Widok
slizgajace sie tarcze
Witam wszystkich mam problem, z ktorym niemoge sobie poradzic mianowicie: niemoge chamowac gdyz slizgaja sie tarcze przyciskam klamke z calej sily i niestety niemoge zachamowac ( klocki mam cale i linka tez jest dobrze naprezona ) niestety niewiem czemu sie tak dzieje. Czy ktos moze na ten problem poradzic ???? :(:(
wyciąg klocki, opal je lutownicą gazową, a jak nie masz lutownicy gazowej to nad kuchenką. spoko, temperatura kolckowi nie zaszkdozi ;) jak już wyżarzy sie cały cyf to pcozekaj aż wystygną i na srenio drobnym papierze sciernym wyczysc powierzchnię. Tarczę umuj denaturatem. Jeżeli na tarczy masz jakies ciemniejsze smugi to sie troche naszorujesz :). Po zabiegu kloce troche sie muszą dotrzec do tarczy ale powinno byc lepiej.
kowal napisał(a):
> Może się i grzeje , ale nie w ogniu piekielnym !! Bzdura z tym
> opalaniem klocków !!
Zamiast opalać można wytrawić kwasem.
> To samo miał znajomy jak przy
> odpowietrzaniu polał klocki płynem hamulcowym - klocki do kibla
Kolega nie ma kosza na śmieci?
> .Musisz wymienić klocki -najlepiej na te z opiłkami miedzianymi
> (lepiej odprowadzają temperaturę).
Ciepło odprowadzają / temperaturę obniżają. Pytanie - o ile?
Znacie kogoś, kto zagotował olej w hamplach?
> Może się i grzeje , ale nie w ogniu piekielnym !! Bzdura z tym
> opalaniem klocków !!
Zamiast opalać można wytrawić kwasem.
> To samo miał znajomy jak przy
> odpowietrzaniu polał klocki płynem hamulcowym - klocki do kibla
Kolega nie ma kosza na śmieci?
> .Musisz wymienić klocki -najlepiej na te z opiłkami miedzianymi
> (lepiej odprowadzają temperaturę).
Ciepło odprowadzają / temperaturę obniżają. Pytanie - o ile?
Znacie kogoś, kto zagotował olej w hamplach?
nie znasz sie i tyle :P ja przypalanie lutownicą gazową praktykuje przy problemach z zasyfieniem klocka i wsio jest okej. mozna bez problemu nagrzać tak klocek ze sie drobiny metalu na czerwono żarzą. Klocek wytrzyma temperature nawet rozgrzanej do czerwonosci tarczy, a spobuj tak nagrzac tarcze lutownicą.... cała zabawa ma na celu wypalenie tłuszczy i innego syfu. spiek klocka na tym nie ucierpi.
kwas sie nie nadaje, kwas żre wszystko.
kwas sie nie nadaje, kwas żre wszystko.