Widok

studia podyplomowe UG czy WSB?

Chcę zrobić studia podyplomowe i waham się pomiędzy uniwerkiem a WSB.
WSB jest nieco tańsze i program łatwiejszy. Za to na tym wydziale UG już studiowałam, znam go dobrze i chyba jednak uniwerek to uniwerek, "lepszy papier" ;)

Co Wy myślicie? Jakie znacie opinie o obu uczelniach?
Od moich studiów minęło już trochę czasu, więc nie orientuję się jak to teraz z tymi uczelniami jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale potem wracam pełną parą hehehehehhe
brzoskwinka: dostałam od ciebie 10 maili, więc powinno być ok. Czy wysłałaś więcej? Masz ustawienie żądania odpowiedzi, starałam się klikać, żeby nie wysyłało nic do Ciebie. No chyba, że mój komp ma inaczej.. on ma dużo rzeczy inaczej... ;)
oo doszedł 11, ten dodatkowo oznaczony przez serwis jako spam ;)

a tak w ogóle to wielkie dzięki :)
aaa czyli jednak doszły to dobrze ;)

nie ma sprawy.

poszukam jeszcze bo mam wiecej tych emaili
w ogóle to się zastanawiam, jak ja to wytrzymam, wieki temu skończyłam studia. Ba! ja już nawet pisać ręcznie nie umiem ;) tzn bazgrzę okropnie.

Za moich czasów, to dopiero wchodził internet, tzn jak kończyłam, to wszyscy mieli maile. Ale na początku nikt. Jeden z kolegów przepisywał notatki na kompa i rozsyłał pozostałym. Potem trzeba to było przenieść w jakiejś pracowni na dyskietkę. Nasz kierunek miał salkę z 4 kompami win 3.0. A potem kombinować po akademiku, kto to wydrukuje ;)
Ale to i tak łatwiej niż kiedyś, jak ksero nie było ;)
uuuu trąci myszką :))))) hhihihi
ja dostałam 20 maili - dzięęęęękiiiiii:)
cytrynka: proszę się nie nabijać ;p

AgaB: to się najwyżej podzielisz ;) ja mam jakiś durnowaty serwer i pewnie część uznał za spam i nie puścił
Ajeczka, mam podobne obawy chociaż może minęła aż tak dużo czasu, ale jednak pare lat. No i inaczej studiuje się dziennie, nie mając rodziny i obowiązków. Ale damy radę!! W moim przypadku to tylko rok, ale jeszcze nie wiem na 100% czy mnie przyjęli.
Gani: no ja się tu napalam, a dopiero kwestionariusz wypełniłam ;)
Pojadę tam w poniedziałek z dokumentami.
Moje też rok. Pamiętam, że kumpela zaraz po studiach robiła 2 letnią podyplomówkę z jakiegoś "zarządzeniowego" kierunku na PG, ale i tak miała jakieś dziwne przedmioty w stylu spawanie czy coś takiego ;)
a ja siedzę i szukam mojego dyplomu ze studiów i d....
chyba jutro zadzwonię do AM i poproszę o odpis jakiś, bo chyba gdzieś zawieruszyłam
No to byłam dziś na UG i się zapisałam :)

AgaB: do zobaczenia 30 września ;)
Fajnie by było gdybyśmy były w jednej grupie... Najwyżej się przepiszyemy ;)
Do zobaczenia:)
Myślę, ze ewentualna zamiana grupy nie powinna być chyba problemem...
Skąd będziesz dojeżdżać?
z Wiszących Ogrodów, 20 minut obwodnicą i jestem na miejscu :)
no może trochę dłużej, bo tyle mi na Wyścigi zajmował dojazd.
Fajnie jest mieć już kogoś "znajomego" :)
ja z Chełmu... czyli jednak nie po drodze;)

ale zawsze fajniej, niż tak siedzieć na początku jak sierotka i zazdrościć tym, co kogoś znają, albo potrafią szybko nawiązać kontakt - ja nie umiem, zawsze myślę, że jakoś tak głupio wyjdzie...

całe studia dojeżdżałam z Kiełpina Górnego (rodzice) i się zastanawiam, jak to teraz będzie "przez miasto"...
Dziewczyny!Czy można się jeszcze zapisywać, ja też z Wiszących Ogrodów, więc bliziutko:)
No mam te same odczucia :) też mi głupio zagadać ;)

Chełm to prawie centrum miasta ;) A samochodem będziesz jeździć czy komunikacją miejską?
W piątki to może być wesoło, bo korki, ale rano w sobotę myślę, że będzie ok ;)
Właśnie na brak korków liczę, bo wtedy dojazd zajmuje mi ok 20 minut. A jak jeździłam na 8.00 to minimum 40...
o ja Cię... zapomniałam o piątkach...
może rzeczywiście skm...
albo o 15 wyjazd - albo będę na L4 ciążowym, albo w pt bedę z pracy przy rębiechowie dojeżdzać (raczej to pierwsze)
Mała Misia - w poniedziałek wiem, że jeszcze były miejsca
najlepiej zadzwoń:)
MałaMisia: no ja w poniedziałek zaniosłam papiery. Myślę, że może być tak, że ktoś nie wpłaci kasy na czas i wtedy go wykreślą z listy, to będzie dodatkowe miejsce. Mi kazały wpłacić pieniądze do końca tygodnia.
Najgorsze, że te zajęcia są już 30 września, będziemy musieli szybko z urlopu wracać...
do góry