Widok

the beatles-poszukuję fanów

Hydepark Temat dostępny też na forum:
do wymiany informacji, doświadczeń, wspólnego pogrania, może zorganizowania czegoś ciekawego...sama jeszcze nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sorry, niechcący wątek wrzuciłam 2 razy
Proszę przetłumaczyć nazwę The Beatles na polski
haha, serio:)?
ok, wersja oficjalna:
Z relacji Johna, pewnego razu miał sen o tym, że placku)pojawil sie malutki pan ktory powiedzial od tej pory bedziecie sie nazywac Beatles rzez ea

Nazwę wymyślił John.. wczesniej nazywali sie The Silver Beetles a potem John ktory mial dziwne nawyki przestawiania literek w slowach stworzyl BEATLES...
wg. bodajże Petera Shotton'a - John chciał nadać zespołowi nazwę, która będzie nawiązywała do któregoś z ijego idoli. Po długich sporach chyba Stu Sutcliff powiedział, że skoro zespół Buddy Holly'ego nazywa się Crickets (Świerszcze) to dlaczego nie nazwać grupy BEETLES - czyli Żuki lub Chrząszcze - jak kto woli. Tak też się stało. Wcześniej John używał pseudonimu John Silver - pochodzącego z książki Wyspa Skarbów R.L. Stevensona. przymiotnik "silver" - srebrny przeniknął do nazwy "Silver Beetles". John, jak to John, wymyślił pisanie BEETLES przez ea, pewnie nieprzypadkowo kojarzy się ze słowem "beat" czyli uderzenie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jaka jest twoja ulubiona piosenka?
Beatlesi nabrali sensu po sierżancie pieprzu. Osobiście jednak najbardziej lubię biały album;)
jak miałem 10 lat, to paru fanów jeszcze było...ale to było baaaardzo dawno temu - pewnie już przenieśli się na łono Abrahama:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, biały album zdecydowanie!!!
Witaj
Jestem ortodoksyjnym fanem THE BEATLES od 30 lat,a mam 45,
więc szybko zacząłem ;-) Zarażam kogo się da moim wyznaniem,
i jestem przekonany o swojej ( ICH) racji.Po za tym jestem muzykiem,
(choć żyje z innego zawodu),często gram ICH numery,i dają mi przez power zawarty w ICH muzyce i texlach siłę do zycia..
Jestem otwarty,czekam na odzew.
hej,
fajnie, że się odezwałeś:)! wiedziałam, że nie mogę być jedynym takim świrem w Trójmieście:):) ja mam 30 lat a kiedy to sie zaczęło dokladnie nie pamiętam,
nie jestem muzykiem (niestety) ale też czasem gram (może równeż niestety:) ) od jakiegoś czasu w różnych kapelach ale niestety nie mam szczęścia do ludzi podzielających moją stylistykę więc niekoniecznie udane są te moje muzyczne próby :)
poza tym chętnie poznałabym kogoś kto cierpi na tę samą chorobę:) może udąłoby się w Trójmieście zorganizować cos podobnego jak w innych dużych polskich miastach-spotkania fanów itd.
a jednak przypominam sobie, beatlemania u mnie zaczęła się od singla "Oh, Darling!" którego znalazłam chyba jeszcze w podstawówce w płytach taty i natychmiast sobie przywłaszczyłam: )
szalma, nie mam ulubionej-każda jest dla mnie zupełnie wyjatkowa:)

ale mam wielka słabość do płyty Abbey Road i wszystkich utworów na niej zawartych, chociaż gdybym miała wymieniać to chyba ciężko byłoby ....
szelma- może "Yesterday", I'll follow the sun", "Blackbird", "Penny Lane", i ...o "The long and winding road"...jesli chodzi o Paul'a
John..."Strawberry Fields Forever"....."Norwhere man", "Julia", "Across the Universe"
George "Something", "While my guitar gently weeps"...o Boże!
Ringo "Yellow Submarine", "Octopus's garden".....

ale uwielbiam też "Here there and everywhere" i "Golden Slumbers"- bo to najlepsze zasypianki dla mojej córeczki....
albo "In my life"-overwhelming.....

eh.....
Hej.
Właśnie gotuję obiad ( lubię to),i słucham DECCA TAPES.
Jest tu najbardziej energetyczna wersja Money,na tej planecie
John dał z siebie wszystko..Pozdrowionka,jakby udało się zebrać
parę osób,równie nawiedzonych,to fajnie byłoby się spotkać organizacyjnie.Mój mail to : darjan007@gmail.com
DARJAN007
hej, zgłaszam się z tej samej parafii:) nie jestem bardzo biegła w informacjach nt. zespołu ale muzyke wielbie od kilku lat i chetnie bym się przyłączyła np. do spotkania pod szyldem Beatlsów. Pzdr.
no to ekipa się tworzy, wspaniale:)
może niedługo będę mogła poinformować o pierwszym spotkaniu beatlemaniaków:) zbierajcie pomysły

p.s. gotowanie i muzyka to świetny duet:)
Jedzenie i muzyka również:)
przepraszam za ciszę-ferie....ale cały czas myślę o Was i mam sporo pomysłów....:)
co byście powiedzieli na to żeby uczcić 25go urodziny George'a Harrisona-takie wspomnienie?
jakieś pomysły?
ania zostaw jakiś kontakt
image
postanowione 25 luty - I spotkanie
chętni proszę o kontakt !!!

aniu odezwij się

Inne tematy z forum Hobby

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (116 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Gry planszowe (34 odpowiedzi)

Witam, czy może są wśród Was osoby będące miłośnikami gier planszowych? Jeżeli tak to jakie gry...

Białe tango (262 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

do góry