Widok
sprzedam dla dziecka i mamy
Sprzedam dla malucha wózek wielofunkcyjny za 250 zł:
stan bardzo dobry,
-przekladana raczka
-torba na zakupy dla mamy
-kosz bardzo pakowny na zakupy pod wozkiem
-gondola
-sprawne hamulce i rewelacyjne amortyzatory nawet przy podjezdzaniu pod krawezniki dziecko jest lekko kolysane,a nie uderza głowka o wozek
-buda
-ocieplacz na nogi
-foliowany pałąk,jak zrobi sie spacerowke i gdy dziecko ubrudzi raczkami mozna przetrzec a ni9e prac,to samo pod nozkami dziecka.
Sprzedam nieuzywany biustonosz dla matki karmiacej.Nie ma metki i byl zalozony raz po porodzie.Nie pasowal jednak.Jest z wyskogatunkowej bawełny.Kosztował mnie 120 zł,odsprzedam za połowe ceny.Kolor biały.Rozmiar - obwód pod biustem regulowany od 70 do 80,85.Miseczka B/C.
Dla szczyplej mamy mam do sprzedania rowniez kilka par dzinsow,ktore mkoga przydac sie podczas ciazy,nie maja przedluzonego stanu,ale tak jak mowie,dla szczuplej 38 rozmiar spokojnie mozna nosic.ceny okolo 65 zł.
stan bardzo dobry,
-przekladana raczka
-torba na zakupy dla mamy
-kosz bardzo pakowny na zakupy pod wozkiem
-gondola
-sprawne hamulce i rewelacyjne amortyzatory nawet przy podjezdzaniu pod krawezniki dziecko jest lekko kolysane,a nie uderza głowka o wozek
-buda
-ocieplacz na nogi
-foliowany pałąk,jak zrobi sie spacerowke i gdy dziecko ubrudzi raczkami mozna przetrzec a ni9e prac,to samo pod nozkami dziecka.
Sprzedam nieuzywany biustonosz dla matki karmiacej.Nie ma metki i byl zalozony raz po porodzie.Nie pasowal jednak.Jest z wyskogatunkowej bawełny.Kosztował mnie 120 zł,odsprzedam za połowe ceny.Kolor biały.Rozmiar - obwód pod biustem regulowany od 70 do 80,85.Miseczka B/C.
Dla szczyplej mamy mam do sprzedania rowniez kilka par dzinsow,ktore mkoga przydac sie podczas ciazy,nie maja przedluzonego stanu,ale tak jak mowie,dla szczuplej 38 rozmiar spokojnie mozna nosic.ceny okolo 65 zł.
Moyre, nie chcę Cię aż tak trudzić, nie mam zamiaru kupować takiego stanika.
Staniki to moje hobby :) i aż mi się niedobrze robi, gdy widzę, jak kobiety źle traktują swoje biusty w ciąży i w czasie połogu. A potem smętnie kiwają głowami "tak, tak, w ciąży to się biust psuje". Pewnie, że się psuje. W źle dobranym staniku biust ciężki od pokarmu wyciągnie się jak starej Murzynce.
Żeby istniała potrzeba zwiększenia obwodu o 15 cm, to trzeba chyba przytyć ze 40 kilo. W ciąży powiększa się najpierw miskę, obwód dopiero w ostateczności. A stanik z tak ogromną regulacją nie będzie miał dobrych proporcji... Staniki są albo na 70, albo na 85 pod biustem. Nie na "od 70 do 85".
Staniki to moje hobby :) i aż mi się niedobrze robi, gdy widzę, jak kobiety źle traktują swoje biusty w ciąży i w czasie połogu. A potem smętnie kiwają głowami "tak, tak, w ciąży to się biust psuje". Pewnie, że się psuje. W źle dobranym staniku biust ciężki od pokarmu wyciągnie się jak starej Murzynce.
Żeby istniała potrzeba zwiększenia obwodu o 15 cm, to trzeba chyba przytyć ze 40 kilo. W ciąży powiększa się najpierw miskę, obwód dopiero w ostateczności. A stanik z tak ogromną regulacją nie będzie miał dobrych proporcji... Staniki są albo na 70, albo na 85 pod biustem. Nie na "od 70 do 85".
Regulacja nie jest tak duza bo przyblizona.ja mam 70 pod biustem,kuzynka 80.Kupowala taki sam stanik i wszystko gra.jest tyle ustawionych zaczepek zeby mozna bylo dostosowac.ok wiec nie bede wysylac zdjec.w ciazy generalnie psuje sie skora biustu jak nie uzywa sie odpowednich poielegnacyjnych preparatów.ja sama uzywalam regularnie ale spotkal mnie taki sam los jak kobiet ktore nie dbaja:)zycie
Moyre, pielęgnacja skóry biustu to sprawa drugorzędna. Biust nie trzyma się na skórze, ani na mięśniach, tylko na więzadłach. Raz rozciągnięte więzadła już nie wrócą do stanu poprzedniego. Poprzez pielęgnację skóry czy ćwiczenie mięśni można odrobinę poprawić stan piersi. Ale najważniejsze, to nie dać im się zdeformować.
A jak przeciwdziałać rozciąganiu? Nosząc cały czas idealnie dobrany stanik. Tymczasem kobiety w ciąży wydadzą każde pieniądze na kremik, a chodzą w bylejakich stanikach, Ciężkie biusty im dyndają na ramiączkach bo "nie opłaca się kupować kilku staników na samą ciążę czy karmienie" albo "nic lepszego w sklepach nie ma".
Stanik ma się trzymać na OBWODZIE, nie na ramiączkach. Jeżeli masz 70cm pod biustem, to powinnaś kupować stanik 60 albo 65. Kuzynka z 80 cm powinna nosić 75 lub 70. Bo stanik się rozciąga, a miarka nie. A luźna guma niczego nie podtrzyma.
Miseczka też musi być idealnie dobrana i podtrzymywać CAŁĄ pierś - od miejsca pod pachą, gdzie miękka tkanka piersi się zaczyna. Fiszbina ma ciasno siedzieć na żebrach i na mostku. A większość kobiet, te w ciąży też, noszą za małe miseczki i za luźne obwody, przez co pierś nie jest podtrzymywana, tylko sobie dynda w tak za małej czapeczce na elastycznych szelkach rozciągając skórę i więzadła że hej...
Od niedobranych rozmiarów biorą się mity, że stanik do karmienia z fiszbinami może powodować zastoje (a pewnie, jeśli drut będzie sobie szaleć na piersi, zamiast tkwić na żebrach), albo że stanik musi być koniecznie bawełniany, żeby wchłaniać pot (jeśli pierś wyłazi ze stanika dołem i przykleja się do brzucha, to się poci, pewnie), albo że koronka obciera wrażliwe brodawki (jeśli pierś majta się cały dzień w miseczce, to obciera, pierś powinna być w misce unieruchomiona).
Podaję kilka przydatnych linków:
Wątek rozmiarowy na forum Lobby Biuściastych (dowiesz się tam, że nie ma kobiet noszących 70-85 B/C):
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=67467219&v=2&s=0
Link do podstawowego "poradnika stanikowego":
http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
Oraz najczęściej zadawane pytania:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&v=2&s=0
I jeszcze specjalnie dla Ciebie - "karmniki" :)
http://stanikomania.blox.pl/2007/05/Karmniki.html#ListaKomentarzy
Noszenie dobrego stanika plus masaże poprawią stan biustu lepiej niż cudowny krem.
A jak przeciwdziałać rozciąganiu? Nosząc cały czas idealnie dobrany stanik. Tymczasem kobiety w ciąży wydadzą każde pieniądze na kremik, a chodzą w bylejakich stanikach, Ciężkie biusty im dyndają na ramiączkach bo "nie opłaca się kupować kilku staników na samą ciążę czy karmienie" albo "nic lepszego w sklepach nie ma".
Stanik ma się trzymać na OBWODZIE, nie na ramiączkach. Jeżeli masz 70cm pod biustem, to powinnaś kupować stanik 60 albo 65. Kuzynka z 80 cm powinna nosić 75 lub 70. Bo stanik się rozciąga, a miarka nie. A luźna guma niczego nie podtrzyma.
Miseczka też musi być idealnie dobrana i podtrzymywać CAŁĄ pierś - od miejsca pod pachą, gdzie miękka tkanka piersi się zaczyna. Fiszbina ma ciasno siedzieć na żebrach i na mostku. A większość kobiet, te w ciąży też, noszą za małe miseczki i za luźne obwody, przez co pierś nie jest podtrzymywana, tylko sobie dynda w tak za małej czapeczce na elastycznych szelkach rozciągając skórę i więzadła że hej...
Od niedobranych rozmiarów biorą się mity, że stanik do karmienia z fiszbinami może powodować zastoje (a pewnie, jeśli drut będzie sobie szaleć na piersi, zamiast tkwić na żebrach), albo że stanik musi być koniecznie bawełniany, żeby wchłaniać pot (jeśli pierś wyłazi ze stanika dołem i przykleja się do brzucha, to się poci, pewnie), albo że koronka obciera wrażliwe brodawki (jeśli pierś majta się cały dzień w miseczce, to obciera, pierś powinna być w misce unieruchomiona).
Podaję kilka przydatnych linków:
Wątek rozmiarowy na forum Lobby Biuściastych (dowiesz się tam, że nie ma kobiet noszących 70-85 B/C):
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=67467219&v=2&s=0
Link do podstawowego "poradnika stanikowego":
http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html
Oraz najczęściej zadawane pytania:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&v=2&s=0
I jeszcze specjalnie dla Ciebie - "karmniki" :)
http://stanikomania.blox.pl/2007/05/Karmniki.html#ListaKomentarzy
Noszenie dobrego stanika plus masaże poprawią stan biustu lepiej niż cudowny krem.
Agatha dzieki za obszerny wykłóad,ale jeśli nie jesteś zainteresowana kupnem biustonosza,który posiadam wystarczy napisać że nie.Nie masz racji z tym że ten biustonosz nie ma takiej regulacji albo jesli ją ma to jest zly.regulujesz po to zeby bylo albo ciasniej albo luzniej.Dostosowujesz go do potrzeb.A miseczka jest rowniez regulowana.Kuzynka miala dobrze go wybranego,nie miala zastoju pokarmu w piersiach,na początku miała nawał moleka więc poluźnila miseczke a pozniej gdy wszystko sie unormowało zapięła ją ciaśniej czyli zmniejszyła.Lekarka powiedziała ze biustonosz jest bardzo dobry.Jesli Ty bez zobaczenia go potrafisz wyglaszac takie modły to prosze Cie przenieś sie na forum gdzie kobiety romawiaja o piersiach biustonoszach oraz zlych wyborach.Ja chcialam sprzedac tylko stanik dla matki karmiacej ktory wg mnie jest bardzo dobry i nie bez powodu kosztował 120 zł.pozdrawiam
wiesz,Ty chyba czujesz ze masz misje do spelnienia zeby uratowac wsystkie biusty na ziemi:)mowie Ci po raz enty ze jak jest regulacja pod biustem tzn ze mozna dostosowac odpowiednio zeby stanik sie d0obrze trzymal i nie oznacza to ze jak biustonosz ma regulacje to jest be trzeba go spalic na stosie od razu:)))))wiesz ja tez mam misje RATOWANIA LUDZI Z PSYCHOZĄ BIUSTONOSZOWĄ:)))))jestes w grupie ryzyka:)))daj juz spokoj
Majls, jeżeli nosisz 90D, to nie możesz "przesiąść się" na 80D. Podobnej objętości miseczkę jak 90D ma 80F, albo nawet 80G/H, to zależy od tabelki producenta.
80D musiało cisnąć Cię jak diabli właśnie z powodu misek, nie dziwię się, że go nie nosisz.
Do dopasowanego obwodu trzeba się przyzwyczaić. Twierdzenie, że luźny jest wygodniejszy jest złudne - wtedy biust ciąży - jak w plecaku turystycznym bez zapiętego pasa biodrowego, cały ciężar majta się na ramiączkach obciążając niekorzystnie kręgosłup.
Obejrzyj swój obwód w lustrze - czy leży na jednej wysokości? Czy jednak z tyłu ma tendencję do podjeżdżania do góry (a wtedy biust leci ze stanikiem w dół). Czy z przodu lekkie pociągnięcie za dół stanika sprawia, że można go odsunąć od żeber?
80D musiało cisnąć Cię jak diabli właśnie z powodu misek, nie dziwię się, że go nie nosisz.
Do dopasowanego obwodu trzeba się przyzwyczaić. Twierdzenie, że luźny jest wygodniejszy jest złudne - wtedy biust ciąży - jak w plecaku turystycznym bez zapiętego pasa biodrowego, cały ciężar majta się na ramiączkach obciążając niekorzystnie kręgosłup.
Obejrzyj swój obwód w lustrze - czy leży na jednej wysokości? Czy jednak z tyłu ma tendencję do podjeżdżania do góry (a wtedy biust leci ze stanikiem w dół). Czy z przodu lekkie pociągnięcie za dół stanika sprawia, że można go odsunąć od żeber?
Może niech Moyre zrozumie, że zamieściła swoje ogłoszenie w miejscu zwanym forum, gdzie każdy ma prawo wypowiadać się na tematy, które go interesują. Do Moyre: Do sprzedaży przedmiotów służy dział ogłoszenia, tam mozna zamieścić swój anons i nie obawiać się, że ktoś skrytykuje nawet najgorszy bubel "założony raz" bo "niepasujący", a "doskonale sprawdzony i bardzo dobry".
Agatha, jak już kiedyś pisałyśmy, powinnam mieć 65F/G lub 70E/F. Tak więc mierzyłam 70E i porażka, miseczka za duża, więc przymierzyłam mniejszą D i super....70D leży pięknie; 65 nie mierzyłam, bo w naszych sklepach nie ma na to szans. No i właśnie w końcu nic mi sie z tylu nie podciąga da góry, tylko wszystko jest w jednej linii :)
Każdy ma nieco inne proporcje... czasem rozmiarem miski z tabelki trafia się jak kulą w płot, do tego każdy stanik jest ciut inny. Ale najwazniejsze jest, że obwód trzyma to, co ma trzymać, a nie lata po całym tułowiu :)
Myślę, że 65-tki niedługo pojawią się i w Trójmieście. W Poznaniu, Warszawie i Krakowie już są. W UK od dawna można je kupić w wielu sklepach. A przecież Polki są generalnie drobniejsze niż Brytyjki.
Myślę, że 65-tki niedługo pojawią się i w Trójmieście. W Poznaniu, Warszawie i Krakowie już są. W UK od dawna można je kupić w wielu sklepach. A przecież Polki są generalnie drobniejsze niż Brytyjki.
do agatha.bez komentarza pozostawie wpisy agathy bo:sa bezczelne nie na poziomie i widac pisane przez gowniare albo jakas zakompleksiona kobiete probujaca zieniac swiat.stanik bublem nie jest,a swoje teorie o noszeniu biustonosza na kobiete o obwodzie 70,stanik 65 to gratuluje probuj wcisnac.jestes bezczelna po prostu i masz grube problemy umyslowe zeby pod ogloszeniem pierdzielic ze cos co ktos posiada jest bblem i takie tam bzdety.proponuje zebys zalozyla swoj wlasny sklep.z szyldem ......domysl sie:)pozdrawiam
Obiecuję, że wezmę sobie do serca uwagi pisane przez KOBIETĘ NA POZIOMIE :D
I z dobrego serca radzę uwierzyć w to, że ktoś, kto ma pod biustem 70 cm powinien nosić staniki 65. Masz kilka linków z "dowodami" nie wiem, jak jeszcze możesz mieć wątpliwości.
Faktem jest też, że zniszczyłaś sobie biust w ciąży. Może warto teraz kogoś posłuchać i polepszyć kondycję swojego biustu, zamiast wypisywać komentarze dotyczące mojej straszliwej osobowości?
I z dobrego serca radzę uwierzyć w to, że ktoś, kto ma pod biustem 70 cm powinien nosić staniki 65. Masz kilka linków z "dowodami" nie wiem, jak jeszcze możesz mieć wątpliwości.
Faktem jest też, że zniszczyłaś sobie biust w ciąży. Może warto teraz kogoś posłuchać i polepszyć kondycję swojego biustu, zamiast wypisywać komentarze dotyczące mojej straszliwej osobowości?
Moyre napisał(a):
> Sprzedam nieuzywany biustonosz dla matki karmiacej.Nie ma metki
> i byl zalozony raz po porodzie.Nie pasowal jednak.Jest z
> wyskogatunkowej bawełny.Kosztował mnie 120 zł,odsprzedam za
> połowe ceny.Kolor biały.Rozmiar - obwód pod biustem regulowany
> od 70 do 80,85.Miseczka B/C.
Wybacz, ale Twój opis nie jest uczciwy. 70B jest na 84 cm w biuście,
a 85C jest na 96 w biuście. I to są zupełnie inne miseczki. Przecież proporcje się nie zmieniają, fiszbiny się nie wysuwają teleskopowo na różne długości przy "zmianie" rozmiaru, miseczki się nie kurczą i nie rozszerzają.
Jeden stanik nie może mieć naraz zakresu... 8... różnych... rozmiarów (70B, 70C, 75B, 75C, 80B, 80C, 85B, 85C).
A to co pisze Agatha, że kobiety w ciąży marnują sobie biusty, nosząc zasłaniacze, to prawda.
Akurat w czasie ciąży i karmienia biust jest w szczególnie trudnej sytuacji. Rośnie, jest dociążony mlekiem. A kobiety noszą w tym czasie cokolwiek byle zasłaniało zamiast odciążyć biust. Parę miesięcy takiego traktowania i zostają flaczki. I wtedy się zaczyna wydawanie majątku na kremy i rozpaczanie na forach internetowych. Krem flaczków nie podniesie. Natomiast dobre trzymanie obciążonego biustu pozwala ich uniknąć.
Nie wiem, co jest złego w dbaniu o siebie - matka karmiąca to nie jest kobieta na odstrzał, też ma prawo wyglądać normalnie i liczyć na to, że jej biust nie zmieni się "przez ciążę" w 2 skarpetki.
> Sprzedam nieuzywany biustonosz dla matki karmiacej.Nie ma metki
> i byl zalozony raz po porodzie.Nie pasowal jednak.Jest z
> wyskogatunkowej bawełny.Kosztował mnie 120 zł,odsprzedam za
> połowe ceny.Kolor biały.Rozmiar - obwód pod biustem regulowany
> od 70 do 80,85.Miseczka B/C.
Wybacz, ale Twój opis nie jest uczciwy. 70B jest na 84 cm w biuście,
a 85C jest na 96 w biuście. I to są zupełnie inne miseczki. Przecież proporcje się nie zmieniają, fiszbiny się nie wysuwają teleskopowo na różne długości przy "zmianie" rozmiaru, miseczki się nie kurczą i nie rozszerzają.
Jeden stanik nie może mieć naraz zakresu... 8... różnych... rozmiarów (70B, 70C, 75B, 75C, 80B, 80C, 85B, 85C).
A to co pisze Agatha, że kobiety w ciąży marnują sobie biusty, nosząc zasłaniacze, to prawda.
Akurat w czasie ciąży i karmienia biust jest w szczególnie trudnej sytuacji. Rośnie, jest dociążony mlekiem. A kobiety noszą w tym czasie cokolwiek byle zasłaniało zamiast odciążyć biust. Parę miesięcy takiego traktowania i zostają flaczki. I wtedy się zaczyna wydawanie majątku na kremy i rozpaczanie na forach internetowych. Krem flaczków nie podniesie. Natomiast dobre trzymanie obciążonego biustu pozwala ich uniknąć.
Nie wiem, co jest złego w dbaniu o siebie - matka karmiąca to nie jest kobieta na odstrzał, też ma prawo wyglądać normalnie i liczyć na to, że jej biust nie zmieni się "przez ciążę" w 2 skarpetki.
mam biustonosz ktory rosnie wraz z powiekszeniem piersi ze wzgledu na pokarm.miseczka i obwod regulacja.to czy zepsulam sobie skore biustu czy tez nie jest moja sprawa a jakby chciala pogadac o stanikach albo pielegnacji biustu to weszlabym sobie na forum wlasnie o tym.ja chce sprzedac rzeczy dla mamy i dziecka a nie czytac morały nie wychowanej baby za przeproszeniem bo nie mam czasu na pierdoły bo mam male dziecko i to jest moj ostatni post.finito
Ojoj, ktoś tu dotknął czyjegoś czułego (obwisłego?) punktu. Mam nadzieję, że chociaż przed samą sobą dasz radę się przyznać, że nie masz racji i zaczniesz ratować swój biust.
P.S. Rosnący biustonosz? Nie wiedziałam, że inżynieria genetyczna zaszła już tak daleko... Buty rosnące wraz ze stopą też już sprzedają?
P.S. Rosnący biustonosz? Nie wiedziałam, że inżynieria genetyczna zaszła już tak daleko... Buty rosnące wraz ze stopą też już sprzedają?
powiem krótko przed przeczytaniem watku chyba na weselniki agathy nosiłam staniki 75 d a teraz 70 f i sa o niebo lepsze ,rewelacyjnie podtrzymują i super wygladaja w nich piersi sa wypoczete po całym dniu w staniku!gdzie wczesniej marzyłam tylko aby wieczorem zrzucic stanik i ubrac koszulkę!pod biustem mam 72 cm na razie na 70 pozostane ale to i tak ogromny przelom "wygodnosciowy"dla mnie...i jeszcze raz dziekuje ci agatho za uswiadomienie!-ps no nie było jednka krótko;)ps2 a takie nastawienie "nie nałoze bo nie"jest troche bez sensu warto chociaz przymierzyc i zobaczyc jak sie czujemy:)przeciez to tylko dla naszej wygody i piekna:)
Moyre napisał(a):
> mam biustonosz ktory rosnie wraz z powiekszeniem piersi ze
> wzgledu na pokarm.miseczka i obwod regulacja.to czy zepsulam
> sobie skore biustu czy tez nie jest moja sprawa a jakby chciala
> pogadac o stanikach albo pielegnacji biustu to weszlabym sobie
> na forum wlasnie o tym.ja chce sprzedac rzeczy dla mamy i
> dziecka a nie czytac morały nie wychowanej baby za
> przeproszeniem bo nie mam czasu na pierdoły bo mam male dziecko
> i to jest moj ostatni post.finito
Chcesz sprzedać BUBEL, którego ma bronić wyłącznie jego cena. :(((
A jak ktoś znający się na biustonoszach próbuje podważyć jego funkcjonalność - obrażasz komentatora. I trafiłaś kulą w płot, bo Agatha ma bardzo dobre opinie u innych forumowiczek i w szeroko pojętej "obronie ich biustów" napisała obszerny wykład na temat tego namiotu, który starasz się wcisnąć pierwszej naiwnej.
I nie pisz, że odezwała się kolejna małolata, bo jestem leciwą matką z jędrnym (choć małym) i nie oszpeconym rozstępami (choć karmiłam 2 lata) biustem. Poza rozmiarem życzę innym mamom takich "cycków" jak moje.
> mam biustonosz ktory rosnie wraz z powiekszeniem piersi ze
> wzgledu na pokarm.miseczka i obwod regulacja.to czy zepsulam
> sobie skore biustu czy tez nie jest moja sprawa a jakby chciala
> pogadac o stanikach albo pielegnacji biustu to weszlabym sobie
> na forum wlasnie o tym.ja chce sprzedac rzeczy dla mamy i
> dziecka a nie czytac morały nie wychowanej baby za
> przeproszeniem bo nie mam czasu na pierdoły bo mam male dziecko
> i to jest moj ostatni post.finito
Chcesz sprzedać BUBEL, którego ma bronić wyłącznie jego cena. :(((
A jak ktoś znający się na biustonoszach próbuje podważyć jego funkcjonalność - obrażasz komentatora. I trafiłaś kulą w płot, bo Agatha ma bardzo dobre opinie u innych forumowiczek i w szeroko pojętej "obronie ich biustów" napisała obszerny wykład na temat tego namiotu, który starasz się wcisnąć pierwszej naiwnej.
I nie pisz, że odezwała się kolejna małolata, bo jestem leciwą matką z jędrnym (choć małym) i nie oszpeconym rozstępami (choć karmiłam 2 lata) biustem. Poza rozmiarem życzę innym mamom takich "cycków" jak moje.
:)
A już myślałam, że zostanę biustową męczennicą, jak moja patronka, św. Agata :)
Fajnie, że jest tyle dziewczyn, które zdają sobie z tego sprawę, że staniki są dla nas, nie my dla staników i nie ma co się kłócić o jakiś nieudany model.
Moyre, może lepiej zawieśmy broń? Rok temu też chodziłam w kiepskim biustonoszu, jak 80% kobiet... To żaden wstyd, to zwyczajnie należy zmienić.
A już myślałam, że zostanę biustową męczennicą, jak moja patronka, św. Agata :)
Fajnie, że jest tyle dziewczyn, które zdają sobie z tego sprawę, że staniki są dla nas, nie my dla staników i nie ma co się kłócić o jakiś nieudany model.
Moyre, może lepiej zawieśmy broń? Rok temu też chodziłam w kiepskim biustonoszu, jak 80% kobiet... To żaden wstyd, to zwyczajnie należy zmienić.
Do poprzedniczek - nie mam kiompleksow zwiazanych z piersiami,gdyby tak bylo biegalabym po kosmetyczkach zeby uratowaly co sie da.Napisalam ze po porodzie faktycznie skora biustu rozciagnela sie ale nie jest to jak na razie nic czym moglabym sie przejac.
Co do bubla jesli chodzi o sprzedaz-idąc tropem tego co piszecie praktycznie wszystko co ludzie chca sprzedac mozna by uznac za bubel.Nie kazdego jednak stac na biustonosz dobrej marki,dobrze lezacy za kilkaset zlotych i dlatego wiekszosc kobiet nie zwraca uwagi na biustonosz.Ten ktory chcialam sprzedac nie jest wynikiem wcisniecia pierwszej lepszej kobiecie,bo lezy mi juz w szafie rok,a widzialam ze jakas matka potrzebowala stanika wiec pomyslalam ze moze sie jej przyda.Taki stanik wczesniej musialaby zmierzyc,albo na jej zyczenie moglabym wyslac po ówczesniejszym podaniu dokladniejszych wymiarów.Powinnyscie wprowadzic zakaz kupowania i sprzedawania niewlasciwych biustonoszy.
Do Agatha-zgadzam sie z Toba jesli chodzi o dobor biustonosza.Jesloi stanik zle dobrany to wieczorem marzy sie tylko o zdjeciu go bo jest zwyczajie strasznie niewygodny.Co do biustonosza 65 obwod na kobiete w obwodzie 70 nie zgadzam sie zupelnie.Zainwestowalam w dwa staniki z obwodem 65 i nie chodzi o to ze nie bylam w stanie sie przemeczyc przyzwyczaic do ciasniejszego obwodu ale nie bylam w stanie oddcyhac sw0obodnie tak uciskal.Leza w szafie i na pewno do nich nie wroce.
Nie jestem przeciwna Twoim radom,ale sposob w jaki probujesz narzucajaco je przekazac odstręcza.To nie rady ale nakaz oraz nazwanie bublem cos czego nie widzialas na oczy.masz swoje zdanie i ja je szanuję,ale Ty obrazasz mnie tym co mowisz o wciskaniu przeze mnie produktu,którego wcisnac w zaden sposob nie probuje,dalam ogloszenie i nie kaze nikomu z niego korzystac.
Co do bubla jesli chodzi o sprzedaz-idąc tropem tego co piszecie praktycznie wszystko co ludzie chca sprzedac mozna by uznac za bubel.Nie kazdego jednak stac na biustonosz dobrej marki,dobrze lezacy za kilkaset zlotych i dlatego wiekszosc kobiet nie zwraca uwagi na biustonosz.Ten ktory chcialam sprzedac nie jest wynikiem wcisniecia pierwszej lepszej kobiecie,bo lezy mi juz w szafie rok,a widzialam ze jakas matka potrzebowala stanika wiec pomyslalam ze moze sie jej przyda.Taki stanik wczesniej musialaby zmierzyc,albo na jej zyczenie moglabym wyslac po ówczesniejszym podaniu dokladniejszych wymiarów.Powinnyscie wprowadzic zakaz kupowania i sprzedawania niewlasciwych biustonoszy.
Do Agatha-zgadzam sie z Toba jesli chodzi o dobor biustonosza.Jesloi stanik zle dobrany to wieczorem marzy sie tylko o zdjeciu go bo jest zwyczajie strasznie niewygodny.Co do biustonosza 65 obwod na kobiete w obwodzie 70 nie zgadzam sie zupelnie.Zainwestowalam w dwa staniki z obwodem 65 i nie chodzi o to ze nie bylam w stanie sie przemeczyc przyzwyczaic do ciasniejszego obwodu ale nie bylam w stanie oddcyhac sw0obodnie tak uciskal.Leza w szafie i na pewno do nich nie wroce.
Nie jestem przeciwna Twoim radom,ale sposob w jaki probujesz narzucajaco je przekazac odstręcza.To nie rady ale nakaz oraz nazwanie bublem cos czego nie widzialas na oczy.masz swoje zdanie i ja je szanuję,ale Ty obrazasz mnie tym co mowisz o wciskaniu przeze mnie produktu,którego wcisnac w zaden sposob nie probuje,dalam ogloszenie i nie kaze nikomu z niego korzystac.