Widok

wyjezdzony śnieg (lod) na Hebla i Bojana

Oczywiście nikt z gminy nie zauważył ze na tych drogach jest lód. Zauważyliście ze po wjeździe w obręb Gdyni droga z płyt jest czarną...
Kontakt do osoby od dróg ( telefon podany oficjalnie na stronie gminy ) 665866688.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie zgadzam się z tą opinią. Prawda jest ze nawierzchnia nie jest idealnie czysta. Ale widziałem o wiele gorsze drogi i to do tego dla zdziwienia innych tu komentujących nie byly to drogi podlegające pod gminę Szemud.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie mogły być czarne bo płyty są szare...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

zalezy w jaki dzien, bywa ze po zatrzymaniu nie mozna juz ruszyc albo auto samo sie zsuwa na pobocze lub tez przy probie zjechania na pobocze podczas mijanki auto staje bokiem wiec jest o czym pisac, drogi nie byly czarne podczas opadow jak rowniez po opadach przez kilka dobrych dni.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostatni czas dużo razy tam jeżdżę a czasami się zdarza parę razy dziennie i muszę stwierdzić, że tak jest ślizgawica. Ale bez przesady nie jest aż tak źle jak tu nie którzy piszą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

otarły się bo pewnie każdy uważał że powinien jechac po utwardzonym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety tak było tylko raz...
Potem nastała slizgawica. Ja wiem ze pług nie ma co tam robić ale posypać chyba jednak można...
Tym bardziej ze gminy na to wskazuje...
Dziś dwa samochody otwarty się na Bojana. Czekali na policję...
Pozdrowienia z bojanskich dróg. Wiosna co raz bliżej...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panowie,
Czapki z głów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

I nawet posypana była Wawelska pod przedszkole!
No i stało się... W dniu wczorajszym 5 lutego roku pamiętnego gmina po raz pierwszy posypala drogę Hebla i Bojana... ale dzis zapomniała...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale tylko Bojana . Taki warunek...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

He he he

O i macie kandydata na wójta Bojana :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolezko zle trafiles. Doskonale znam ustawe o samorzadzie gmin. Czy wedlug ciebie w tej chwili pkt 15(drogi) z rozdzialu 2giego Art 7 jest mniej wazny niz pkt 11 (targowiska) albo 13 (cmentarze )? Sa priorytety i trzeba miec troche wyobrazni a takze planowac wszystko z wyprzedzeniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZZ- Czyżby miał Ci teraz przedstawić wszystkie obowiązki gminy.? Nie wiesz czym się gminy w Polsce zajmują?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

~MK 37.47.248.*
(4 dni temu)
Tak masz rację Ewa ale jeśli gmina, by miała obrać główny cel na 3-4 miesiące zależy od zimy, że,, kontrolujemy wszystkie drogi żeby były idealnie odsniezone odlodzone " to by musieli resztę ważniejszy spraw odstawić na bok. No chyba że rozwiążemy problem i na okres zimowy będziemy powolywac rade do spraw odśnieżania i odladzania ulic. Tak wiem, że teraz napiszesz, że,, no przecież sołtys jest od tego" tak znów masz rację ale wsiądź jutro w samochód i objedź wszystkie drogi bojana sprawdź miejsca narazone na oblodzenia i napisz ile godzin Ci to zajęło. Napewno nie mało. Puenty do mojej wypowiedzi konkretniej nie mam chociaż w sumie mam, tylko 3 skromne słowa,, ludzie trochę wyrozumiałości" każdy przecież jest tylko człowiekiem.

MK a jakie to są ważniejsze sprawy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Problem śliskich chodników nie omija Wejherowa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

I na to gmina liczy. Była zima, nie ma zimy, a że jak zwykle zaskakuje drogowców, to sami widzimy...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Iza ja Cię nie wyzywam i proszę Cię o to samo, a jak Cię kultury nie na uczono to porostu się nie udzielaj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odwilż - po problemie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to wejdźcie sobie na ttm i zobaczcie co słychać w Wejherowie na chodnikach.