Widok
szkoła podstawowa Tevizja
Witam, zastanawiam się nad zapisaniem synka 7 letniego do 1 klasy podstawowej do Tevizji czy ktoś ma jakieś aktualne opinie? Podoba mi się ilość godzin języków obcych i szeroki wachlarz zajęć dodatkowych, niestety na internecie jest sporo niepokojących opinii. Najbardziej zależy mi na opinii rodziców których dzieci uczęszczają do tej szkoły. Pozdrawiam
Długo zastanawialiśmy się do jakiej szkoły posłać nasze dziecko, zdecydowaliśmy się w końcu na TeVizja i nie żałujemy. Syn ma dużo zajęć dodatkowych dzięki którym rozwija swoje pasje. Uczy się dwóch języków obcych , a wszyscy wiemy jak ważna to umiejętność aby znać języki obce. Do tego ma zapewnioną naukę na najwyższym poziomie.
Szkoła jest jak najbardziej ok. Ja na początku obawiałam się troszkę tego zobowiązania finansowego bo jednak miesiąc w miesiąc to czesne płacić trzeba ale teraz po czasie widze, że nawet gdybym posłała syna do placówki publicznej i zliczyła koszta za zajęcia dodatkowe i korepetycje to pewnie wyszłoby bardzo podobnie.
Ja zdecydowanie odradzam! Języki? Ok, 5 razy w tygodniu, tylko rotacja nauczycieli ich uczących zbyt duża. Koniec roku i znowu kilku nauczycieli odchodzi, o czymś to świadczy. Najlepsi „fachowcy” nie wytrzymują i odchodzą! Zajęcia dodatkowe? Tylko w ofercie tak bogato! Brak kadry powoduje, ze nie ma komu ich prowadzić, w związku z tym, coraz więcej jest dodatkowo płatnych. Coraz więcej ludzi rezygnuje z tej placówki, zarówno pedagogów jak i rodziców. Nie wspomnę już o kwestiach finansowych.