Widok

sztuki walki - grupa dla kobiet

czy jest gdzieś w Trójmieście szkoła sztuk walki (karate, aikido, judo, kickboxing...) gdzie funkcjonuje grupa dla kobiet?

Nie chodzi o zajęcia z samoobrony tylko faktyczne treningi sztuk walki. Najlepiej uwzględniające walkę kontaktową (sparingi).

Boks odpada, chodzi mi o sztukę walki gdzie ciosy wyprowadza się zarówno nogami jak i pięściami.

Może być też grupa damsko-męska gdzie jest trochę więcej pań (zwykle trafiają się w takich grupach pojedyncze panie - rodzynki :) ).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem to większość klubów przez wakacje ma zawieszone zajęcia. Hmm..grupa dla kobiet. Jest jeden klub który należy do Gdańskiego stowarzyszenia sztuk walki. Słyszałem, że ćwiczyczy w nim sporo kobiet. Nie wiem jaki jest poziom, ale składki są niewielkie i opinie też dobre. Ja osobiście mogę Cie zaprosić do własnej grupy(K1&Muay Thai od września lub latem w terenie. Oczywiście zawsze jest możliwość zorganizowania grupy żeńskiej.
W Brzeźnie jest klub Corpus gdzie widziałem dziewczyny, które ćwiczą. Stronę można łatwo znaleźć w internecie. Na tym portalu chyba też się reklamują.
Pamiętam jakiś temat w tym dziale, gdzie była oferta dla pań chcących ćwiczyć.
Ogólnie proponowałbym raczej nie nastawiać się na 100% grupę kobiecą, a dobrym rozwiązaniem byłoby zapisanie z koleżanką tak żeby mieć sparing partnera na swoim poziomie.
Ja polecam Karate Klub Gdynia. Zajęcia są w Gdyni i są prowadzone przez p. Jarka lub w Gdańsku w Akademosie przez Bartka Domrazka (polecam!!) Podobno otwierają też swój klub w Gdyni, ma działać od nowego roku szkolnego. polecam bo sam trenuje. W sprawie nowej lokalizacji to nic nie napisze bo wiecej nie wiem, warto poszukać kontaktu w internecie.
Potwierdzam. To bardzo dobry klub. Kiedyś trenowałam w nim w filii Starogard. Jeździłam na obozy gdzie treningi prowadził p. Jarek (Bartek to jego syn) i bardzo mi się podobało.
Champion ma sporo utytułowanych zawodniczek (na ostatnich Mistrzostwach Polski K-1 dwa złota i srebro w kategoriach kobiecych). A jeśli chcesz czegoś bardziej wszechstronnego, to u nas ćwiczy pod kątem MMA jedna (właśnie instruktorka z Championa).
Ymca gdynia - polecam kickboxing
Acha i jak coś jestem chętna jako sparinpartnerka 165cm ok 70 kg

Inne tematy z forum Sport

Czy bieganie może poprawić koncentrację? (7 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Chciałem poruszyć temat trochę inny niż typowe rozmowy o boksie czy sportach...

do góry