Widok

spawacz bez doświadczenia

wiem wiem było wałkowane..
ukończyłem kursy 135 i 141 na czarne pachwiny
mieszkam +/- 60 km od Gdańska i już od września szukam roboty
Nikt nie chce mnie zatrudnić bo nie mam doświadczenia, a nie mam doświadczenia bo nikt nie chce mnie zatrudnić. Dzwoniłem do Crist, Remontowej, Secespol i PEMAL w ndg; wysyłam cv do wszystkich, przetrząsam internety i zasypuje wszystkich skanami moich kosztownych dyplomów spawacza i nic. Idąc na kurs myślałem że będzie kolorowo a tu morale upadło. Do gdańskiej to choć bym chciał to iść nie mogę bo nie wyżyje, nie będę miał za co wrócic do domu:P

Jakieś pomysły co i gdzie? Może ktoś wie gdzie dostanę gwarancje zatudnienia na poczet kursów z Urzędu pracy? Wtedy za free bym mógł sobie zrobić np. 136 + ponadpodstawowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli szukasz dobrej spawarki, polecam sklep online hurtowniaspawarek.pl. Znajdziesz tam wszystko co niezbędne.

Sprawdz na work4you global. Przegladalem ostatnio oferty i widzialem duzo ofert dla spawaczy w Niemczech. Placa niezle.
Koleżka zadał pytanie 7 lat temu. Chyba już znalazł zatrudnienie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spawacz 135,141, po 3- miesięcznym kursie podstawowym,blach i rur pachwinowa i pion( czyli wybrane pozycje), bez sufitów i czołowych.,bo to już jest kurs ponadpodstawowy.,szczepienie elektryczne131, oraz cięcie palnikiem tlen- acetylen,i plazma elektro- powietrzna.200 spółek w Trójmieście i usłyszałem wszędzie że bez doświadczenia nie są zainteresowani.Po 2 latach wygasły upraw.Uslyszalem: rowery może pan spawać,da Pana statku nie obrucimy dogorywa dnem,moze pan spawać ogrodzenia nie statki.Po 4 latach wrzuciłem książke spawacza i certyfikaty z IS instytutu spawalnictwa z Gliwic do makulatury.Dzis jestem operatorem koparko- ładowarki i zarabiam 33zl.W stoczni jako spawacz dawali mniej- i na dodatek nieprzyjęty.Takich jak ja i Ty w Polsce jest co roku z1,500 osób.Jestes spawaczem z 2 letnim doświadczeniem- wyjeżdżaj: Norwegia, Arabia Saudyjska,po 3 latach pracy kupisz sobie mieszkanie w Gdańsku.
Szukam spawacza Mig i Tig do aluminium Ważne że chce się nauczyć w praktyce Warunki ciepła hala i godz pracy też dogodne tal 501258334 Gdynia

nord ships group

Jakie kursy(metody) byś polecił zrobić na początek i do kąd iść (w Trójmieście)?
Zeby przyjęli

Powiedz jak to wygląda ile PLN płacą robię kurs 135/141

Teraz stocznie i inne zaklady wrecz glosno sie oglaszaja by przyjsc na kurs i spawac u nich. Oj czasy sie zmienily. Macie swoje min. 2/5lat doswiadczenia ;}

Bez certyfikatów może być ciężko, więc warto zrobić jakies kursy. A potem dzięki pośrednictwu pracy WBD możesz się fajnie zahaczyć i zarabiać godne pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Stocznia remontowa tam złóż papiery przyjmą ciebie o drazu
Remontowa przyjmuje od ręki
kobieta w pracy wymaga dodatkowej szatni i łazienki... nie widzialem takowych w zadnej z takich firm a szkoda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Siemka. a co jeśli jestem z małopolski czy warto wyjeżdżać w ciemno wynająć jakiś pokój i szukać pracy (mam 3 mies. doświadczenie w spawaniu) Co myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wróć..
15zł/h na czysto mi wyszło, teraz od kilku dni na remontowej zajmuje się myciem karcherem zapchanych rur
o dzieło, z kasą nikt nigdy nie miał problemu (dopytywałem)
Jaka umowa? Kasa na czas?
Witam, dawno tu nie zaglądałem z braku czasu. Znalazłem w koncu prace, robie po 9h dziennie pon-pt bo tylko tak moge dojechać i wrocic do domu, w soboty i nedziele pracują takze. Praca na hali 15zl brutto, na remontowej 16 zoraz jqak sie naucze to delegacje. Dopiero zaczynam i głownie hauerka narazie, spawac jeszcze nie dali
Cisza w tmacie nastała. Kolego user jak Ci się pracuje?? Znalazłeś inną prace? czy dalej kontynuujesz swoją walkę z systemem?
Panowie. Powiedzcie mi o co chodzi z tymi stoczniami? Ile jest Stoczni w Gdyni i Gdańsku? Crist? Nauta? Remontowa? Jakieś jeszcze?

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry