Widok
Max, mam w poważaniu czy będziesz sie zniżał czy nie do jakiegoś poziomu. Pisanie o niby irytującej sprawie bez podejmowania działań, nakręcanie podobnych sobie osób w dyskusji to zwykle trollowanie. Mnie jak cos irytuje to działam. Dym z komina jest normalnym efektem spalania, nim podłączono mój dom rownież paliłem węglem. Wystarczy przejechać sie po wiosce i zauważysz ze w nowych domach ludzie tez pała węglem moze zwyczajnie nie maja jeszcze finansów na zmianę paliwa. Oczywiście jestem za surowym karaniem trucicieli palacychl smieci
dlatego tym powinny zając sie służby. Uważasz kogoś za truciciela, widzisz kłęby śmierdzącego dymu które, wzbudzają twoje podejrzenia, zadzwoń do odpowiednich służb, wskaż budynek, pobiorą próbki popiołu do laboratorium. Trucicielowi wymierza karę a na innych zadziała odstraszająco. Strzępienia jęzora i czekanie ze moze znajdzie sie ktoś i zadzwoni jest zwykłym tchórzostwem, sianiem fermentu
dlatego tym powinny zając sie służby. Uważasz kogoś za truciciela, widzisz kłęby śmierdzącego dymu które, wzbudzają twoje podejrzenia, zadzwoń do odpowiednich służb, wskaż budynek, pobiorą próbki popiołu do laboratorium. Trucicielowi wymierza karę a na innych zadziała odstraszająco. Strzępienia jęzora i czekanie ze moze znajdzie sie ktoś i zadzwoni jest zwykłym tchórzostwem, sianiem fermentu
Miniu widzę że z Tobą to dyskusja może tylko na poziomie gimnazjalnym się odbywać, niestety nie zniżę się do tego poziomu. W moim przypadku jest podobnie jak u przedmówcy, tylko przelatuję przez zadymione Bojano, więc sam sobie biegaj z zakupioną aparaturą i dzielnicowym po swoich sąsiadach. Ale podejrzewam jesteś tylko taki krzykacz na forum, tak przeważnie zachowują się ludzie z kompleksami i problemami emocjonalnymi. W każdym bądź razie życzę Ci abyś miał czystsze powietrze w okolicy :)
Następny mądrala, że niby co zgłosić ? Halo Policja, zgłaszam że we wsi Bojano na odcinku trzech kilometrów jest chmura dymu wydobywająca się z dziesiątków kominów. Całe szczęście ja tylko przez Bojano przejeżdżam i staram się zawsze zamykać dopływ powietrza zewnątrz, duście się dalej w swoim smrodzie i dymie no i życzę powodzenia w zgłaszaniu na Policję.
Mini sprawiasz wrażenie jak to byś Ty był sprzedawcą węgla, o jakim specjalistycznym sprzęcie piszesz ? Z racji wykonywanego zawodu przejeżdżam w ciągu dnia kilkukrotnie trasę Wejherowo - Chwaszczyno i w godzinach wieczornych to właśnie w Bojanie jest największy syf w powietrzu kiedy większość rozpala swoje kopciuchy na węgiel. Wzdłuż głównej drogi jest przeważnie starsze budownictwo z piecami na węgiel i tego nie zmienią żadne urządzenia o których wspominasz tylko trzeba zmienić sposób ogrzewania, ale czy ludzie którzy tak ogrzewają od lat są tym zainteresowani ? Potwierdzam to co pisze Max, wczoraj był straszny syf, i nie potrzeba było laboratorium w nosie aby to czuć.
Dzisiaj nie szło oddychać w Bojanie, było aż szaro od dymu. Przestańcie co niektórzy kupować najtańszy Rosyjski węgiel i truć. Najgorszy syf jest na wlocie do Bojana od strony Dobrzewina, chatki po lewej stronie palą jakimś syfem, jadąc samochodem jak nie zamknie się dopływu powietrza to można się udusić.
Miałam nadzieję, że kolej metropolitalna będzie miała przystanek między Osową a Karwinami gdzie będzie można dojechać rowerem czy nawet samochodem, żeby dojechać koleją do pracy w Gdyni. Wówczas wiele osób z okolicznych miejscowości dojeżdżałoby środkami publicznymi. Niestety, nikt o to nie zadbał, a szkoda. Osobiście, jeśli mam dojeżdżać do przystanku (mam daleko), przesiąść się na autobus a potem na trolejbus, to sorry ale dla mnie to za dużo