Widok

spawacz bez doświadczenia

wiem wiem było wałkowane..
ukończyłem kursy 135 i 141 na czarne pachwiny
mieszkam +/- 60 km od Gdańska i już od września szukam roboty
Nikt nie chce mnie zatrudnić bo nie mam doświadczenia, a nie mam doświadczenia bo nikt nie chce mnie zatrudnić. Dzwoniłem do Crist, Remontowej, Secespol i PEMAL w ndg; wysyłam cv do wszystkich, przetrząsam internety i zasypuje wszystkich skanami moich kosztownych dyplomów spawacza i nic. Idąc na kurs myślałem że będzie kolorowo a tu morale upadło. Do gdańskiej to choć bym chciał to iść nie mogę bo nie wyżyje, nie będę miał za co wrócic do domu:P

Jakieś pomysły co i gdzie? Może ktoś wie gdzie dostanę gwarancje zatudnienia na poczet kursów z Urzędu pracy? Wtedy za free bym mógł sobie zrobić np. 136 + ponadpodstawowy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli szukasz dobrej spawarki, polecam sklep online hurtowniaspawarek.pl. Znajdziesz tam wszystko co niezbędne.

Sprawdz na work4you global. Przegladalem ostatnio oferty i widzialem duzo ofert dla spawaczy w Niemczech. Placa niezle.
Koleżka zadał pytanie 7 lat temu. Chyba już znalazł zatrudnienie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spawacz 135,141, po 3- miesięcznym kursie podstawowym,blach i rur pachwinowa i pion( czyli wybrane pozycje), bez sufitów i czołowych.,bo to już jest kurs ponadpodstawowy.,szczepienie elektryczne131, oraz cięcie palnikiem tlen- acetylen,i plazma elektro- powietrzna.200 spółek w Trójmieście i usłyszałem wszędzie że bez doświadczenia nie są zainteresowani.Po 2 latach wygasły upraw.Uslyszalem: rowery może pan spawać,da Pana statku nie obrucimy dogorywa dnem,moze pan spawać ogrodzenia nie statki.Po 4 latach wrzuciłem książke spawacza i certyfikaty z IS instytutu spawalnictwa z Gliwic do makulatury.Dzis jestem operatorem koparko- ładowarki i zarabiam 33zl.W stoczni jako spawacz dawali mniej- i na dodatek nieprzyjęty.Takich jak ja i Ty w Polsce jest co roku z1,500 osób.Jestes spawaczem z 2 letnim doświadczeniem- wyjeżdżaj: Norwegia, Arabia Saudyjska,po 3 latach pracy kupisz sobie mieszkanie w Gdańsku.
Szukam spawacza Mig i Tig do aluminium Ważne że chce się nauczyć w praktyce Warunki ciepła hala i godz pracy też dogodne tal 501258334 Gdynia

nord ships group

Jakie kursy(metody) byś polecił zrobić na początek i do kąd iść (w Trójmieście)?
Zeby przyjęli

Powiedz jak to wygląda ile PLN płacą robię kurs 135/141

Teraz stocznie i inne zaklady wrecz glosno sie oglaszaja by przyjsc na kurs i spawac u nich. Oj czasy sie zmienily. Macie swoje min. 2/5lat doswiadczenia ;}

Bez certyfikatów może być ciężko, więc warto zrobić jakies kursy. A potem dzięki pośrednictwu pracy WBD możesz się fajnie zahaczyć i zarabiać godne pieniądze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Stocznia remontowa tam złóż papiery przyjmą ciebie o drazu
Remontowa przyjmuje od ręki
kobieta w pracy wymaga dodatkowej szatni i łazienki... nie widzialem takowych w zadnej z takich firm a szkoda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Siemka. a co jeśli jestem z małopolski czy warto wyjeżdżać w ciemno wynająć jakiś pokój i szukać pracy (mam 3 mies. doświadczenie w spawaniu) Co myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wróć..
15zł/h na czysto mi wyszło, teraz od kilku dni na remontowej zajmuje się myciem karcherem zapchanych rur
o dzieło, z kasą nikt nigdy nie miał problemu (dopytywałem)
Jaka umowa? Kasa na czas?
Witam, dawno tu nie zaglądałem z braku czasu. Znalazłem w koncu prace, robie po 9h dziennie pon-pt bo tylko tak moge dojechać i wrocic do domu, w soboty i nedziele pracują takze. Praca na hali 15zl brutto, na remontowej 16 zoraz jqak sie naucze to delegacje. Dopiero zaczynam i głownie hauerka narazie, spawac jeszcze nie dali
Cisza w tmacie nastała. Kolego user jak Ci się pracuje?? Znalazłeś inną prace? czy dalej kontynuujesz swoją walkę z systemem?
Panowie. Powiedzcie mi o co chodzi z tymi stoczniami? Ile jest Stoczni w Gdyni i Gdańsku? Crist? Nauta? Remontowa? Jakieś jeszcze?

Inne tematy z forum Praca

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

do góry