którzy maja odpisać na ten posta coś w rodzaju," wiedziałeś co kupujesz", lub też " jaka cena taka jakość".....darujcie sobie. Problem jest poważny, wilgoć i grzyb w domu z dwójka małych dzieci, wiec odpuście sobie mądrości na poziomie zerowym.
Odradzam tylko cena fajna reszta to lipa ,a mieszkanie kupuje się raz .
.1-brak miejsca w szkole
2przedszkola pełne
3ceny w sklepach masakra
4 drogi fatalne
5mieszkanie wykonane z tanich materjałów
6budowane jest na bagnach u wszysrkich pleśń
7 do autobusu 20 min z buta po wertepach
I tak dalej......
.1-brak miejsca w szkole
2przedszkola pełne
3ceny w sklepach masakra
4 drogi fatalne