Widok

szukam sąsiadów z Myśliwska Park

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Kochani szukam osób które kupiły lub maja zamiar kupić mieszkanie w nowo powstającym osiedlu na Myśliwskiej. Może razem uda nam się stworzyć jakąś wspólnotę, albo wynegocjować ceny u wykończeniowców. Do oddania mieszkań jeszcze trochę czasu ale może warto się poznać.
Zapraszam do dyskusji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, proszę o odpowiedz czy chodzi o mieszkania budowane przez firmę gant. Interesuje mnie kupno tam mieszkania.
hej. tak deweloperem na tej budowie jest gant. Niedaleko budują też bloki ale kogoś innego. Nie zwróciłam uwagi na firmę.Jeżeli będziesz tam mieszkać to miło mi poznać. My zarezerwowaliśmy mieszkanie na parterze, bo w lutym będę miała 2 wózkowe maluchy i ciężko byłoby się targać na pięterko.A ty gdzie sobie upatrzyłaś miejsce?
Myśliwska Park to inwestycja firmy Gant, inne w okolicy to m.in. Zapiecek i Osiedle Klimaty. Polecam fajną stronkę z mapką inwestycji mieszkaniowych http://www.mapanieruchomosci.pl/mapa.php?idrodzajuinw=4 obok Ganta mają budować jeszcze coś na terenach dawnych zakładów piekarniczych ale nie orientuje się co dokładnie.
cześć . My się rozglądamy za tymi mieszkaniami,ale one jeszcze w bardzo "surowym" stanie. Specjalnie czekaliśmy z tym zakupem bo w grudniu maja promocję cenową. przyszła mi wiadomośc na maila, że 5% jest upust.Też myslimy o mieszkaniu gdzieś niziutko .Nie mamy na razie dzieci,ale mamy strasznego lenia i nie chce nam się łazić po schodach :D
My kupiliśmy mieszkanie w budynku D. Jeżeli chodzi o 5% rabatu to jest to tylko na kilka mieszkań już wybranych przez dewelopera. Co do chodzenia po schodach to w każdej klatce znajduje sie a raczej będzie sie znajdować winda. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
Witamy!
My też kupiliśmy mieszkanie w budynku D na parterze. Serdecznie witamy sąsiadów :).

Jeśli chodzi o mieszkania na parterze - wydaje nam się, że powinniśmy bardziej nalegać na Gant'a, aby nasze ogródki były na pewno grodzone, ponieważ jeśli o ta kwestię chodzi to niestety nie jest to sprecyzowane dokładnie.
Witam,
ja też zamierzam zamieszkać na tym osiedlu :) Kilka dni temu znalazłam na innym forum wątek naszego osiedla, może tak byśmy się przenieśli wszyscy na forum Moje Osiedla, tam można podyskutować, powymieniać się zdjęciami z budowy itd. Można też przeczytać opinie mieszkańców sąsiednich osiedli dotyczące mieszkania na Morenie :) oto link http://gdansk-mysliwska-park.mojeosiedle.pl/
Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
A ja tez wlasnie szukam m4 dla nas.wejde na stronke i zobacze co tam ciekawego polecacie?juz niedlugo wybiore sie obadac teren.pozdrawiam
A czy ktoś z was się może orientuje kiedy powstaną dwa kolejne budynki?bo na razie w sprzedaży są tylko budynki C i D?a najlepsze mieszkania tu już zostały niestety wykupione...będę wdzięczna za odpowiedź.
no właśnie,ktoś wie?
1) proponuję takie pytania zadawać bezpośrednio w biurze GANT - telefonicznie albo osobiście

2) dziś z ciekawości zapytałem, i prawdop. od przyszłego tygodnia ruszy sprzedaż budynków A i B!

3) jako przyszły mieszkaniec budynku D ;), tym Naprawdę Zainteresowanym kupnem tam mieszkania, proponuję uderzać w tej sprawie do biura, zamiast wypytywać obcych na forum..

4) to będzie w zasadzie ostatnia okazja, aby kupić mieszkania od strony płd lub zach, gdzie jest więcej słońca/światła.. :)

Czy prawda jest, ze pod dzialki, na ktorych buduje Gant, inwestro (Gant) wzial kredyt? Nie jestem pewien, tylko pytam - kiedys takiej informacji udzielono mi w biurze Ganta, ale to bylo blisko rok temu.
Moze cos sie zmienilo.......
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Kupiłam mieszkanie w bloku D na drugim piętrze. Firmy Gant.
Udało mi się kupić mieszkanie, na tym osiedlu, w obniżonej cenie :) Jeszcze kilka miesięcy i w końcu na swoim :D:D
po jak bardzo obniżonej cenie? do końca marca wiem ,że była promocja ale ciekawe o le obniżyli. Teraz w porównaniu do momentu kiedy ja podpisałam umowę to ceny raczej podskoczyły.
ehhh najbardziej cieszy to,że już widać ładne bloczki w słoneczku a nie tylko dziurę w błocie.
Na targach widziałem, że oferowali 10% zniżki. Jeśli ktoś się zastanawiał nad tą lokalizacją to mógł sporo zaoszczędzić. Dobrze, że robią takie akcje, może uda mi się załapać następnym razem. Póki co dopiero się przymierzam..
czyli jednak jest jakiś ruch w cenach?Tera to my już podpisaliśmy umowę bo bałam się,że sprzątną mi spod nosa to nasze upatrzone mieszkanko. W sumie to nie wiem ile zapłaciliśmy,ale coś na bank spuścili od ceny podawanej na stronce.Pozdrawiam sąsiadów i do zobaczenia niebawem.
W sumie gratuluje zakupu i ceny ,ktorej nie wiesz ile zaplacilas.heheh niezla inwestycja
Jak to, nie wiesz ile ostatecznie masz zapłacić?? Ruch w cenach jest praktycznie zawsze, trzeba tylko umiejętnie negocjować. Nie utargujemy co prawda 1/3 ale kilka procent przy ogólnej sumie to też niezły grosz. Tura negocjacji dopiero przede mną, dlatego tak łatwo mi o tym pisać :P
Hej, mam zamiar kupić tu mieszkanie. Jak się tam mieszka? Jesteście zadowoleni? Słyszałam że teraz jest 10 % rabat to prawda?
o ile wiem wielkość upustu można negocjować i 10% to wydaje mi się że jest to najwięcej ile można utargować, ale przecież próbować zawsze można:)
Teraz jest wielka obniżka cenowa. Myślę że to najlepszy czas na kupno mieszkania na Myśliwskiej, nie dość że rocznik 2010 wyprzedają to jeszcze tanie są miejsca postojowe
A możecie napisać jak tam się mieszka ? Jakiej wysokości są opłaty ? Planujemy kupić tam mieszkanie. Czy jest możliwość zmiany ścianek działowych jak odbiór mieszkania jest za 2 miesiące ??
Witam zajmuję się kompleksowym wykończeniem wnętrz,polecam swoje usługi,prace wykonuje osobiście,na osiedlu Myśliwska Park 20 c wykonywałem suchą zabudowę oraz łazienkię,polecam swoje usługi,kontakt 503-980-541 Mariusz Omieljańczyk.Pozdrawiam.
14 maja są dni otwarte i sądzę, że tak wszystko się dowiesz... i jeszcze będa tam specjalne oferty więc może kupi się z jakimś rabatem, ja też się wybieram:)
Proponuje zajrzec na Forum "mysliwska park'jest tam duzo informacji o Gancie,samej budowie,wizji architekta umieszczajacego 3.5mwysokosci smietnik /jak wieza w obozie bo nawet otwory strzelnicze wykonano/w dziedzincu bud.D przy wysokosci calkowitej budynku 12m.
Budynki nie posiadaja Pozwolenia na uzytkowanie,a to wiaze sie z brakiem zawarcia aktow notarialnych.Osoby kredytujace zakup mieszkania placa dodatkowa oplate comiesieczna bankowi za brak AN.Niestarannosc wykonania budynkow,partacka robota nawet dla laika.Krotko mowiac -milosc Ganta-Kanta do klienta koczy sie gdy ten ostatni wplaci cala gotowke .Zapraszam tez na inne fora osiedli budowanych przez Ganta w Polsce/Opole Wroclaw/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sądzę że masz jakieś błędne informacje. Co do śmietnika to już rozmawiają na temat przeniesienia go. Budynki będą miały pozwolenie bo muszą mieć i to nie jest zależne na razie od Ganta. A co do architektury jak dla mnie jest w porządku. Poprawki są ale to jest niestety wszędzie. Więc nie ma co tak narzekać bo to naprawdę całkiem ładne osiedle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mamy sierpień 2011 a śmietnik przy budynku D nadal stoi POŚRODKU DZIEDZIŃCA! i co? I NIC!!! a miały tam być miejsca parkingowe jak przy budynku C.............. ten developer GANT ma swoich klientów za debili, inaczej tego nie mogę nazwać :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Morena

Bieganie zimą (25 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (12 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Unikat (5 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje na Morenie, jest to wygodne miejsce do życia zarówno dla rodzin, jak i dla...

do góry