Widok

śmieci

czy Wam też śmieciarze opróżniają tylko kubły a worki stojące obok zostawiają ?
reklamacje już zgłosiłem ale szukam więcej opinii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak jest.Biorą tylko kubły tak kiedyś mi Pan kierowca powiedział:Że mogę mieć np.dwa pełne kubły to wezmą A co obok leży tego nie.Jest tak że raz wystawiam jeden raz dwa kubły w zależności ile śmieci nabiera się.I nie ma problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie zabierają wszystko, co wystawione ze śmietnikiem. Dodatkowe worki, kartony, nie ma problemu. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam niesortowane.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsze zabierali worki bez problemu, to teraz trzeba dokupic kolejne kubły, jakiś żart
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.zukowo.pl/Dlaczego_odpady_czasem_nie_sa_odbierane,10,5238

To jest jakaś rozgrywka między gminą a firmą wywożącą.
Od października nie biorą worków z bio degradowalnymi odpadami - w pojemnikach owszem (każdą ilość bo muszą zgodnie z ustawą).
Gmina reklamach nie przyjmuje bo w regulaminie uchwalonym przez gminę w 2017 roku nie ma worków jako dopuszczalnych pojemników do odpadów mokrych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radek dziś też błyszczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam odpady niesegregowane i łaski nie robią. że zabiorą. w regulaminie jest napisane że mają być wystawione przed posesję w kubłach lub workach.
co do wystawiania większej ilości pojemników to zgadzam się, ale ja już mam 2 i trzeci raczej nie jest mi potrzebny. wiadomo czasem jest więcej śmieci po świętach, imprezach itp.

a w sprawie samozaopatrzenia się w kubły to już nawet nie chcę się wypowiadać. jeśli mam segregować - kupić 5 kubłów po 100+ każdy i jeszcze później magazynować butelki i papier przez 2 miesiące to naprawdę serdecznie podziękuję. niby jak mam sam się przekonać do ekologii i nauczyć tego dzieci skoro robi się z naszych działek miejsce do przechowywania odpadów komunalnych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

..i jutro, i pojutrze i do końca świata i o jeden dzień dłużej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W gminie chyba dwie firmy wożą śmieci, dlatego niektórym zabieraja te worki, a niektórym nie.
Nie jestem pewien, ale chyba są to Remondis i Sanipor i jeśli dobrze widziałem ta pierwsza bierze worki stojące obok, a druga tylko śmietniki opróżnia (ale mogłem coś pomieszać, aż tak się nie przypatruję).
Co śmieszne, to sąsiednie ulice potrafią być obsługiwane przez dwie różnie firmy, wiec warto się upewnić.

https://www.zukowo.pl/Podmioty_odbierajace_odpady_komunalne,70

Poskacz trochę po śmieciach w śmietniku to dorzucisz parę worków więcej. Do tego proponuje zgniatać butelki/ kartony a nie wrzucać zakręcone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie od miesiaca przestali zabierac worki. Zwykle zabierali wszystko co bylo. Zlozylem reklamacje, pani w urzedzie powiedziala ze musze nabyc pojemnik. A odbierali wczesniej bo szli mi na reke. :/

ok, czyli ELWOZ i Sanipor. No wiec mi ten ELWOZ zabiera worki leżące obok i kartony nawet.

bardziej mi to wygląda na widzimisię pracownika odbierającego - może żona ma okres akurat ?. u jednych zabierają u innych nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam wrazenie, że tam gdzie stoi wiecej kubłów i to biorą, zakładając, że no drugi to mógłbyś kupić, ale trzy to faktycznie za dużo kubłów to już weźmiemy. kto mieszka w bliźniakach ma ułatwione, bo jak wejście jest wspólne można z sąsiadem postawić razem.
Nie, opróżniają kubły i zabierają stojące obok worki

Mniej kupuj albo kupuj z głowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
Mam tak samo. Wystawiałem worki ze skoszoną trawą od początku reformy śmieciowej. Nagle przestali odbierać. Nie mam wyjścia: kupię odpowiednio duży pojemnik.
Niby jak smieci nie w kuble to nie odbieraja. Gdzies na stronie maja tak zapisane - nie znalazlem, w kazdym razie na harmonogramie wyraznie napisane ze wystawic kubly lub worki w dniu wywozu.
Bede dzwonil z kolejna reklamacja.
A jakby ktos nie wiedzial, urzedniczka mowila ze oplata za smieci nie jest za wywoz, tylko za gotowosc firmy do wywozu smieci. To jest chore. Ja jestem gotow placic zatem, ale jak nie wywoza to nie zaplace.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry