Widok

trasa piesza-wrażenia

Pierwszy raz brałem udział w Harpaganie.Oto moje wrażenia:
-rewelacyjni ludzie
-piękne widoki
-świetna organizacja
-oficjalne 50.7 km, nieoficjalnie ok. 65

Ps. Dziękuje wszystkim życzliwym ludziom za to , że pomogli mi trafić do celu. Do zobaczenia następnym razem!!
jarosław jendza

jarosław jendza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też byłem pierwszy raz. To również mój pierwszy marsz na orientację w jakim brałem udział. STRASZNIE FAJNIE było. Po pierwszej pętli myślałem, że już nie wyjdę na trasę, wahałem się chyba z godzinę czy iść czy nie. Stopy mi odpadały, szedłem w Scarpach na półsztywnej podeszwie no i się trochę odbiły od podłoża, poza tym trochę odcisków jak każdy prawie. I wtedy sobie przypomniałem słowa młodego faceta z którym szedłem z 7 pkt do Bytowa skierowane do swojego młodszego kolegi :

- Bartek nie wiem jak Ty ale ja chcę spróbować drugą (pętlę) więc chwila odpoczynku w bazie i n*********my dalej!

No i przypomniałem to sobie i ruszyłem...

Jeszcze przypadkowo spotkaliśmy się wieczorem na dworcu PKS, wspólne piwko na ławce i niezły widok Harpaganowców ciągnących na autobus w klapkach plażowych:) Pozdrawiam Nauczycielu (chyba z Torunia).

Pozdrowienia dla organizatorów i wszystkich z obsługi -wszyscy których mialem okazję spotkać byli sympatyczni.
Hej!Pozrawiam wszytskich harpaganowców! AJ takze byałm pierwszy raz i jestm z siebei dumna! Oficjalnie zrobiłąm 54,9 km (czyli 1 pętla i 9 pkt) a nie oficjalnie ok 65-70 km! Jestm z siebie dumna...nogi mi odpadaja! Dzissiedze w domu, bo .......... kostki mi opuchły i kolano wysiadło! Mnie także namawiano na drugą pętlę i powie, że było warto! .... pozdrawiam i całuje... do zobaczenia na nastepnym harpie! gdzie tym razem bedzie?
krążą sprawdzone pogłoski, ze w Kościerzynie, ale... biorąc pod uwagę co się stało z Gdynią, to nic nie wiadomo :-/

MW