Widok
http://www.pizzabazylia.pl/ Zmienił się właściciel i jedzenie naprawdę jest dobre. Często jadam w mieście (brak czasu na gotowanie, niestety) i muszę przyznać, że póki co zdeklasował pozostałe jadłodajnie w okolicy.
aaa Las Palmas:) Wyjątkowo podłe jedzenie z jeszcze bardziej wynaturzoną właścicielką. Kiedyś się z nią ściąłem, gdy dostałem niedopieczony placek pokryty warstwą seropodobnej mazi i mielonki udającej szynkę. Właścicielka była mocno zdziwiona, że mam pretensje. Od tego czasu tam po prostu niczego nie zamawiam.
A właściciel Bazylii, to całkiem miły człowiek, widać że się mocno stara - mam nadzieję, że nie opadnie z sił.
Na Fikakowie w ogóle nie ma żadnego miejsca, gdzie można pójść, usiąść i pogadać przy kawie/drinku/piwie. Kiedyś był Pierrot (nad Groszkiem) ale upadł.
A właściciel Bazylii, to całkiem miły człowiek, widać że się mocno stara - mam nadzieję, że nie opadnie z sił.
Na Fikakowie w ogóle nie ma żadnego miejsca, gdzie można pójść, usiąść i pogadać przy kawie/drinku/piwie. Kiedyś był Pierrot (nad Groszkiem) ale upadł.
Uuu to mówicie, ze tak się popsuło w las palmas, warto wiedzieć. Wprawdzie nie mieszkam od roku już w okolicy ale jak mam ochotę na dobrą pizzę albo jedzonko to zdarza mi się zajrzeć do sole sycylia to już mały kack. Wprawdzie sama obsługa sali pozostawia trochę do życzenia, ale jedzenie na pewno to rekompensuje :)
Sole Sycylia ma dobre jedzenie - w zasadzie wszystko z karty jest smaczne. Barszcz ma trochę specyficzny smak ale to dlatego, że podobno jest na zakwasie. Przed świętami Bożego Narodzenia trochę im szynka z wędzarni "nie wyszła" dobrze ale restauracja godna polecenia. Często tam jadam i z czystym sumieniem polecam.