Widok

skm mandat nie przyjąłem

Witam!
W ostatni weekend dostałem mandat w skmce za brak biletu, bylem pijany i poprostu z czystej glupoty go nie przyjąłem. Co mam teraz robic, odwolywac się, czy zaplacic to w jakis sposób(jaki?)
Proszę o pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapłacić.
Nie masz podstaw do odwołania.
Zamiast pytać na forum zapytaj się Renomy - "wygogluj" sobie namiary.
Czekaj na wezwanie do zapłaty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak zapłacisz wciągu 7 dni to jest taniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie pić ;) tyle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam identyczną sytuację z tym, że mam od kolegi bilet z tego przejazdu - on też wtedy jechał i może mi go dać żebym mogła napisać odwołanie, że nie mogłam znaleźć biletu podczas kontroli.
Przejdzie takie odwołanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
niee takie coś nie przejdzie z jednorazowym nie, tylko z miesięcznym kwartalnym itd,

do kolegi "pijanego" wezwanie przyślą ale z firmy windykacyjnej, z renomy nic nie dostaniesz, więc albo się pofatyguj i napisz pismo albo płać
Albo od razu z Sądu nakaz zapłaty - mojej sąsiadce żadne wezwanie, nic długo nie przychodziło, już ucieszyła się, że "zapomnieli" do momentu odebrania poleconego z Sądu.

Lepiej zapłacić od razu - jak ktoś napisał wtedy jest taniej.

Inne tematy z forum Inne

Społeczność polska w czystej CS 1.6 (4 odpowiedzi)

Witam wszystkich w ten piękny wieczór! W końcu jutro jest piątek i po pracy będę mógł normalnie...

Upadłość Konsumencka proszę o namiary (27 odpowiedzi)

Bardzo Was proszę o podanie namiarów na prawnika/prawników którzy dobrze znają temat związany z...

Jaka karma dla psa i kota? (8 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...

do góry