Widok

smród kolo biedronki

czy jest szansa sprawdzic czym pala w budynkach kolo biedronki ? tam nie idzie przejsc, smrod jest tak gigantyczny ze az w srodku biedronki czuc. gdzie sie zglasza takie atrkacje wiejskie ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zadzwoń na straż miejską. Przyjadą pobiora próbki z pieca i wypisza mandat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Straż miejska funkcjonuje w mieście a tu niema straży wiejskiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a z boku biedronki ile jest śmieci ( właściwie za budynkiem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co zrobić, gdy w mojej miejscowości nie ma Straży Miejskiej?

Wobec łamania przepisów Ustawy Prawo Ochrony Środowiska możemy zwrócić się do starosty,wójta lub burmistrza powiadamiając te organy o podejrzenie popełnienia wykroczenia polegającego na spalaniu odpadów. Muszą oni wtedy podjąć czynności wyjaśniające i wówczas mamy uprawnienia wskazane wcześniej

Możemy zawiadomić o podejrzeniu popełnienia wykroczenia policję, ale nie ma ona uprawnień takich jak wskazane wcześniej organy.

Podstawą prawną jest USTAWA z dnia 24 sierpnia 2001 r. Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

DZIŚ PYTANIE DZIŚ ODPOWIEDŹ Jeżeli chodzi o stolarnie vis a vis to jest tam obróbka plexy i mdf-u to teraz tylko czy mają na utylizację odpadów kwit? Chociaż jak byłam na wiosnę u fryzjera to cały samochód pokrył mi się takimi czarnymi płatkami sadzy. Jak dla mnie to z tworzyw sztucznych ale jestem laikiem. śmiało możecie zgłaszać jak który chętny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest na bank prawda,tylko że pracuje tam pan strażak a straż w baninie jest ważniejsza od wszystkiego,no i wie czym palić można a czym nie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do kogo zgłosić taką sprawę? To u stolarza z północnej!! Teraz jest masakra! Pół Banina truje..

Sam smród to nie wielki problem. To jest tylko sygnalizator dla naszego powonienia, że wraz z nim wchłaniamy do organizmu
trujące nie usuwalne toksyny.
Trzeba o tym pisać do burmistrza. Nie na zasadzie żądań. Bo tego problemu nie da się wyeliminować na zasadzie"natychmiast"
Jeśli regularnie i od wielu mieszkańców będą sygnały że jesteśmy truci to powstanie system kontroli emisji trucizn.
Niektórym z nas ten sposób może wydać się naiwny. Może warto spróbować tą metodę w tej konkretnej sprawie?

Takie rzeczy nalezy zglaszac tu, najkepiej mailowo, wtedy maja obowiazek odpowiedziec:
WYDZIAŁ ROLNICTWA I OCHRONY ŚRODOWISKA
ul. 3 Maja 2/12
Tel. 58 684-02-69, 58 684-01-39, 58 684-07-51
Fax. 58 684-07-51
E-mail: srodowisko@kartuskipowiat.com.pl

Oczwiscie Kartuzy

Na północnej było dużo skarg i kontroli i wszystko jest ok bo oni palom odpadami z produkcji drewna

Wieczorami smrod bije z komina tego domu na rogu borowieckiej i tuchomskiej
do góry