Widok
walizka - bagaż podręczny
muszę zakupić walizkę tą małą na bagaż podręczny -zastanawiam się czy kupić taką najzwyklejszą (ale boję się że może raz dwa i się rozleci) czy warto może jednak kupić "porządniejszą" ? jakie sklepy możecie polecić?
i na co zwrócić uwagę przy zakupie - nie wiem może jakieś nowe ulepszenia :) i lepiej plastik czy z materiału?
i na co zwrócić uwagę przy zakupie - nie wiem może jakieś nowe ulepszenia :) i lepiej plastik czy z materiału?
Dziewczyny własnie wróciłam z urlopu -leciałam wizarem i piszecie jakieś bzdury .
Bagaż jest tak jak był darmowy-i tak jak było musi być jeden , dodatkowo luzem możecie mieć książkę i połaszcz -reszta musi być w walizce .
Jedyne co się zmieniło to dwa pierwsze rzędy w samolocie są płatne po 10 Euro
Co do pytania : to polecam najtańszą i najlżejszą walizkę . Ja mam jedną taką lepszą i dwie te zwykłe za 29 zł kupione i trzymają się wszystkie tak samo , a im lżejsze tym lepiej bo więcej zapakujesz . Tak naprawdę ciagniesz je tylko z samochodu na lotnisko i po tafli lotniska kawałek.Na podręczny nie ma sensu wydawac kasy .
Bagaż jest tak jak był darmowy-i tak jak było musi być jeden , dodatkowo luzem możecie mieć książkę i połaszcz -reszta musi być w walizce .
Jedyne co się zmieniło to dwa pierwsze rzędy w samolocie są płatne po 10 Euro
Co do pytania : to polecam najtańszą i najlżejszą walizkę . Ja mam jedną taką lepszą i dwie te zwykłe za 29 zł kupione i trzymają się wszystkie tak samo , a im lżejsze tym lepiej bo więcej zapakujesz . Tak naprawdę ciagniesz je tylko z samochodu na lotnisko i po tafli lotniska kawałek.Na podręczny nie ma sensu wydawac kasy .
Patrycja, tylko zwróć uwagę na jej wagę, ja też zastanawiam się co wziąć lepiej walizkę, czy torbę. Wiadomo w walizce wszystko fajnie można poukładać i wyjąć w takim samym stanie jak się włożyło :) ale jak ma się więcej do zabrania to każdy kg na wagę złota ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ostatni raz leciałam wizzairem z gdańska do oslo 3 tygodnie temu i nie było nic na temat opłat za podręczny, moi rodzice dwa tygodnie temu i tak samo - bez opłat. Zgadzam się z Kasią jezeli masz duzo lepiej torba, aczkolwiek ja raz leciałam z torbą i nigdy więcej, wolę zdecydowanie walizkę, z włókna węglowego są nawet poniżej 2kg.
Ja mam dwie, jedną własnie taką z włókna węglowego a jedną z biedry - i szczerze mówiąc obie super ;)
Ja mam dwie, jedną własnie taką z włókna węglowego a jedną z biedry - i szczerze mówiąc obie super ;)
Informacja ze strony wizzair
Bagaż
Od 1 sierpnia Wizz Air wprowadza próbnie nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego na trasie Londyn Katowice mające na celu zachęcenie pasażerów do wnoszenia mniejszych bagaży na pokład, co usprawni i przyśpieszy wsiadanie do samolotu.
Nadal bez zmian obowiązuje w Wizz Air zasada, że jednemu pasażerowi wolno wnieść na pokład tylko jedną sztukę bagażu.
Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? ROZMIAREM!
1.Mały bagaż podręczny:
-Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się zmieścić pod siedzenie przed pasażerem. Waga bagażu nie może przekraczać 10 kg.
2.Duży bagaż podręczny:
Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 55x40x20 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu nowej opłaty w wysokości 10 euro. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami dla pasażerów. Waga bagażu nie może przekraczać 10 kg.
Bagaż
Od 1 sierpnia Wizz Air wprowadza próbnie nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego na trasie Londyn Katowice mające na celu zachęcenie pasażerów do wnoszenia mniejszych bagaży na pokład, co usprawni i przyśpieszy wsiadanie do samolotu.
Nadal bez zmian obowiązuje w Wizz Air zasada, że jednemu pasażerowi wolno wnieść na pokład tylko jedną sztukę bagażu.
Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? ROZMIAREM!
1.Mały bagaż podręczny:
-Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się zmieścić pod siedzenie przed pasażerem. Waga bagażu nie może przekraczać 10 kg.
2.Duży bagaż podręczny:
Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 55x40x20 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu nowej opłaty w wysokości 10 euro. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami dla pasażerów. Waga bagażu nie może przekraczać 10 kg.
a na linii Gdańsk- Lubeka płaci się już 270zl jeżeli bagaz podreczny jest za duzy. Pamietajcie, zeby zabrac polskie pieniadze lecąc za granicę. Obsługa lotniska w Gdańsku nie przyjmuje euro i mają to głęboko w nosie jak rozwiążesz ten problem. Możesz zostawić bagaż albo nie lecieć. Firma wizzair niestety oferuje coraz droższe loty, komfort jest coraz mniejszy, obsługa samolotu zostawia wiele do życzenia a loty coraz częściej się opóźniają. Nie poł godziny, ale 4 a nawet 9
Jak są dobrej firmy walizki, każda będzie ok - czy twarda czy miękka. Ja mam taką z Roncato, z 10letnią gwarancją http://www.esklep-roncato.pl/uno-sl/17-wozek-kabinowy-4k-roncato-uno-sl-.html Z czystym sumieniem mogę polecić.
Najlepsze walizki znajdziesz na https://www.mojawalizka.pl/. Są wyjątkowo poręczne, zgrabne i pakowne. Jeśli chodzi o aspekty wizualne, to można naprawdę przebierać w różnych stylach i designach. ;)