Widok

wszyscy faceci są tacy sami ???

Zastanawiam się od niedawna czy naprawdę większość facetów jest taka sama... Wcześniej stwierdzenie "wszyscy faceci są tacy sami" traktowałam bardzo stereotypowo, teraz natomiast coraz bardziej zaczynam w to wierzyć...

Nie, nie...! ;) Ubiegając wszystkich - nie zostałam skrzywdzona przez żadnego mężczyznę, wręcz przeciwnie.
Natomiast od jakiegoś czasu jestem sama, i nie wiem czy potrafiłabym stworzyć trwały związek. Bałabym się.Ten lęk wynika chyba z moich obserwacji, tyle się ostatnio dzieje w życiu moich znajomych, bliskich, w ogóle w społeczeństwie, że zaczynam wątpić w dobre intencje mężczyzn.
Czy WY (czyt. faceci) zawsze myślicie o innych? Nawet gdy kochacie! Czy zawsze fantazjujecie z kobietami z otoczenia? Czy stale myślicie tylko o jednym? Przykro mi, ale takie są moje obserwacje z ostatnich miesięcy... A ja nawet o te myśli i fantazje byłabym zazdrosna! Chcę być na wyłączność.
A Panów pokroju kolegi z naszego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Kryzys-wieku-sredniego-Czemu-nie-t435364,1,2.html mnóstwo...

Jakie są Wasze odczucia w tym temacie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak to prawda faceci myśla tylko o jednym, samochody!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
"A Panów pokroju kolegi z naszego forum: http://forum.trojmiasto.pl/Kryzys-wieku-sredniego-Czemu-nie-t435364,1,2.html mnóstwo..."
-zwykły troll...
"tak to prawda faceci myśla tylko o jednym, samochody!!!!!!"
-samochody to byly... ,ale w podstawówce...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mezczyzni sa zawsze dokladnie tacy jakimi my Kobiety chcemy ich widziec.
Nie wyobrazam sobie bez Nich zycia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Czy WY (czyt. faceci) zawsze myślicie o innych? Nawet gdy kochacie! Czy zawsze fantazjujecie z kobietami z otoczenia? Czy stale myślicie tylko o jednym?"

Wszystkie zasłyszane przez Ciebie plotki to prawda. Faceci to świnie.

;))))))

"A ja nawet o te myśli i fantazje byłabym zazdrosna!"

Czy bycie zazdrosną o cudze fantazje ma sens?

" Chcę być na wyłączność."

Twoim zdaniem samo myślenie o innej (spojrzenie na inną) to już zdrada ?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Większość faktycznie jest taka jak mówisz. Na szczęście nie wszyscy. Tych wartościowych niestety jest niewielu. Ja jestem jednycm z nich i zadaje sobie pytanie "co stalo się z kobietami?".

Może porozmawiamy na priv?
@~Gdańszczanin,
z kobietami ewidentnie też coś się dzieje, nie zaprzeczam. Ale nie wszystkie są takie same, uwierz ;) Może jesteśmy bardziej skomplikowane ale chyba rzadziej szukamy przygód w momencie kiedy naprawdę nam zależy. W pewnym wieku zdecydowanie mniej przedstawicielek mojej płci, czuje potrzebę bycia "spełnioną" poprzez zdradę partnera z młodszym...

"Może porozmawiamy na priv?"
Ok, możesz podać swój mail.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odezwij się proszę do mnie na e-mail: consigliereee@wp.pl
Na pozomie genetycznym i tym co jest w nich "zapisane", tak, wszyscy faceci jestesmy tacy sami, dozymy do przedluzenia Własnych genow. Oczywiscie strategie by to osiagnac moga sie od siebie roznic. Tak jestesmy stworzeni ze myslimy znacznie czesciej (zostalo to potwierdzone licznymi badaniami) o seksie niz kobiety. Nalezy to zaakceptowac zamiast z tym walczyc , taka jest nasza natura. Chyba mozna jej zaufac ze wie co robi, wkoncu doprowadzila nas az "tutaj"
Co do zazdrosci to mozna zadac sobie pytanie - co ci daje to ze jestes zazdrosna? Bo co ci odbiera to łatwo sie domyslic - poczucie kontroli.
Przy tak radykalnych postanowieniach, jak - byc na wyłącznosc, czesto towarzyszy stral , lek , wiec moze warto sie nim zaopiekowac by byc szczesliwym z Samym z Soba, a nastepnie uszczesliwiac innych gdy tego beda chcieli ? ...
Pozdrawiam
B
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross napisał

"Czy WY (czyt. faceci) zawsze myślicie o innych? Nawet gdy kochacie! Czy zawsze fantazjujecie z kobietami z otoczenia? Czy stale myślicie tylko o jednym?"

Wszystkie zasłyszane przez Ciebie plotki to prawda. Faceci to świnie.

;))))))

"A ja nawet o te myśli i fantazje byłabym zazdrosna!"

Czy bycie zazdrosną o cudze fantazje ma sens?

" Chcę być na wyłączność."

Twoim zdaniem samo myślenie o innej (spojrzenie na inną) to już zdrada ?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
facet genetycznie nie jest monogamiczny
leche mon cul

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."
@~Cross, coś sugerujesz...?

Przyznaję, może lekko przesadziłam z tą zazdrością o myśli i fantazje. Rzeczywiście, to jest wpisane w męską naturę i chyba nikt i nic nie jest w stanie tego zmienić.
Pocieszam się jednak faktem, że istnieją jeszcze takie "egzemplarze", które nie afiszują się tym zanadto i nie zgrywają Casanov'y-żigolaka. Na takiego poczekam i spróbuję mu zaufać ;)

Co jednak nie zmienia mojej postawy, że większość Panów jest właśnie taka, jak opisałam wcześniej... da się ich podpiąć pod stwierdzenie "wszyscy faceci są tacy sami", niestety... ;)
~Beatrice jak ty sie rozbierzesz to trudo być monogamiczny
leche mon cul

Jesteśmy zwyczajnie INNE niż mężczyźni. Trzeba zrozumieć dzielące nas różnice w postrzeganiu Świata aby w pełni zaakceptować odmienność płci. Tak po prostu było, jest i będzie że my kobiety zupełnie inaczej podchodzimy do większości spraw niż faceci. To co dla nas jest nie do pomyślenia dla nich nie stanowi żadnego problemu i odwrotnie. Ale przecież jakże by było nudno gdybyśmy wszyscy byli jednakowi...
Co do zazdrości to proponuję koleżanko nieco spasować bo tym sposobem raczej odpychasz od siebie płeć przeciwną niż ją przyciągasz. Nikt nie lubi być nadmiernie kontrolowany bo to jest niezdrowe. Jeśli dasz mężczyźnie swoją miłość, lojalność, zaufanie to po co miałby szukać czegoś więcej u innej??? Spraw by czas spędzany z Tobą był na tyle miły aby nie przyszło mu do głowy szukanie kogoś lepszego. Żaden facet nie lubi markotnych, zołzowatych i zazdrosnych bab. Więcej zdziałasz uśmiechem, pogodą ducha i tolerancją.
Mężczyźni patrzą na kobiety jak na dzieła sztuki - nie zmienisz tego (ja sama patrzę na ładne kobiety bo to jest zwyczajnie miłe dla oka).
jesli facet raz powie że kocha i tego nie odwoła to znaczy że kocha
leche mon cul

proste jak 2x2 :-)
Tylko problem w tym, że kobiety (zdecydowana większość) potrzebują abyście ciągle im o tym przypominali...
"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."
@~Cross, coś sugerujesz...?"

@Beatrice
Tobie nic nie sugeruję. To jest aforyzm autorstwa Stanisława Lema i dotyczy on wszystkich internetowych trolli jak chociażby ten, który z takim zamiłowaniem kopiuje moje wypowiedzi.

Stanisław Lem
Fakt, kobiety potrzebują żeby facet co jakiś czas przypominał że kocha ale ja osobiście wole to usłyszeć raz na jakiś czas żeby to płynęło szczerze prosto z serca niż żeby było nieszczere i powtarzane co chwile, bądź odklepywane jak jakaś przymusowa formułka
@Cross
Z tym, że ja zapytałam tego drugiego Crossa, który jak twierdzisz, kopiuje twoje wypowiedzi ;) Widziałam ten aforyzm pod twoją wypowiedzią. On natomiast, napisał to w nieco innej formie.
Nie zawsze jest tak, że jak facet raz powie że kocha i tego nie odwoła to znaczy że kocha nadal bo czasami po prostu trudno się facetom do tego przyznać ze już nie kochają i wola nic nie mowić dopóki nie muszą. To samo czasami dotyczy też kobiet
masz rację Gosiu :)
Trzeba też rozpatrzyć dwa aspekty.
1. Często facet mówi najpierw że kocha żeby zdobyć kobietę a nie zawsze jest to prawdą.
2. Facet mówiąc że kocha faktycznie mówi szczerze ale po jakimś czasie może się odkochać albo stwierdzić ze to było początkowe zauroczenie bądź że to jednak nie ta jedyna ;)
myślę , że ten drugi podpunkt też może dotyczyć kobiet ;)
A dla mnie osobiście czyny są ważniejsze niż tysiące słów. Co mi po facecie, który pięknie zapewnia o swojej miłości a robi świństwa?
Tak, tyczy się to zarówno facetów jak i kobiet :)
Oczywiście że czyny są ważne. Jeżeli jedna osoba kocha drugą to nie powinna jej robić żadnych świństw. Bo co to za miłość jeżeli ranimy tą ukochaną osobę...
czyny chyba są najważniejsze :)
Moim zdaniem to zależy, bo co po czynach kiedy słowa ranią...
to trzeba ważyć słowa, które się wypowiada :)
No tak, ale kiedy druga osoba rani słowami...?
to chyba trzeba to sobie wyjaśnić , tak myślę Gosiu
"Żaden facet nie lubi markotnych, zołzowatych i zazdrosnych bab. Więcej zdziałasz uśmiechem, pogodą ducha i tolerancją."

@kachna
Absolutnie nie należę do tych pierwszych :) Jestem uśmiechnięta, pogodna i tolerancyjna. Boje się raczej o to, co będzie się działo w mojej głowie, o wytwory mojej wyobraźni... Dużo obserwuję, staram się wyciągać wnioski, i wiem że nawet wśród "najlepszych" dochodzi do rozczarowań i zawodów.

P.S. Sama też lubię patrzeć na piękne kobiety ;)

Z tego wątku również wyciągam wniosek! :) chyba nie warto się nad tym wszystkim zastanawiać, tylko próbować, w końcu rozczarowania są wpisane w ludzką egzystencję! ;)
Pozdrawiam
no cóż ;
jak będziesz usilnie szukała dziury w całym, to może ją znajdziesz
~Beatrice
Fakt, ja też am swoje zdanie na temat facetów ale nie można mierzyć wszystkich jedną miarą. To że jeden, drugi facet zdradza swoją kobietę, nie znaczy że trzeci też zdradza. Poza tym kobiety wcale nie są lepsze i taka jest prawda.
Życie masz jedno i szkoda tracić czas na zaprzątanie sobie głowy sprawami nieistotnymi. Nie ma sensu wyobrażać sobie najgorszego - zaufanie to fundament udanego związku.
Życie posiada tyle kolorów, ile potrafisz w nim dostrzec. Uwierz w siebie a złe myśli odejdą daleko. Życzę powodzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja równiez życzę powodzenia :)
Dziękuję, postaram się zastosować do otrzymanych rad! ;)

Pozdrawiam wszystkich uczestników 'rozmowy' ;)
8 na 10 jest taka sama.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Czy lubicie imprezy integracyjne? (27 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Para szuka pary (7 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Co myslicie na temat poligamii? (27 odpowiedzi)

W koncu czlowiek z natury jest poligamista, a monogamie wymyslile niektore religie... Jakie sa...

do góry