Widok

system ogrzewania i wentylacji

Ogrzewanie tak zachwalane przez TZ, nie działa prawidłowo. Niezależnie od mojego ustawienia na panelu, powietrze z kratki ma stale 19,5 stopnia. Chciałbym mieć np. 23st, ale się nie da!

Przy okazji mam pytanie do innych sąsiadów. Czy działa u Was prawidłowo ogrzewanie i wentylacja? Czy jesteście zadowoleni z tego rozwiązania? Czy możecie polecić je innym?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jedna wielka ściema ! nie można regulować temperaturą ani w lato ani w zimę. Równie dobrze mogliby zdjąć panel do sterowania bo to tylko atrapa na dzień dzisiejszy!!

W mieszkaniach jest zimno a jedyne co je ogrzewa to sprzęt AGD. Energooszczędność? tak oczywiście w ogóle nie zużywamy energii cieplnej bo nic i nikt jej nie wytwarza !! Panele słoneczne oraz kolektory to też na to wygląda atrapa które zostały zamontowane tylko po to aby dostać kasę z unii. TZ jak i ENERGA to złodzieje i mówmy to otwarcie wzięli spore pieniądze od kupujących a w zamian dali syf i najgorsze badziewie. Dookoła budynków też jest niebezpiecznie- rozkopany taras zielony już pół roku , zamontowane oświetlenie to jakaś kpina jest nadal ciemno na osiedlu że strach wychodzić zimą na zewnątrz o godzinie 15 bo ciemno i osiedle otwarte każdy może wejść!!!
Prezesi tłustą kasę już dostali i grzeją swe tyłki na krzesłach i mają w d... to co piszemy i zgłaszamy do naprawy-budowy.

NIE KUPUJCIE MIESZKAŃ Z II ETAPU OSTRZEGAMY !!!!!!

P.S teraz czekam na tekst od TZ - jest już za zimno aby coś robić na osiedlu....
zapraszamy w następnym tygodniu na osiedle zawisną banery mówiące całą prawdę o tym osiedlu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak właściwie nic dodać nic ująć. Zapachem jajecznicy smażonej przez sąsiadów delektujemy się wspólnie, a co tam.... Żeby przewietrzyć mieszkanie lub obniżyć temperaturę trzeba otworzyć okno bo panel to tylko atrapa i ściema. Mam wrażenie, że właśnie się uwsteczniamy bo całkowicie jesteśmy skazani na łaskę urządzeń nad, którymi nikt nie ma kontroli i nikt nie wie jak nimi sterować /wszyscy dopiero uczą się i zdobywają doświadczenie/. System obsługuje syn prezesa, który jak ma sesję na uczelni to jest nieuchwytny. Światła na osiedlu "energooszczędnym" pala się non stop bo czujniki /najgorszy chłam/ nie radzą sobie z niczym i albo się nie zapalają albo nigdy nie gasną. W hali garażowej na ścianie rosną grzyby, a developer ma na nie 100% metodę - zeskrobać i po sprawie. W pomieszczeniach piwnicznych, a matko zgroza i rozpacz /wilgoć i smród/. Brama wjazdowa nie działa. I tak można by piętrzyć usterki bez liku, a developer uważa, że to nasza wina /a pewnie po coś kupował człowieku tutaj mieszkanie?????/ ODRADZAM WSZYSTKIM ZAKUP MIESZANIA NA TYM OSIEDLU - szkoda pieniędzy i nerwów. To osiedle to naprawdę niewypał, a zarząd powinien już dawno .....!!!!!!!!! za oszustwa, którymi karmili i karmią mieszkańców oraz potencjalnych klientów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dopiero skończyłem remont i napisałem do TZ o podłączenie rekuperatora. Teraz dopiero będę mógł w pełni przetestować u siebie sprawność systemu ogrzewania i wentylacji.

Niezależnie od tego, od dawna mam okazję czuć zapach stęchlizny w piwnicach. Przeciek stropu nadal występuje a zagrzybione ściany w hali garażowej nadal nie zostały naprawione.

Moja opinia o deweloperze jest nadal negatywna. Zwlekają z usuwaniem usterek i dokańczaniem prac, nie odpisują na maile, nie informują mieszkańców o postępach prac za które już dawno zapłaciliśmy. Swojego oświadczenia z datą końca prac na czerwiec 2011 nadal nie sprostowali, lekceważą swoich Klientów! Taka "strategia" moim zdaniem nie pomoże w sprzedaży kolejnych mieszkań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W budynkach TZ mieszakalismy z meżem od 2002 do 2010 roku - przy ul. Tezeusza - W mieszkaniu też było zimno, bez wzgledu na że kaloryfer był włączony na maksimum .kOSZTY OGRZEWANIA CIAGLE ROSŁY. Usterka goniła usterke, więc postanowiliśmy zmienić lokum......walka z TZ nie prowadzi do niczego innego jak do nerwicy. ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEGO DEWELOPERA WSZYSTKIM KTORZY MYŚLĄ O ZAKUPIE MIESZKANIA . Obecnie mam 3 razy większe lokum a koszty ogrzewania mniejsze - Ciekawe....? Nie.....normalne....to budynki TZ są marnej jakości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzeba bylo popytac ludzi ktorzy mieszkaja w TZ - to jakas porazka. Firma nie przyjmuje reklamacji, gra na zwloke az minie czas rekojmi a wtedy wypad.
Słabo działa to ogrzewanie. Zmiana temperatury na panelu nic nie daje. Mam 21 st. i nawet jak nastawie 30 i odczekam 12 godzin to nadal mam 21 st. a to trochę za chłodno. Chciałbym mieć 23 ale się nie da! w starym bloku przy żeliwnym kaloryferze sie dało!
do góry