Widok
kello napisał(a):
> cyclo przy hali w gdyni tylko rysuja korone przy okazji
dzwoniłem do cyklo, powiedzieli ze wymieniają tylko w rst..
Sławek napisał(a):
> zakład Gazela na Niepodległości w Sopocie, mój brat tam robił
> taki zabieg. Nawet mu rure dorobili jaką tylko chciał.
>
>
wiesz może ile zapłacił?
> cyclo przy hali w gdyni tylko rysuja korone przy okazji
dzwoniłem do cyklo, powiedzieli ze wymieniają tylko w rst..
Sławek napisał(a):
> zakład Gazela na Niepodległości w Sopocie, mój brat tam robił
> taki zabieg. Nawet mu rure dorobili jaką tylko chciał.
>
>
wiesz może ile zapłacił?
w cyklo mają maszyne do rst ale kominuja z innymi widelcami, ja bym sie bał dać im do zrobienia marcoka czy rsa.
rozwiązanie proste i eleganckie to wysłać widelec do serwisu maniciaka, wymienią na orginalną rurę zgodnie z przepisami BHP a nie radosna wynalazczość z cyklo ;)
dzwoń do wigwamu i pytaj czy mają sprzęt, kiedys musiałem wymieniac w bomberze to wysłałem do gregorio, koszt rury stalowej chyba 60, wymiana 50 + paczka. Przynajmniej miałem pewność że na orginalnych częściach i przeszkolony mechanik bo to nic fajnego jak rura od widelca odpadnie ;)
rozwiązanie proste i eleganckie to wysłać widelec do serwisu maniciaka, wymienią na orginalną rurę zgodnie z przepisami BHP a nie radosna wynalazczość z cyklo ;)
dzwoń do wigwamu i pytaj czy mają sprzęt, kiedys musiałem wymieniac w bomberze to wysłałem do gregorio, koszt rury stalowej chyba 60, wymiana 50 + paczka. Przynajmniej miałem pewność że na orginalnych częściach i przeszkolony mechanik bo to nic fajnego jak rura od widelca odpadnie ;)
rB napisał(a):
> w cyklo mają maszyne do rst ale kominuja z innymi widelcami, ja
> bym sie bał dać im do zrobienia marcoka czy rsa.
>
> rozwiązanie proste i eleganckie to wysłać widelec do serwisu
> maniciaka, wymienią na orginalną rurę zgodnie z przepisami BHP
> a nie radosna wynalazczość z cyklo ;)
RS od wielu lat rure sterową traktuje jak niewymienną i przestrzaga przed dotykaniem się do niej, w zamian oferując kompletny zestaw rura+korona+golenie górne za paręsen plnów. Nie zdziwiłbym się, gdyby Wigwam robił problemy - o ile z pancernym amorem do dirtu można się w wyprasowywanie/wprasowywanie rury bawić, to z wylajtowanym cieniasem już ryzyko pewnie niemałe
> w cyklo mają maszyne do rst ale kominuja z innymi widelcami, ja
> bym sie bał dać im do zrobienia marcoka czy rsa.
>
> rozwiązanie proste i eleganckie to wysłać widelec do serwisu
> maniciaka, wymienią na orginalną rurę zgodnie z przepisami BHP
> a nie radosna wynalazczość z cyklo ;)
RS od wielu lat rure sterową traktuje jak niewymienną i przestrzaga przed dotykaniem się do niej, w zamian oferując kompletny zestaw rura+korona+golenie górne za paręsen plnów. Nie zdziwiłbym się, gdyby Wigwam robił problemy - o ile z pancernym amorem do dirtu można się w wyprasowywanie/wprasowywanie rury bawić, to z wylajtowanym cieniasem już ryzyko pewnie niemałe
wop napisał(a):
> rzk napisał(a):
>
> > amor manitou r7
>
> nie boisz się działać prasą hydrauliczną na koronę
> wylajtowanego amora?
w sumie o tym nie pomyślałem..
jest jakiś inny sposób by wydłużyć rurę sterową?
obecną mam za krótką i nie pasuje do nowej ramy i mostka.
czytałem coś o spawaniu, ale czy jest to wytrzymale?
> rzk napisał(a):
>
> > amor manitou r7
>
> nie boisz się działać prasą hydrauliczną na koronę
> wylajtowanego amora?
w sumie o tym nie pomyślałem..
jest jakiś inny sposób by wydłużyć rurę sterową?
obecną mam za krótką i nie pasuje do nowej ramy i mostka.
czytałem coś o spawaniu, ale czy jest to wytrzymale?
jezeli brakuje ze 2 cm, np. na polowę obejmy mostka to można dotoczyć tuleje podtoczoną żeby weszła w sterówkę i kombinować z przymocowaniem na jakiś klej anaerobowy albo pospawaną od środka, masy przybędzie ale powinno zadziałać. Ale jak brakuje więcej, tyle że wchodzi w most na 2 cm, mniej albo wcale to ja bym nie ryzykował, szkoda zęby zostawić na asfalcie :)
My ostatnio właśnie kupiliśmy porządne rury stalowe . Wiele razy korzystałam z usług tej firmy i jestem bardzo zadowolona z wyboru. Oferowane produkty są wysokiej jakości i można je kupić w dobrej cenie