Widok
szkoda czasu i pieniędzy
jezdzi się tylko na hali,zad za zadem.konie się płoszą,dzieci z nich spadają.jeśli chce się jezdzić na placu np.latem,trzeba się umówić na jazde indywidualną,która jest oczywiście droższa.terenów nie ma chociaż są w cenniku.skoki,tylko indywidualnie na tzw.koniach sportowych.wmawiano mi ciągle że jeżdze coraz lepiej,ale jak któryś z kolei raz próbowałam umówić się na teren p.Ala wykrzyczała mi w twarz:chcesz się zabić ty nie umiesz w ogóle jezdzić!tak się składa,że jako dziecko często jezdziłam w tereny z przeszkodami u p.Magdy w Turzy i jakoś żyje.wracając do Lipiec,to było najgorsze miejsce w którym byłam ponad rok, ze względu na dogodny dojazd.zero skoków,terenów,kontaktów z koniem.jeśli mimo to uprzemy się na Lipce to nauczmy się gdzie indziej siodłać i czyścić konia,złapmy podstawy na lonży oraz opanujmy podstawowe 3 chody.
Moja ocena
Ośrodek Sportów Konnych Lipce
kategoria: Jazda konna
obsługa: 1
poziom nauczania: 1
klimat: 1
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 1
1.4
* maksymalna ocena 6
Nie jeździ się tylko na hali, to raz ;)
Konie się nie płoszą, jeżeli już ktoś spadnie to może raz na pół roku, w wyjątkowej sytuacji, to dwa;)
Tereny są, ale trzeba się na nie umówić. Nikt nie będzie chodził za Tobą i błagał byś pojechała w teren, to trzy ;)
A w Turzy, to sobie rób co chcesz, moja droga. Ale każda stajnia jest inna i to, że gdzieś indziej mają gdzieś bezpeiczeństwo innych nie jest winą naszej stajni ;)
"jeśli mimo to uprzemy się na Lipce to nauczmy się gdzie indziej siodłać i czyścić konia,złapmy podstawy na lonży oraz opanujmy podstawowe 3 chody." - Jeśli tak bardzo pragniesz kontaktu z koniem to wystarczy przyjść wcześniej przed jazdami i poprosić kadrę o możliwoś nauki siodłania bądź czyszczenia. A co do pracy na lonży, to nikt nie broni wstąpić do kadry i zajmować się końmi ;)
Konie się nie płoszą, jeżeli już ktoś spadnie to może raz na pół roku, w wyjątkowej sytuacji, to dwa;)
Tereny są, ale trzeba się na nie umówić. Nikt nie będzie chodził za Tobą i błagał byś pojechała w teren, to trzy ;)
A w Turzy, to sobie rób co chcesz, moja droga. Ale każda stajnia jest inna i to, że gdzieś indziej mają gdzieś bezpeiczeństwo innych nie jest winą naszej stajni ;)
"jeśli mimo to uprzemy się na Lipce to nauczmy się gdzie indziej siodłać i czyścić konia,złapmy podstawy na lonży oraz opanujmy podstawowe 3 chody." - Jeśli tak bardzo pragniesz kontaktu z koniem to wystarczy przyjść wcześniej przed jazdami i poprosić kadrę o możliwoś nauki siodłania bądź czyszczenia. A co do pracy na lonży, to nikt nie broni wstąpić do kadry i zajmować się końmi ;)
jeździłam tam 2 lata,widziałam jak spadali,
na teren umawiałam się 0,5 roku i się nie doczekałam.
jeżdze w Sopocie tam się jeździ na sportowych koniach od początku,
nawet skakałam na Herpie super koń.
a tereny najlepsze wspominam z Turzy-jak byłam dzieciakiem.
na Lipcach konie stoją przywiązane,osiodłane i czekają tak na swoją kolej
nawet przez 1h.Czy to jest normalne?...
na teren umawiałam się 0,5 roku i się nie doczekałam.
jeżdze w Sopocie tam się jeździ na sportowych koniach od początku,
nawet skakałam na Herpie super koń.
a tereny najlepsze wspominam z Turzy-jak byłam dzieciakiem.
na Lipcach konie stoją przywiązane,osiodłane i czekają tak na swoją kolej
nawet przez 1h.Czy to jest normalne?...