Widok

sprężynka do bębenka

Witam
Ma ktoś sprężynkę napinającą zapadki, do bębenka piasty FHM-475, albo w ogóle jakąkolwiek sprężynkę?
Bro stawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam sprężynkę od długopisu, może być?
ja mam spralę ...może być???
wsadzcie je sobie gdzies.
mam sprezynke od zacisku tylnej piasty i od przerzutki moze ktoras sie przyda??
koko koko tusk idioto
ceny leca w c**j wysoko
wszyscy razem zastrajkujmy
wachy nie kupujmy
jutro sprawdze ale raczej mam taka u siebie w piwnicy
Pisząc o jakiejkolwiek sprężynce miałem na myśli dowolna sprężynkę do napinania zapadek. Także dzięki za dobre chęci pawlik ale nie przydadzą mi się twoje spręzynki.
jaaaa jak coś będziesz miał to daj cynk.
wpadnij do mnie do rowerowego na chelmie na basenie znajde bo napewno mam taka jaka pasujaca.bede od 13 do 18.wpiwnicy jednak nieznalazlem bo mam balagan straszny i zastawiona kartonami jest ze chiodzic sie nieda
kup nowy bębenek. albo znajdź gdzieś uszkodzony to moze przeszczepisz sprężynkę. Z jednym i drugim może być problem więc najprościej kupić jakaś tania piastę i zamienić cały bębenek - przynajmniej nie bedziesz musiał przeplatać koła.
zakup nowej taniej piasty w celu wymiany całego bębenka może się nie powieść, shimano ma 3 lub 4 systemy mocowania bębenka (różne wielowpusty), więc zakup taniej piasty owszem, ale po to, żeby uzyskać samą sprężynkę.
Ja bym tego nie demonizował. XTR miały inne bębenki jakieś wyższe szosowe także. Zwykłe piasty maja standardowe.
Przeszczepiałem bębenki kilka razy. Jakieś stare stx, współczesne deore i jeszcze jakieś inne pozagrupowe i zasadniczo wszystko pasowało.
ale wy tepi jestescie chodzi o sprezynke ktora w bebenku naciaga zapadki anie mocowanoe bebenka do kopusu piasty,a do kolegow na forum najlepiej jest wymieniac na nowe ,poco naprawiac nie? powiedzialem niech wpadnie domnie dowarsztatu to mu dam bo mam taki element
sam jesteś tępy - sprężynki też sa różne. bo rózne piasty maa różne zapadki. I IMO wiecej jest rodzajów zapadek niż rodzajów mocowania bębenków :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Druga i trzecia będą kompatybilne
jaaaa namiar na mnie spinergus@op.pl, daj znać jak trafić do Twojego warsztatu :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
k.mać widzę, że dałeś namiar 2 dni temu. wpadnę jak tylko będe mógł.
No i sprężynka przypasiła. Dzięki!

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry