Pani dr Alicja Mączkowiak przyjęła mnie w Pucku w trybie pilnym, z dnia na dzień, ponieważ miałam źle rokujący wynik rezonansu magnetycznego. Badanie rezonansu prywatnie w Affidea w Wejherowie we wtorek (400zl), wyniki w środę, w środę zadzwonilam aby sie zarejestrować do Pani dr i w czwartek zostalam przyjęta na wizytę (100zł).
Juz w szpitalu w Affidea poinformowano mnie, ze raczej kwalifikuję się na operację. Mialam okropne bóle które nie przechodziły po Tramalach Ketonalach... zaczał się już bezwład lewej nogi i posikiwanie. Lekarz wypisała mi skierowanie na oddział Neurologii w Wejherowie, bo wiedziała że czas u mnie był najważniejszy. Wysuniety dysk uciskał na korzeń tak mocno, że jesli nie taka szybka interwencja Pani doktor Mączkowiak, to okazuje się, ze prawdopodobnie ciągnełabym za sobą nogę już zawsze. W dniu kiedy przyjęto mnie na oddział w Wejherowie, zrobiono mi wszystkie potrzebne badania i wysłano drogą elektroniczną mój rezonans do Szpitala Woj w Gdańsku, skąd nadeszła decyzja o szybkim przewiezieniu mnie do Gdanska na operację.W sobotę o 7 rano czekalam już na karetkę, miał mnie operowac dr Libionka jeszcze w sobotę, operowano mnie w niedzielę-dr Liczbik