Widok

szukam kobiety

poszukuje kobiety do 30tki na wspólne wypady na miasto do kino
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
napisz ;) naci1987@o2.pl
co byś chciała ze bym napisał
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
o boże....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli zadajesz takie pytania to ja bym chciał żebyś na zawsze przestał pisać cokolwiek.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross...kolejny nowy watek i znowu ty...zenujace
Lol;) Teraz i Cross ma swój FUN CLUB;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
zaden fan klub tylko proba zrozumienia motywacji dzialan takich ludzi...
Powiem tylko tyle że nie będę karmił trolla.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
napisał do niej, umówił się na spotkanie. Ot, co!
@~takie_tam: napisał, takie bajdużenie że nie warto sobie zawracać głowy ;P umówił się? pewnie tak ale nie na zapoznawczą kawę tylko na seks w jakimś motelu ;P
Widzisz Nati, tak to jest chciałabyś aby ktoś Cię zaprosił na kawę a zaprasza na seks. Chcesz poznać przyjaciela / kochanka a poznajesz napaleńca.
Ja bym chętnie zaprosił na kawę ale jestem w trakcie przygotowań do rozwodu i jak papierka nie będę mieć w kieszeni to z kawy nici...
Nie ma co robić kilku rzeczy na raz bo wszystkie się nie powiodą.
A tymczasem miło poczytać co bardziej ogarniętych forumowiczów ;)
Akurat nie wiem, dlaczego rozwód przeszkadza się w umówieniu na kawę. No chyba, że ktoś od samego początku ma już inne zamiary niż kawa;)
Kiedyś kawa=kawa, randka=randka, a sex=sex. Teraz kawa = randka, a randka=sex:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie Scarlet ;)
Może dokładniej:
między kobietami: kawa=kawa
randka=randka
sex=sex

między mężczyzną a kobietą:
kawa=randka
randka=randka/sex
sex=sex

Jakoś tak właśnie wychodzi w praniu...
Angelo....mam znajomych....płci przeciwnej, z którymi umawiam się na kawę. TYLKO kawę. Dobrze, że jednak obracam się w towarzystwie, które nie owija w bawełnę...ufff;)
to już chyba norma w tym społeczeństwie że kawa=seks...
O na biedna...
Nie pijam kawy a w myśl tego co tu dziś przeczytałam muszę założyć, iż sexu w moim życiu już nie będzie w związku z tym.... :( no i po co mieć nadzieję na udany związek skoro i tak wszystko sprowadza się tylko do jednego?

Spokojnie eM,
te powyższe wywody to tylko uogólnienie sprawy.
Nie wiem jak inni ale ja nie chodzę do łóżka na pierwszej randce z kimś nowo poznanym :)
Nie wszystko się sprowadza do jednego. Czasami najzwyczajniej w świecie człowiek ma ochotę po prostu spędzić z kimś czas. Posiedzieć, pogadać i dalej robić swoje.
Poza tym człowiek musi np. codziennie zjeść (oprócz ludzi np. poszczących) ale to nieoznacza, że wszystko się sprowadza do jedzenia.
A więc spokojnie, spotkanie się na kawie, herbacie czy shake'u nie powoduje żadnych komplikacji emocjonalno egzystencjalnych (no może dla niektórych) :D
@angelo uwierz, że spokojnie podchodzę do tego. Mam swoje zasady i one mi pasują a co o tym myślą inni? Ich problem.
Zwyczajnie miałam ubaw z tak prostego równania i zbioru, do którego się nie łapię. Ale uwierz, wolę pić herbatę niż stawiać znak = po pewnych stwierdzeniach.

Kawy też nie pijam, chociaż w pewnym sensie rozumiem logikę równania. Smak kawy w czyichś ustach smakuje lepiej niż ten płyn z filiżanki. Czasem jest słodszy niż ta kawa w kawałku ciastka z kremem. Wiele zależy z czyich ust i w jakich okolicznościach.

Wszelkie z góry przyjęte normy zachowań w tych kwestiach zubażają doznania. Niezależnie czy łączy się randkę z seksem, czy uznaje się że pierwsza randka nigdy nie prowadzi do seksu.

Najlepiej zatem odejść nawet od słowa "randka". Używanie go do opisania spotkania damsko-męskiego w jakiś sposób definiuje kontekst tego spotkania. Pewną nienaturalność.

Kiedyś pewna niewiasta z tego forum powiedziała mi że dla niej randka jest wtedy jak mężczyzna przychodzi w garniturze i przynosi kwiaty. Wprawdzie większość osób nie podchodzi do tego aż tak formalnie, ale zachowanie i tło rozmowy zmieniają się w zależności czy ktoś widzi w spotkaniu randkę czy spotkanie towarzyskie z osoba płci przeciwnej.

Randka dla większości to spotkanie z potencjalnym partnerem seksualnym i/lub uczuciowym (kolejność podyktowana zmianami społecznymi w ostatnich latach). Na randkach ludzie chcą się pokazać z jak najlepszej strony. Co gorsza, dla wielu to rodzaj rozmowy kwalifikacyjnej na której punkt po punkcie i szufladkuje się osobę względem swojej listy oczekiwań.

Randka staje się nowoczesnym sposobem szybkiego doboru partnerów, a jednocześnie zabójcą miłości.
To także jest powodem tego powyższego równania.
Seks, już nie dla przyjemności, ale jako kolejny punkt na liście przy "zakupie konia";)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
nudzisz się CROSS ze musicie wszystko komentować to wyjcie sobie na dwór i poszukajcie kota i pójcie z nim na spacer bo na psa jesteście za brzydki bo od razu by zwiał na twój widok hahaha

Inne tematy z forum Poznajmy się

Zanim zostanę zjedzona... (100 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...

Trans osoby z Trójmiasta (95 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

Znajomi (11 odpowiedzi)

Cześć, zastanawiam się dlaczego ludzie zamieszczają tutaj ogłoszenia o tym że chcą kogoś poznać....

do góry