Widok

suchy trawnik,co robic

witam,jestem nie ogrodnikiem,wysechl mi trawnik bo nie można podlewać.co zrobić żeby znów zazielenial?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam ten sam problem czekać na deszcz i w czasie deszczu sypać Florovit do trawników nawóz z dużą zawartością żelaza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W lipcu odbije. Będzie metr wody
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mimo wszystko ja bym podlewał potajemnie. Co do metra wody w lipcu, całkowicie się zgadzam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma juz zakazu podlewania
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pomalować farba decoral.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Najlepsze możliwe rozwiązanie http://twoje-prawko.net/?p=109 szczerze polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Modlić się o deszcz. Ewentualnie złożyć ofiarę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ukradzione z internetu, bo link zaraz wykasują:
"Ratowanie zasuszonego trawnika po urlopie będzie trwało około dwóch - trzech tygodni.

Należy: - skosić nisko prawie po ziemi - zastosować nawóz do trawników w sporej dawce - podlewać bardzo obficie codziennie, aż się zazieleni - skosić, podlewać dalej obficie - jeśli trawnik wyparły chwasty, należy je opryskać Bofixem lub Starane, przesypać trawnik żyznym substratem, dosiać trawę i podlewać systematycznie, aż nasiona wzejdą. - inna opcja, najbardziej radykalna – założyć nowy trawnik od początku"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po deszczach będzie zielony. To TYLKO trawnik. Serio.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Leje wody do oporu i olej nawozy a zrobi się zielony.trawa nie ginie gdy jest sucho.poprostu nie jest zielona.korzeń i tak odbije bardzo szybko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Banino

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Taras z desek kompozytowych - (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taras z desek kompozytowych? Polecacie jakieś konkretne firmy? Jak deski się...

do góry