Widok

uwaga!! podrzucają lokatora

Uwaga na małżeństwo, które w Gdyni próbuje wynająć mieszkanie, którym ma zamieszkać osoba z eksmisji. Jest to typowe podrzucenie niechcianego lokatora. Konstruujcie umowy z zapisem że nie zgadzacie się na wynajem dla osoby eksmitowanej.!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawa sprawa - możesz podać jakieś bliższe szczegóły i okoliczności sprawy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak bedzie placic to co za roznica kto bedzie mieszkac, samotna mastka, eksmitowany?a jak nie bedzie placic to rozwiazujesz umowe najmu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzieś był tu już wątek na forum o podobnym małżeństwie ( być może tym samym), ktoś przytoczył jakiś przepis, który mówi, że takiej osoby nie możemy wyrzucić z domu, prawdopodobnie jest to związane z przeciwdziałaniem bezdomności. Mogłam coś pokręcić.
jezeli ktos nie placi, umowa zostaje rozwiazana ,prywatna osobe nic nie interesuje ze ktos nie ma kasy na wynajem,wg takiej logiki moge isc do hotelu zaplacic za jedna noc, i zostac bo mnie przeciez nie moga wyrzucic?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A masz już jakiś hotel na oku? Jak warunki? Może i ja się skuszę ;)
he jakby tak bylo to sie okaze ze bylo by pelno pustostanow, wszyscy by mieszkali w sheraton/hilton/ ,o juz mamy rozwiazanie jezeli chodzi o lokale socjalne ;P
gość pokaże w urzędzie umowę najmu, na jej podstawie zamelduje się na stałe i klops gotowy.Nie będzie płacił, nie wygnasz go bo przyjdzie z policją i powie przecież ja tu jestem zameldowany to niby gdzie mam się podziać.
no chyba, że go nie zameldują ;)
a gdzie tak mozna sie zameldowac , ze wystarczy pokazac umowe najmu? jezeli nawet tak jest ,to jest to zameldowanie czasowe, i wlasciciel moze wymeldowac :)
To nie jest takie proste że po prostu kogoś wyrzucisz na bruk mamy prawo lokalowe tak skonstruowane że niemożna tego od tak zrobić.
Eksmitowac możesz tylko jeśli osobie lub rodzinie eksmitowanej zapewnisz lokal zastępczy.
Dla tego zanim komuś w Polsce wynajmiesz mieszkanie to dobrym pomysłem jest wizyta u notariusza z przyszłym lokatorem i podpisanie Aktu notarialnego Dobrowolne poddanie egzekucji.W takim przypadku jak posiadasz taki papier dzwonisz na pały i oni wchodzą do lokalu i zgodnie z prawem eksmitują pasożyta na bruk i niema problemu.W innym przypadku policja się na ciebie wypnie a agencja ochronny ci odmówi bo może się to dla nich skończyć w sądzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jezeli ktos nie placi umowa zostaje rozwiazana,i ma X czasu na wyprowadzke, po rozwiazaniu umowy to nie jest osoba uprawniona do zamieszkiwania lokalu. Jezeli by tak bylo, to mozna mieszkac w hotelu za free ,no poswiecic te 300zł za dobe a to i tak taniej . Nawet jak urzad miasta eksmituje to sie zdarza ze nie daja lokalu zastepczego "bez praw do lokalu". Ludzie pieprzycie takie glupoty, czy ktos chociaz sprawdzil? wystarczy pomyslec wg WASZEGO toku rozumowania mozna mieszkac w hotelu!!!!

Pamiętaj, najemca lokalu użytkowego nie jest lokatorem w rozumieniu ustawy o ochronie praw lokatorów (która przewiduje obowiązek dostarczenia lokalu socjalnego osobom w niej wymienionym). Nie chronią go też przepisy kodeksu postępowania cywilnego mówiące o obowiązku dostarczenia eksmitowanemu pomieszczenia zastępczego, jeżeli nie otrzyma on lokalu socjalnego. Najemcę lokalu użytkowego można więc eksmitować na bruk.
ale niektorzy sa naiwni ,ciekawe czy ktos glupi dal tak sobie wcisnac lokatora i teraz sie z nim buja , hehehe myslalam ze to tylko tak w filmach
Jogi babu - brawo Jasiu :)

Inne tematy z forum Inne

Ile kosztuje postawienie sklepu internetowego (7 odpowiedzi)

Hej Mam pytanie jaki mniej więcej budżet należy przygotować na postawienie sklepu internetowego...

e-papieros - gdzie kupić i jaki? (8 odpowiedzi)

Chciałabym kupić e-papierosa w prezencie koleżance. Chcę, żeby była zadowolona, a nie kupić...

księgowość (31 odpowiedzi)

Polecicie kogoś działającego w Gdańsku, najchętniej okolice Wrzeszcza, chodzi o obsługę...

do góry