Widok

wybory samorządowe

Witajcie - niedługo się przeprowadzam do Koleczkowa, jestem już zameldowana, więc na wybory samorządowe udaję się do tamtejszej komisji wyborczej. Mam jednak DUUUŻY problem. Niestety w internecie nie znalazłam informacji o jakimkolwiek kandydacie z tego rejonu. Chciałabym poznać program zanim oddam mój głos - mógłby mi ktoś pomóc - może są kandydacie dysponujący programem wyborczym i stroną internetową?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawa czy pan Engelbrecht ochroni Koleczkowo przed kolejną autostradą?

http://metropolitalna.pl/images/metropolitalna_SS-warianty_przebiegu.pdf
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
DAJMY szanse NOWEJ WŁADZY na zmiane Gminy i naszego KOLECZKOWA... dosyć tego stania w miejscu, a nawet porównując do innych miejscowości cofania się !!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jako Koleczkowo jesteśmy trzecią miejscowością w gminie pod względem liczby mieszkańców!!!
A przez ostatnie cztery lata rozbudowali trochę szkołę (na piętrze będzie hotel ciekawe dla kogo), boisko sportowe i kanalizację (ale wszyscy już dawno mają Kielno, Szemud)
W Szemudzie na budowę chodnika wydali więcej kasy, nie licząc wielu innych rzeczy!!!
Co prawda nowy kandydat nie jest z Koleczkowa ale z Kielna i bliżej mu do nas niż obecnemu wójtowi z Głazicy ????
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wgrał Engelbrecht...............

ciekawe jak sie nasze losy w Koleczkowie będą toczyły....

byle nie tak paskudnie jak było to do tej pory !!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety na kolejne 4 lata nic dużego niema w planach, jedynie ta wielka kanaliza o ktorej było slychac 10 lat temu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wójt i radny ten sam a więc nie ma co liczyć na wielkie zmiany, szkoda iż pan Kalkowski i pan Orlikowski się nie dogadali aby wystawić jednego wspólnego kandydata na radnego Koleczkowa.
Taka kandydatura miała by większe szanse na zwycięstwo z obecnym radnym.
Który jest przedstawicielem gminy dla Koleczkowa a NIE ODWROTNIE!!!

Oto co wyczytałem w programie wójta i oczywiście radnego Koleczkowa:
http://www.engelbrechtzbigniew.pl/Podstrony/Program Wyborczy.htm

-przebudowa drogi 218 Koleczkowo - Chwaszczyno
-budowa drogi z Koleczkowa do Kamienia
-ukończenie kanalizacji
-budowa sali do zajęć gimnastycznych

I to by było na tyle......
Imponująca lista jak dla trzeciej miejscowości pod wzglendem liczby mieszkańców w gminie!!!

Ale jak na razie nie wywiązali się z planów na ten rok:
-chodnik do kościoła ???
-szkoła miała być skończona do końca listopada ???(ciekawe jaka kara będzie dla wykonawcy, remont u radnego w domu!!!)
Jak dla mnie to w tym roku nie zdążą!!!

Ale pozostaje nam cierpliwie czekać na kolejne wybory???
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej już dla nas chyba przyłączyć się do Gdyni :):)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
radny i Wojt to te same cieple kluchy mysla tylko o sobie a nie o swoich mieszkancach zapominaja o tym ze gdyby nie my to by nie mieli tych najwyzszych pensji w wojewodztwie to jest chore
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie trzeba ciesnac o wszystko tego pseudo wojta....nic nie robi niechca nas polaczyc z komunikacja metropolitalna.....jestesmt jakims wyrzutkiem ....pozatym w KOleczkowie mialo powstac kilka inwestycji (np basen) i jakos nie slychac o nich juz ....moze przed wyborami bylo lepiej gadac sobie i znowu nic sie nie dzieje , jak wszyscy bedziemy pisali do niego i osobiscie go nekali moze cos sie wskura , bo jak kazdy bedzie marudzul ze sie nie da ,,,to bedzie jak jest ...ale zalezy nam zeby sie duzo zmienilo , pozatym pomysl z dolaczeniem do Gdyni jest ok ale nie sadzie ze szybko sie to stanie ;-) pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oto pierwsza rzecz z programu obecnego Wójta z z której się nie wywiązał:
"– oddanie do użytkowania w grudniu 2010 rozbudowanej Szkoły Podstawowej w Koleczkowie" ????
a z czego on się wywiązuje xd

nawet nie odśnieża teraz ....

masakra !!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miał być jeszcze oddany do końca 2010 roku chodnik do Kościoła.
Ale to już oczko w głowie sołtysa i radnego w jednej osobie!!!

Moim zdaniem o wiele bardziej byłby przydatny chodnik od wioski w kierunku Chyloni zwłaszcza że asfalt jest już nowy!!!!!
do góry