Widok

rower do 1700 zł

Witam

Który rowerek byście polecili do 1700 zł. ma być tylko przedni amortyzator, górski, rama aluminium. Rower będzie służył głównie celom rekreacyjnym - nie żadne skakanie i takie tam. Na razie mój wybór to - Trek 4300 ale chciałbym poznać wasze opinie.

Trek 4300
Giant Boulder fs/1
author basic sx
bądż coś innego

z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Pozdrawiam Bartek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wejdź na stronę www.kellys.pl
Jesteś z Krynicy?
qp se albo chociaz rozwaz qpno MERIDY
Jak zwykle w takim wypadku istotne jest do czego będziesz używał tego roweru - w każdym razie Trek to rozsądny wybór - niezła rama (z dożywotnią gwarancją!!!), przyzwoity osprzęt. W Cyklo (G-nia W. Radtkego k. hali) niezły wybór i konkretna obsługa.
Pozdro.
rzecyzwiscie polecam TREKA - dobra nazwa... a propos, szukasz bika za 1700zl czy 17000zl??? bo jesli to pierwsze to polecam hulajnoge z supermarketu - o wiele tansza, a zaoszczedzi Ci klopotu
Siema. Kelly's Salamander to dobry wybor jak na ten przedzial cenowy....
moim zdaniem takim rowerkiem jest GT za te sumke kupisz juz niezly a jeszcze lepszy sobie zlozysz z czesci
GT jest amerykanska marka, w ktorej placisz duzo za nazwe... skladania roweru z czesci w tym przedziale cenowym nie ma wiekszego sensu, lepiej dobrze poszukac wsrod gotowych modeli Kellysa, Gianta, Authora..
... a GIANT I AUTHOR to marki rowniez znane wiec raczej tez placimy za marke a GT polecilem bo sam go posiadam i sobie chwale a z tym skladaniem to raczej masz racje :)
hejka,
nie chodzi o to, czy marka jest znana czy nie, tylko o to, czy jest dorga...

generalnie wiekszosc marek z USA nalezy do tych drozszych mimo to, ze ramy do czesci z nich spawane sa na dalekim wschodzie!!!

Giant jest rzeczywiscie obecny na calym swiecie, ale ma fabryki na dalekim wschodzie i chyba jedna w europie - mniejsza z tym, strategia marketingowa gianta jest produkawac rowery wysokiej jakosci o konkurencyjnych cenach... dla porownania, strategia cannondala, ktorego rowerki sa dla mnie najseksowniejsze na swiecie:), polega na produkcji rowerkow hi-endowych wyposazonych w komponenty wlasnej produkcji - niestety za to trzeba slono placic, nie koniecznie dostajac w zamian za cene walory czysto uzytkowe:((

Dlatego jezeli ktos szuka roweru, ktrory ma przedstawiac korzystny stosunek cena/walory uzytkowe, powinien zapomniec o markach z USA - to wcale nie znaczy, ze one sa zle, po prostu sa drozsze (tak jak na przyklad niemicki Rotwild, ktory produkuje calkiem sexsy ramki, ale w kosmicznych cenach...)
GT wycofał się z Polski, więc raczej go nie kupisz. A poza tym lubi pękać przy główce sztycy siodełka.
Bart może ten link Ci pomoże :

http://www.bikeboard.wyd.pl/archiwum.php?art=1429

znajdują się tam krótkie opisy rowerów do 1700 zł.

pozdrawiam

Memo
mam wlasnie treka 4300 do sklepu poszedlem nastawiony by kupic wheelera 2900zx jednak zdanie zmienilem gdy przejechalem sie na obu rowerkach. trek jest niesamowicie wygodnym rowerem o bardzo sztywnej ramie. jedyny problemik w tym rowerze to odkrecajace sie korby, ktore trzeba co pare dni dokrecac. ja jestem zadowolony z zakupu

Inne tematy z forum Rowery

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

Jaki rower dla wysokiej kobiety? (129 odpowiedzi)

Przymierzam się do zakupu roweru, ale nie mam pojęcia jaki wybrać. Czy ktoś bardziej obeznany w...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...

do góry