Widok
sztuki walki - grupa dla kobiet
czy jest gdzieś w Trójmieście szkoła sztuk walki (karate, aikido, judo, kickboxing...) gdzie funkcjonuje grupa dla kobiet?
Nie chodzi o zajęcia z samoobrony tylko faktyczne treningi sztuk walki. Najlepiej uwzględniające walkę kontaktową (sparingi).
Boks odpada, chodzi mi o sztukę walki gdzie ciosy wyprowadza się zarówno nogami jak i pięściami.
Może być też grupa damsko-męska gdzie jest trochę więcej pań (zwykle trafiają się w takich grupach pojedyncze panie - rodzynki :) ).
Nie chodzi o zajęcia z samoobrony tylko faktyczne treningi sztuk walki. Najlepiej uwzględniające walkę kontaktową (sparingi).
Boks odpada, chodzi mi o sztukę walki gdzie ciosy wyprowadza się zarówno nogami jak i pięściami.
Może być też grupa damsko-męska gdzie jest trochę więcej pań (zwykle trafiają się w takich grupach pojedyncze panie - rodzynki :) ).
Z tego co wiem to większość klubów przez wakacje ma zawieszone zajęcia. Hmm..grupa dla kobiet. Jest jeden klub który należy do Gdańskiego stowarzyszenia sztuk walki. Słyszałem, że ćwiczyczy w nim sporo kobiet. Nie wiem jaki jest poziom, ale składki są niewielkie i opinie też dobre. Ja osobiście mogę Cie zaprosić do własnej grupy(K1&Muay Thai od września lub latem w terenie. Oczywiście zawsze jest możliwość zorganizowania grupy żeńskiej.
W Brzeźnie jest klub Corpus gdzie widziałem dziewczyny, które ćwiczą. Stronę można łatwo znaleźć w internecie. Na tym portalu chyba też się reklamują.
Pamiętam jakiś temat w tym dziale, gdzie była oferta dla pań chcących ćwiczyć.
Ogólnie proponowałbym raczej nie nastawiać się na 100% grupę kobiecą, a dobrym rozwiązaniem byłoby zapisanie z koleżanką tak żeby mieć sparing partnera na swoim poziomie.
Pamiętam jakiś temat w tym dziale, gdzie była oferta dla pań chcących ćwiczyć.
Ogólnie proponowałbym raczej nie nastawiać się na 100% grupę kobiecą, a dobrym rozwiązaniem byłoby zapisanie z koleżanką tak żeby mieć sparing partnera na swoim poziomie.
Ja polecam Karate Klub Gdynia. Zajęcia są w Gdyni i są prowadzone przez p. Jarka lub w Gdańsku w Akademosie przez Bartka Domrazka (polecam!!) Podobno otwierają też swój klub w Gdyni, ma działać od nowego roku szkolnego. polecam bo sam trenuje. W sprawie nowej lokalizacji to nic nie napisze bo wiecej nie wiem, warto poszukać kontaktu w internecie.