Widok
temat był ruszany i rok temu, dobrze że chociaż al. zwycięstwa ale to prowizoryczne odśnieżanie bo śnieg ubity zostaje, szkoda że zapomnieli o nadmorskiej chodnik zaraz obok odśnieżony a ścieżka nadmorska nie, co im szkodzi, dużo więcej paliwa traktor spali? Przecież do tych głównych ścieżek rowerowych jakoś trzeba dojechać...
po niewielkim śniegu faktycznie nieźle może się jeździć, gorzej jednak jak jego grubość jest większa niż wysokość opony z obręczą. A z Brzeźna do Jelitkowa nie ma 5km jest o wiele mniej, bo od ulicy Brzeźnieńskiej do Kaplicznej jest 2.8km. Pozostaje jazda chodnikiem jeżeli będzie więcej śniegu na ścieżce. O jeździe w lesie można zapomnieć.
jeździłem wczoraj, widać że kiedyś pług tam przejechał ...
są miejsca gdzie leży równa warstwa zbitego śniegu a po ostatnich deszczach dodatkowo wygładzona i zamarznięta
ścieżka w większości czysta i zdatna do jazdy
ogólnie da się jeździć, ale trzeba uważać ;-)
bardziej martwi mnie nieuprzątnięte rozbite szkło po "sylwestrze" wracałem z kapciem ...
są miejsca gdzie leży równa warstwa zbitego śniegu a po ostatnich deszczach dodatkowo wygładzona i zamarznięta
ścieżka w większości czysta i zdatna do jazdy
ogólnie da się jeździć, ale trzeba uważać ;-)
bardziej martwi mnie nieuprzątnięte rozbite szkło po "sylwestrze" wracałem z kapciem ...
Powiem tak.
Witosa , Łostowicka beznadziejnie , mnóstwo śniegu ogarnięte byle jak.
Kartuska w miare dobrze , choć momentami jest lód. Główny ciąg komunikacyjny na odcinku Błędnik- Oliwa , lepiej mieć opony z kolcami , nikt tam nie posypał do tego znowu jakiś remont we Wrzeszczu i brak objazdu. Jazda na dziko chodnikem obok
Witosa , Łostowicka beznadziejnie , mnóstwo śniegu ogarnięte byle jak.
Kartuska w miare dobrze , choć momentami jest lód. Główny ciąg komunikacyjny na odcinku Błędnik- Oliwa , lepiej mieć opony z kolcami , nikt tam nie posypał do tego znowu jakiś remont we Wrzeszczu i brak objazdu. Jazda na dziko chodnikem obok
Proponuję zapoznać się z tym dokumentem, a potem narzekać:
http://www.zdiz.gda.pl/zdizgdansk/chapter_76053.asp?soid=FEEF9E29735240749300BE980C498291
http://www.zdiz.gda.pl/zdizgdansk/chapter_76053.asp?soid=FEEF9E29735240749300BE980C498291