Widok

Warto korzystac z projektanta wnętrz?

Po raz pierwszy w życiu szykuję się do remontu mieszkania. Zastanawiam się, czy nie skorzystac z pomocy projektanta, który doradziłby mi, czy wmontowac szafę w tym lub innym kącie albo gdzie i jak zamontowac kuchenkę. Mieszkanie jest malutkie, na poddaszu, więc zagospodarowanie każdego metra jest istotne. Ale nie wiem, czego można oczekiwa od projektanta i za jakie pieniądze. Czy mogę oczekiwac np. dwóch propozycji projektowych? Czy wtedy płaci się z każdą? Nie chcę korzystac z biura, które zrobi projekt, wizualizację, zamówi meble i lodówkę i to taką, która pasuje do projektu.
Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Napiszcie o cenach. pozdrawiam tesa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moze nim zdecydujesz sie placic projektantowi wejdz na srone murator jest tam bardzo wiele porad co i jak urzadzac itp. poszperaj troche w internecie np. strona dekoratorni(tego programu tv), poogladaj zdjecia mieszkanek moze wpadnie Ci cos do glowy. wa jesli chodzi o ceny to jest duza rozbierznosc i to zalezy czy chodzi o projekt jednego pokoiku czy calego mieszkanka, znajomy zaplacil 1000zl za projekt mieszkania 72m, ale tylko salonu z aneksem kuchennym i sypialni.
image
image
Dzięki za wskazówki. A czy Tawój znajomy był zadowolony z propozycji projektanta? Zaproponował mu coś, na co sam by nie wpadł, a co było warte zachodu?
warto - jak chcesz dam cii telefon do niedrogiej a świetnej dziewczyna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Warto korzystac z projektanta wnętrz?

.....................
:) ja tez poprosze namiar do tej Pani :)
Wysłałam maila na priv z prośba o kontakt i nie tylko:)
Jeśli można też bym poprosiła numer telefonu.
proszę o telefon projektantki

kucharczyk.a@wp.pl
karolina.gdy@gmail.com
ja bym nie ryzykowała. czasami przeglądam stronki i az starch sie bac co si projektanci wymysla (co poniektórzy)
istny kogel-mogiel, np.

http://www.gratka.pl/dom/tresc/26-26203995-pomorskie-starogard-gdanski-pomorska.html?w=68ed8fc51c6fac86&s=1

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktoś dostał kontakt, bo ja nie:(
ja też korzystałam z porad fajnej dziewczyny......moge dac tel..
przestawiła mi dwie sciany, zrobila garderobe, jestem zadowolona z jej pomysłu, choc realizacja ciagle trwa..:)
cześć jak możesz dać mi namiar do te dziewczyny :)
a powiedz mi jaki koszt to jest ??
i jak wyglądało samo spotkanie jak możesz cos napisać ??
ile czasu trawła zmiana projektu ?
duzo rozmawialsmy, o tym czego ja oczekuje, co lubie , co mam a co chce wywalic, co chce kupić, jakie lubie kolory, jaki styl mi odpowiada,
potem zlozyła to w całosc,

zaproponowała rozwiazanie które podobało mi sie, bo nie tylko było estetyczne, ale tez krecilo sie wokół moich mozliwości finansowych..:)

daj mi swojego emaila to przysle ci zdjecia....
i telefon...
iza.kowalczyk@orange.pl :)
Ja też bym prosiła
Mój adres: lologia@gazeta.pl
Hej:) ja tez chetnie bym zobaczyla realizacje i jesli mozna to prosze numer telefonu do tej dziewczyny. pozdrawiam
Beata Undziłło 0603554516
Proszę o namiary na projektantkę, bwwojcik@op.pl
dziękuję
lelo18@wp.pl

poprosze
hej

Czy korzystałaś z pojektantki wnętrz ??/ Czy jesteś zadowolona i jakie to są koszty???
Pozdrawiam
Witam
niestety ja mam złe wspomnienia ze wspołpracy z projektantami .Firma Roda której jestem współwłaścicielem jest małą firmą budowlaną - rodzinną i kilkakrotnie nasi klenci korzystali z projektantów w jednym tylko przypadku nie zakończyło sie to porażką za każdym razem nasi pracownicy musieli poprawiać projekty projektantów którzy bywało i tak ze w łazience z toaletą zapomnieli zaprojektować wc albo w kuchennych meblach płyty grzewxczej.Tak naprawdę to pracownicy wykonujący remont i posiadający duże doświadczenie praktyczne wiecej podpowiedzą i zaproponują
Pozdrawiam
Beata
przerabiałam architekta kuchni...i wiesz gdzie lezy problem..w komunikacji...

architekt ma zaprojektowac mi mieszkanie...a projektant ubrac moje gusy, i widzimisia...i
a zeby to zrobic musi słuchac !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
:))

mam dla was propozycje oszczednosciowa..:)

jeśli problem dotyczy wyglądu wnetrza, doboru dodatków, koloru ścian, obowiązujących trendów ...to polecam zjrzec na to forum, tam jest pare sensownych dziewczyn które coś pradzą, podpowiedzą....

a może oglądając cudze wnętrza, najdziecie dla siebie inspirację...

pozdrawiam

http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
witam,
jestem studentką architektury wnętrz,
mam juz za sobą prawie roczną praktykę projektową,
chętnie podejmę się projektowania:)
pozdrawiam,
ARD
ard, poproszę więcej informacji na maila :)

ard napisał(a):

> witam,
> jestem studentką architektury wnętrz,
> mam juz za sobą prawie roczną praktykę projektową,
> chętnie podejmę się projektowania:)
> pozdrawiam,
> ARD

Hej

Mam pytanie czy nadal projektujesz wnętrza ?? W jaki sposób to wygląda czy przedstawiasz jedną propozycję czy dwie ??? Ja potrzebuję projek łazienki i aneksu z pokojem dziennym jaki byłby to koszt ?????
pozdrawiam
Witam,

Czy możesz mi przesłać zdjęcia wykonanych projektów oraz nr telefonu do kontaktu ?
ard napisał(a):

> witam,
> jestem studentką architektury wnętrz,
> mam juz za sobą prawie roczną praktykę projektową,
> chętnie podejmę się projektowania:)
> pozdrawiam,
> ARD

cześć również proszęo numer telefonu i projekty :)

iza.kowalczyk@orange.pl

Pozdrawiam IK
Witam,

Oferuję kompleksowe projekty wnętrz i pełną satysfakcję:)
w skład wchodzi zarówno koncepcja (wizualizacje komputerowe), jak i rysunki wykonawcze (rzuty, rozwinięcia ścian etc.) oraz dobór produktów i projekty mebli w razie potrzeby.
w każdej chwili mogę wysłać swoje portfolio z przykładami projektów i realizacji.
silviar@wp.pl
Witam,

Czy byłaby Pani zainteresowana zaprojektowaniem dwupokojowego mieszkania? Jak możemy się skontaktować? Będę wdzięczna za maila.

Pozdrawiam,

Ewa
Zgadzam się z Beatą. Tak jak Ona prowadzę firmę specjalizujaca się w wykończeniach wnętrz i mam takie same problemy z projektantami. Proszę zauważyć że architekci nie potrafia policzyc ile wyniesie koszt chociażby materiału, no moze z wyjątkami. Błędy polegaja na nie sprawdzeniu projektu łazienki ze stanem faktycznym, poza tym z błędami. Jednak projektanci są na tyle koszystni że maja wizję, z której warto skorzystać, czasem sprostować, ale warto. Chciałbym Państwu przypomnieć że musicie sami wiedzieć czego ( mniej wiecej) chcecie, ponieważ Wasze mieszkanie musi być odzwierciedleniem Waszego charakteru, Waszych emocji. Zapytajcie Waszego wykonawcę, co proponuje, jak widzi aranzację Waszego mieszkania lub łazienki. Co można zrobić, a co jest wyrzuceniem tylko pieniędzy. Np łazienkę ( materiał) można zrobić za 3 tysiące ale również za 20 tyś. Wiec pamietajcie, kto pyta nie błądzi. Dla mnie osobiście najtrudniejszą realizacja było wykonanie remontu dla klienta który mieszkał ( w trakcie remontu) w USA. Jedynie co słyszeliśmy się przez telefon. Po wysłaniu kilkunastu maili z ofertami kafelek usłyszałem w słuchawce " maja być szare- coś napeno dobierzesz" Sukces tego polegał na tym że dogadaliśmy sie przez tą słuchawkę.
Życzę wszystkim remontujacym trafienia na dobra ekipę.
Pozdrawiam
Florian
też jestem na etapie projektowania wnętrz swego domku, na razie wiele pomysłów :) zerkam czasem na propozycje aranżacji, ktore pojawiają się na trojmiasto.pl - częśc mi się podoba, część nie - najbardziej na razie podobała mi się ta aranżacja - http://dom.trojmiasto.pl/Pokoj-dla-dwuletniego-Macka-n24633.html
w związku z tym, że podjęłam się budowy domu (niedużego, ale zawsze:) - salon z aneksem kuchennym dam do zaprojektowania architektowi wnętrz, nad resztą posiedzę sama z mężem
jestem już po spotkaniu z architektem i na razie mam podesłać jej e-mailem rzeczy, które mi się podobają, więc mam nadzieję, ze dól domu będzie zrobiony tak jak go sobie wymarzę :)
Witam:)

Dom to najważniejsze miejsce na ziemi, kuchnia to serce domu, powinna być przystosowana do spełniania wielu funkcji. Aby każdy dzień przebiegał bez zakłóceń i dostarczał nam satysfakcji, kuchnia musi funkcjonować bez zarzutu. Projektowanie wnętrza kuchni, pokoju czy łazienki to sztuka znalezienia jedynego w swoim rodzaju układu przestrzeni, światła, barw i materiałów.
To zasada tworzenia atmosfery i dobrej funkcjonalności.

REALIZUJEMY ZAMÓWIENIA I PROJEKTY Z TERENU CAŁEJ POLSKI!

Nasz adres internetowy: http://akstudio.pl
Email: studio@akstudio.pl
Nasz spot reklamowy pod adresem: http://www.wrzuta.pl/audio/uks6jhejAZ/meble

Projektujemy i wykonujemy meble już od 2007 r. W pracy kładziemy nacisk na funkcjonalność i ergonomię, prostotę rozwiązań, siłę koloru, światło oraz najlepszą jakość materiałów.

Naszym klientem oferujemy bogatą propozycję wyposażenia wnętrz dla najbardziej wymagających gustów. Wielu naszych klientów usatysfakcjonowanych z wcześniejszych projektów powraca z kolejnymi zleceniami.

Nasi projektanci zaprojektują dla Państwa każdą przestrzeń: kuchnię, łazienkę, salon, pokój do pracy lub biuro. Dobór kolorów, przedmiotów budujących klimat pomieszczenia, oświetlenia
to podstawa naszego działania. Projektujemy meble kuchenne, szafy, meble łazienkowe.
Meble wykonywane są według projektów przygotowanych indywidualnie dla każdego klienta.

W skład projektu wchodzą:

- pomiar projektowanego pomieszczenia
- wizualizacje komputerowe projektu i aranżacji pomieszczenia
- wybór materiałów mebli i elementów
dekoracyjnych

Stosujemy najwyższej jakości materiały i profesjonalne akcesoria meblowe takie jak:
BLUM, HETTICH

- drewno dębowe, olchę, brzoze i czereśnię
- formir naturalny w wieku kolorach
- MDF lakierowany w ponad 2000 kolorach
w różnych stopniach połysku
(również perła i metalik)
- MDF laminowany
- wysokiej jakości laminaty
- blaty z laminatów, drewna, granitu, marmuru,
korianu, SSV Solid Surface, RAUSOLID

Dzięki nowoczesnemu oprogramowaniu komputerowemu możemy zaprezentować naszym klientom wizualizacje ich przyszłej kuchni, pokoju bądź łazienki. Zawsze przed podjęciem decyzji o zamówieniu projektu i mebli można je najpierw obejrzeć na ekranie 42 calowego monitora
i wprowadzić ewentualne zmiany w projekcie. W ten sposób możemy uniknąć problemów, które
nie mają prawa pojawić się w zrealizowanym wnętrzu.

W swojej ofercie posiadamy również sprzęt AGD takich firm jak:
FALMEC, NARDI, NAYES, REGINOX, BLUE WATER, ASTRACAST, DUROSANIT,
ARISTON, AMICA, ELECTROLUX, BOSH, SIEMENS, DeLONGHI, PLADOS, GORENJE,
LG, CANDY, INDESIT, TEKA, WHIRLPOOL, RAVANSON, ZANUSSI, AEG, POLAR,
FABER, ARDO, BLANCO, FRANKE, MASTERCOOK, PHILIPS, SMEG

REALIZUJEMY ZAMÓWIENIA I PROJEKTY Z TERENU CAŁEJ POLSKI!

Nasz adres internetowy: http://akstudio.pl
Email: studio@akstudio.pl
Nasz spot reklamowy pod adresem: http://www.wrzuta.pl/audio/uks6jhejAZ/meble
Projektuję wnętrza domów, mieszkań, sklepów itp.
Projekt wraz z wizualizacjami oraz nadzór na budowie.
Zapraszam Gosia
Kontakt: gosia-architekt@wp.pl
Posiadam portfolio, które mogę wysłać mailem.
Moim zdaniem warto. Sama skorzystałam, a jego wynagrodzenie zwróciło mi się w rabatach, które projekt wynegocjował w sklepach (właściwe projektantki - to była Pani) . Polecam, a już na pewno Panią, która urządzała mi mieszkanie. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę o maila.
K.
Witam, proszę o przesłanie namiarów na Pani projektantkę.
Dziękuję i pozdrawiam,
Ewa

Kasia1111 napisał(a):

Moim zdaniem warto. Sama skorzystałam, a jego wynagrodzenie
> zwróciło mi się w rabatach, które projekt wynegocjował w
> sklepach (właściwe projektantki - to była Pani) . Polecam, a
> już na pewno Panią, która urządzała mi mieszkanie. Jeżeli jest
> ktoś zainteresowany proszę o maila.
> K.
Witam:) również poproszę namiary na Panią projektantkę:)
proszę o kontakt : basia-gdansk.@wp.pl
oczywiście spoglądanie na różne fora, zdjęcia w internecie i gazetach to bardzo przydatna sprawa. Jest tylko jedno ale, ale za to bardzo ważne. Zdjęcia nie pochodza z neszego mieszkania, maja inne oświetlenie, inne położenie, inny układ itd. Od wielu lat zajmuję sie profesjonalnie projektowaniem wnętrz i wiem, że takie ogladanie zdję to jak oglądanie ubrań i stylizacji w gazetach. fajnie wygladają ale nie koniecznie do nas pasują. Ja zaczynam projektowanie od przegadania, rozmawiania i poznania klienta a zarazem późniejszego mieszkańca czy użytkownika projektowanego wnetrza. To jest wg mnie podstawa. Zawsze kilka godzin więcej na rozmowie przynosi sukces dla obu stron. Dobry projekt to jedni a później również nadzór nad jego wykonaniem. jeśli nadal interesuje Panią projektant wnetrz to polecam swoje usługi w zakresie projektu, nadzoru, doborze ekipy i znalezieniu mebli, materiałów i dodatków. Kontakt na maila yetl@wp.pl
Witaj, ja tez mialam problem z aranzacja mojego malego mieszkanka, ale pomogl mi projektant z Komandora w Gdansku, ktory tak mi rozplanowal zabudowanie wnek (mam mieszkanie na strychu), ze teraz nareszcie mam i full miejsca, i porzadek. Mam teraz drzwi przesuwane nie tylko w szafie, ale i miedzy dwoma pokojami, polprzezroczyste, sliczne po prostu :). Nie wzial pieniedzy za projekt, zaplacilam tylko za meble.
Zajmuję się profesjonalnym projektowaniem wnętrz! Posiadam wiele pomysłów na zmianę wyglądu domu czy mieszkania. Oferuję niskie ceny, indywidualne projekty i szybkie terminy realizacji zlecenia! Portfolio mogę przesłać na maila.
Pozdrawiam wszystkich Zainteresowanych współpracą ze mną!
Kontakt: 608 47 47 43 lub architektura.projekty@wp.pl
Witam

Jestem projektantem wnętrz. Zainteresowanych proszę o kontakt : m-mstudio@o2.pl
Proponujemy swoje usługi. Dwie młode projektantki, cena do ustalenia po pierwszej rozmowie z klientem odnośnie jego oczekiwań, oraz wglądzie w rzut mieszkania. Kontakt: arch.wn.aa@gmail.com

projektowanie wnętrz

www.vertedesign.eu
Ja projektuję wnętrza (głównie meble) od 8 lat.Mam dyplom projektanta wnętrz.Mieszkam w Gdyni.Obecnie robię projekty na zlecenie.Jeśli ktoś byłby zainteresowany współpracą lub potrzebował pomocy w projekcie proszę zgłaszaĆ na emaila, napewno odpiszę.
bernadka_arch@wp.pl

Wszyscy odpowiadacie na złe pytanie!

Chodzi o to, że pytanie powinno brzmieć czy warto korzystać z usług architekta wnętrz?

Wątpliwości i problemy o których piszecie dotyczą projektantów.

Różnica?

ARCHITEKT - skończył studia kierunkowe i posiadł wiedzę na temat projektowania wnętrz, którą potwierdzają autorytety uczelni artystycznych.

PROJEKTANT - założył działalność gospodarczą i na wizytówce napisał sobie projektant.

W gdańsku co roku jest 10 nowych architektów, a projektantem może być każdy.
Wybór należy do ciebie. Albo nawiążesz współpracę z architektem albo z projektantem.
proponuje zrobić to samemu kupic program do aranżacji wnętrz załozyc firmę zajmującą sie aranżacją wnętrz ,zrobic 3-4 zlecenia dla klienta i po takiej praktyce robi sobie pani kuchnie na cacuś
(program kosztuje około 5 tyś złotych założenie firmy 300zł i 1 dzień biegania po urzedach) pozdrawiam :)
warto !

polecam swoje usługi
portfolio do zobaczenia na

www.fraktal-design.pl
Witam!
Zajmuję się projektowaniem wnętrz od kilku lat. Zgłaszają się do mnie różni klienci. Jedni potrzebują tylko rady, inni utwierdzenia swoich zamiarów. Zdarzają się również klienci, którzy zaczęli coś robić sami ale się pogubili.
Ja proponuję swoim klientom proste rozwiązania, tak by zawsze można było w prosty sposób odświeżyć i zmienić wnętrze.
Jak wiadomo moda zmienia się szybko a w obecnych czasach oczekujemy częstych zmian nie wymagających dużego zaangażowania i finansów.
Cenię sobie częsty kontakt z klientem. Tak bym mogła go poznać, wysłuchać i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.
W ciągu swojej pracy wypracowałam sobie duże rabaty w Trójmiejskich firmach.
Moi klienci cenią sobie miłą atmosferę i szczerą radę. Wolę czasem doradzić, niż naciągać klienta na projekt.
Zapraszam przeczytać komentarze na temat mojej pracy:

http://www.trojmiasto.pl/s/tryton-studio-aranżacji-wnętrz/

Zapraszam również na moją stronę:
www.projekty wnętrza.pl
Agata P.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej to połaczyc siły jak My tzn.Architekt z Projektantem (oboje wykształceni choc po róznych szkołach).Architekt to mezczyzna , Projektant to kobieta stanowimy swietny duet , trzymamy sie wysokiej jakości projetów i wizualizacji dla klientów za niewygórowane pieniadze.Dobrze nam sie razem pracuje co przekłada sie na zadowolenie klientów z naszych projektów i koncepcji aranżacji wnetrz.W razie zainteresowania słuze przykładowymi naszymi projektami na adres emailowy.Kontakt do mnie : agnieszkacz7@wp.pl
tel.508-059-016
IQ Design
Projektujemy indywidualne aranżacje,opierając się na wieloletniej obserwacji rynku.Nie zapominając o funkcjonalności i praktyczności tworzymy niepowtarzalne projekty.Posiadamy w zespole: architektkę :-) tak się odmienia?, projektanta wnętrz, montażystę mebli. Stosujemy nowoczesne materiały: forniry modyfikowane, akryl, szkło, beton cieńkościenny technologii Ductil Lafarge.Cenimy sobie zamówienia na niewielkie
designerskie meble, obiekty, instalacje. Traktujemy je, jako wyzwanie: dobrego projektu, wykonawstwa, materiałów.
Zaprasamy na stronę: iqdeign@firmeo.biz
kom: 0 794 63 55 33

Miałam przyjemność współpracować z Panią Agatą i mogę z czystym sumieniem polecić.
Niedługo sprzedaje moje mieszkanie i zamieniam na większe i na pewno zadzwonię do Trytona już niebawem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Projektowanie wnętrz w najnowszej technologii 3D - jakości zdjęcia.
Kompletna dokumentacja tj: rysunki pomocnicze, spis materiałów i mebli + kosztorys.

Zapraszam
Katarzyna Szczucka
http://www.plan.slupsk.pl
607713935

tagi: image projektowanie wnętrz, aranżacje wnętrz, wizualizacje, image rendery,image projekty, image dekorator

image
Jak masz za duzo kasy to warto
Jeśli szukasz projektanta wnętrz, który podejdzie indywidualnie i dla Ciebie zaprojektuje wnętrze, możesz poszukać wielu ofert w internecie.
Jest mnóstwo serwisów o budownictwie, gdzie znajdziesz oferty usług różnych projektantów.
Znalazłem ofertę usług projektanta wnętrz w serwisie http://www.ktozbuduje.pl , kiedy chciałem zaprojektować ciekawie i niebanalnie wnętrze mojego salonu.
Projekt bardzo mi się spodobał.
Mam nadzieję, że Tobie także uda się poszukać świetnego specjalisty.
ja współpracowałam z projektantką Anią ... teraz ma już swoją stronę internetową http://www.lavitadesign.pl

fajna, konkretna współpraca... przede wszystkim nie narzucała mi swojego stylu... bo tego najbardziej się obawiałam. wysłuchała, poradziła, dodała swoje 3 grosze (bardzo cenne) i oto mam cudowne mieszkanie!

polecam!
Raz Jolka raz Adam... Przepiękna autoreklama, ale czy to tak ładnie kłamać???

Inne tematy z forum Dom i Budownictwo

Jan - ocena (3 odpowiedzi)

Niestety jestem mega zawiedziony. Allcon zrobił bardzo ładne osiedle na którym nie da się...

Natalia - ocena (3 odpowiedzi)

Z roku na rok coraz gorzej. Panie nie radzą z rozliczeniami, jedna z pracowniczek żyje dalej w...

Tomasz - ocena (3 odpowiedzi)

Podejmując decyzję o kupnie mieszkania, pierwszym miłym zaskoczeniem były odwiedziny strony...

do góry