Widok
trasa s6
Witam. Na stronie Urzędu Gminy w Szemudzie umieszczono wykaz działek w Koleczkowie, których przebieg trasy S6 dotyczy. Można skladać swoje wnioski i uwagi w Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Gdańsku. Zwracam uwagę na nagłówek projektu, gdzie jest mowa o przebiegu linii wysokiego napięcia, a nie jest on naniesiony na mapie trasy (wariant II-A2).
Witam ale czy ten wariant na 100% juz jest przesadzony przeciez podobno opinia srodowiskowa jeszcze niezostala przedstawiona , pozatym trasa ta jak narazie wiadomo zostala przesunieta w realizacjia na lata 2015 ... poniewaz nie ma pieniazkow ...ale moze sie coz zmienilo , pozatym zaciekawilo mnie to stwierdzenie LINIA YWSOKIEGO NAPIECIA>.???? ale na terenie tych konkretnych dzialek ???? czy nie
Witam. Proszę sprawdzić tytuł projektu- widnieje on na stronie Gminy Szemud "Budowa drogi ekspresowej S6 na odcinku Lębork (wraz z obwodnicą Lęborka) - Obwodnica Trójmiasta, wraz z przebiegiem linii wysokiego napięcia, w przebiegu wyznaczonym korytarzem Wariantu II-A2". Z map przebiegu trasy nie dowiemy się czy linia energetyczna nas dotyczy- może nie. Projekt jest do wglądu w Dyrekcji Ochrony Środowiska w Gdańsku Ul. Chmielna 54/57 Wydział Ocen Oddziaływania na Środowisko. Mozna i trzeba tam skladać swoje uwagi, lecz jest mało czasu. Pozdrawiam alem
Witajcie,
Interesuje mnie przebieg trasy s6.
Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że:
1. Na stronie GDDKiA zamieszczona jest nowsza mapa aniżeli ta, które widnieje na stronie Gminy. Poszerzone są pasy oddziaływania na środowisko i to w niektórych miejscach znacznie. Dość, że powiem, że jest obszar, który wykracza na północ od ulicy Kamieńskiej (działki te są również wypisane pod inwestycję we wspomnianym w tym wątku Obwieszczeniu)
2. W Raporcie, jaki GDDKiA złożyła do Dyrekcji Ochrony Środowiska znajdują się błędy i przeoczenia (np. dokonane metodą "copy-paste" pomiędzy wariantami, dotyczącymi naszej miejscowości).
3. Każdy z posiadaczy działek wymienionych w Obwieszczeniu może wciąż zapoznać się z dokumentacją na Chmielnej (bardzo miłe Panie). A ponadto może składać wnioski dotyczące tego raportu
4. Rzeczywiście Raport zakłada przebudowę części idącej przez naszą miejscowość linii średniego napięcia. Nie widziałam tam nic dotyczącego powstania linii WN w Koleczkowie (ale plany są tylko planami i zawsze mogą się zmienić...). W raporcie można obejrzeć dokładne izofony dla trasy S-6 (łącznie z prognozami do 2023r)
5. Zachęcam Was do zapoznania się z Raportem, zwłaszcza, że są wyraźne niedociągnięcia w opisie wariantu II-A2 w porównaniu z II-A, a przecież II-A2 nam najbardziej "grozi"
I mam pytanie - czy są pośród Was osoby, których działki nie sąsiadują bezpośrednio z trasą S-6 w wariancie II-A lub II-A2, a mimo to jesteście wymieni na spisie działek przewidzianych pod budowę inwestycji?
Interesuje mnie przebieg trasy s6.
Z moich dotychczasowych obserwacji wynika, że:
1. Na stronie GDDKiA zamieszczona jest nowsza mapa aniżeli ta, które widnieje na stronie Gminy. Poszerzone są pasy oddziaływania na środowisko i to w niektórych miejscach znacznie. Dość, że powiem, że jest obszar, który wykracza na północ od ulicy Kamieńskiej (działki te są również wypisane pod inwestycję we wspomnianym w tym wątku Obwieszczeniu)
2. W Raporcie, jaki GDDKiA złożyła do Dyrekcji Ochrony Środowiska znajdują się błędy i przeoczenia (np. dokonane metodą "copy-paste" pomiędzy wariantami, dotyczącymi naszej miejscowości).
3. Każdy z posiadaczy działek wymienionych w Obwieszczeniu może wciąż zapoznać się z dokumentacją na Chmielnej (bardzo miłe Panie). A ponadto może składać wnioski dotyczące tego raportu
4. Rzeczywiście Raport zakłada przebudowę części idącej przez naszą miejscowość linii średniego napięcia. Nie widziałam tam nic dotyczącego powstania linii WN w Koleczkowie (ale plany są tylko planami i zawsze mogą się zmienić...). W raporcie można obejrzeć dokładne izofony dla trasy S-6 (łącznie z prognozami do 2023r)
5. Zachęcam Was do zapoznania się z Raportem, zwłaszcza, że są wyraźne niedociągnięcia w opisie wariantu II-A2 w porównaniu z II-A, a przecież II-A2 nam najbardziej "grozi"
I mam pytanie - czy są pośród Was osoby, których działki nie sąsiadują bezpośrednio z trasą S-6 w wariancie II-A lub II-A2, a mimo to jesteście wymieni na spisie działek przewidzianych pod budowę inwestycji?
Zainteresowanych informuję, że Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Gdańsku wydała dwa obwieszczenia w sprawie środowiskowych dla budowy drogi ekspresowej S6.
Sa do pobrania na stronie gminy:
http://www.szemud.pl/aktualnosci/1/250.html
Sa do pobrania na stronie gminy:
http://www.szemud.pl/aktualnosci/1/250.html
Witam mam pytanie w zasadzie do mieszkańcow Koleczkowa ostatnio dowiedziałem sie "może to plotka" ze trasa Kaszubska S6 wariant juz wybrali II bedzie sobie przechodziła przez Koleczkowo bardzo blisko jeziora Marchowo...i niestety tak chyba bedzie ale podobno ulica Jeziorna ma prowadzic do Wezla Koleczkowo i to wlasnie mnie przeraziło !!! czy mozliwe jest ze droga do jeziora była by zmieniona na droge do Wezla ? Przeciez jest droga do Kielna i chyba tam było by wgodniej z map ktore przegladalem nie wyglada jednoznacznie gdzie ma przebiegac wjazd na Wezeł ...poza tym pomijam fakt ze Wariant II powoduje wyburzenie kilkunastu domow a Wariant I szedl sobie przez pola ....ale Kielno - "zalatwilo" sprawe i Koleczkowo bedzie odciete od Jeziora (chyba ze puszcza droge górą- ale marne to pocieszenie... ktos sie orientuje bardziej - wiem ze narazie czekaja na wydanie decyzji srodowiskowej i podobno dopiero ma ruszyc budowa w 2018 ale ......kiedys ona ruszy a ja chcialbym sie dowiedziec cos wiecej.
Obawiam sie ze i tak powstanie ta droga chociaz jest najdrozsza !!! ale jak to u nas w Polsce normalka...i faktycznie bedzie przed jeziorem Marchowo - czyli na mapie jest zaznaczany obiekt mostowy co chyba znaczy ze bedzie na moscie i na filarach - czyli wyzej bedzie szła mam nadzieje ze ekrany jakies dadza bo bedzie sie niosło noca niezle - sam mieszkalem kolo obwodnicy i wiem cos na ten temat :-( co do wezla to na mapie faktycznie jest w okolicy Kielno-Koleczkowo z boku jeziora- pozyjemy zbaczymy a i tak do konca 2014 maja duzo czasu zeby zlozyc konkretne papiery wiec chyba sie juz nic nie zmieni w tym temacie szkoda ze nie udało sie zaakceptowac innych wariantow ale na to nie ma czasu obecnie...i protestu takze duzo nie wniosły - ja tylko sie ciesze ze bede ok 900m od tej drogi i wspolczuje ludziom ktorzy sie wybudowali duzo blizej ...
przekazałeś lub odebrano Ci działkę pod drogę lub w innym celu publicznym (np. przy okazji podziału nieruchomości lub realizacji inwestycji itp.) lub na Twojej działce jest planowana inwestycja drogowa (np. budowa/rozbudowa drogi) ?
jesteś spadkobiercą osoby, której odebrano nieruchomość ?
na Twojej działce znajdują się sieci przesyłowe (np. sieci elektroenergetyczne, wodociągowe, gazowe, telekomunikacyjne, kanalizacja sanitarna, deszczowa lub jakakolwiek inna infrastruktura przesyłowa) lub na Twojej działce jest planowana budowa nowej sieci ?
na Twojej działce lub w jej pobliżu planowana jest jakakolwiek inna inwestycja ?
planujesz lub starasz się o zmianę przeznaczenia nieruchomości w miejscowym planie, podział nieruchomości, uzbrojenie nieruchomości, warunki zabudowy, pozwolenie
na budowę ?
sfinansowałeś uzbrojenie nieruchomości, np. budowę sieci wodociągowej ?
Twoja działka jest wykorzystywana jako droga lub masz inny problem np. z korzystaniem z gruntu lub uregulowaniem stanu prawnego nieruchomości ?
skontaktuj się z nami i przekonaj się jak możemy ci pomóc!
jesteś spadkobiercą osoby, której odebrano nieruchomość ?
na Twojej działce znajdują się sieci przesyłowe (np. sieci elektroenergetyczne, wodociągowe, gazowe, telekomunikacyjne, kanalizacja sanitarna, deszczowa lub jakakolwiek inna infrastruktura przesyłowa) lub na Twojej działce jest planowana budowa nowej sieci ?
na Twojej działce lub w jej pobliżu planowana jest jakakolwiek inna inwestycja ?
planujesz lub starasz się o zmianę przeznaczenia nieruchomości w miejscowym planie, podział nieruchomości, uzbrojenie nieruchomości, warunki zabudowy, pozwolenie
na budowę ?
sfinansowałeś uzbrojenie nieruchomości, np. budowę sieci wodociągowej ?
Twoja działka jest wykorzystywana jako droga lub masz inny problem np. z korzystaniem z gruntu lub uregulowaniem stanu prawnego nieruchomości ?
skontaktuj się z nami i przekonaj się jak możemy ci pomóc!