Widok

wizja i przyszlosc miejscowosci

Banino Osiedle Cztery Pory Roku Łostowice Temat dostępny też na forum:
witam,
jako grupa lokalnych działaczy i osob mieszkających na terenie naszej miejscowości chcemy rozpocząć dyskusje nad wizja jej rozwoju, jak tez sposobami realizacji. rozpocząć chcemy od pytania czy nasza przyszlosc to gmina czy raczej starac się od przyłączenie do Gdanska. na razie rozpoczynamy dyskusje na forum by potem przyjąć bardziej bezpośredni sposób dzialnia i spotyknia. dziękujemy za wszelkie uwagi. Adam Paszke
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakoś nie widziałam, by Gmina Żukowo protestowała gdy zamykali Słowackiego, odcinali nas od lotniska, a protest by budowie PKM dotyczył tylko zmiany nazwy przystanku.

W Marcu 2014 roku (spotkanie w remizie) obiecywano nam ścieżkę rowerową do przystanku, parking. NIE MA NIC.

Jakoś nie widziałam protestów Gminy Żukowo, gdy Marszałek ogłosił, iz pociągi relacji Kościerzyna Gdynia przez Wrzeszcz nie będą zatrzymywały się w Pępowie, Rębiechowie i Gdańsku Rębiechowie.

Urząd Gminy NIE DBA o interesy naszej miejscowości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś może jednak się wydarzy i gmina coś zrobi dla mieszkańców Banina.

http://www.zukowo.pl/Powstana_wezly_integracyjne_w_Zukowie_i_Rebiechowie,27,3525

Cytuję fragment:
"Realizując wraz z Gdańskiem węzeł integracyjny w Rębiechowie, Gmina Żukowo planuje wykonanie dojazdów do nowo wybudowanego przystanku PKM Gdańsk Rębiechowo. Przebudowane zostaną ulice Akacjowa, Słoneczna, Graniczna i Bysewska w Rębiechowie. Powstaną także ścieżki rowerowe w kierunku Chwaszczyna, Miszewa, Banina czy Pępowa.

Rozpoczęcie prac budowlanych związanych z wykonaniem tych zadań, planowane jest na drugą połowę 2017 roku."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłoby super. Szkoda, że tak późno... Jakkolwiek lepiej późnoniz wcale :) dzięki za info.
Nie od razu Rzym zbudowano. Intensywna ekspansja Banina rozpoczęła się pewnie ze 3-4 lata temu. Wydaje mi się, że to za krótki czas, żeby oczekiwać wszystkiego, co mieszkaniec Banina sobie wymyśli.

Klika lat temu Banino było wsią opierającą się w dużym stopniu na rolnictwie i wtedy transport publiczny nie był wartością pierwszej potrzeby. Teraz zdecydowana większość mieszkańców Banina pracuje w mieście, więc dopiero teraz powoli wprowadzane są udogodnienia typowo miejskie, czyli drogi, chodniki, kanalizacja czy transport publiczny.

Wydaje mi się, że w niedługim czasie Żukowo zauważy potencjał i potrzeby Banina. Aczkolwiek głosy niezadowolenia powinny wpłynąć na szybszą reakcję UG w tematach banińskich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może tak szanowni mieszkańcy zgłoszą do urzędu gdzie mieszkają aby ich podatki poszły do gminy. Z tego co wiem to prawie połowa odprowadza podatki do innych miast nr gdansk, gdynia, itd.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
NAJMĄDRZEJSZA WYPOWIEDŹ !!!

hehehe dobre, "gdanskoentuzjasci"
heheh

całkowicie potwierdzam i jestem za, zadałem pytanie w związku z podziałem środków niestety ludzie w większości mają to gdzieś, jeśli padną propozycje odnośnie spotkania w tej sprawie jestem zainteresowany należy wymienić to towarzystwo niby wspierające nasze interesy ale tylko przy wyborach niestety po wspierają burmistrza, to jest ochydne takie lizi du......
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i tak wszystkie podatki pójdą na inwestycje w Żukowie (przebudowy ulic, remonty różnych instytucji, budowy przystani - ba , może nawet stoczni na Raduni) a my te pieniądze zobaczymy jak świnia niebo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0