Widok

wynajem mieszkania z mebblami czy bez???

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
zastanawiamy się z mężem nad zakupem większego mieszkania a obecne 2-pokojowe na Żabience chcemy wynająć i teraz tu moje pytanie czy ktoś orientuje się jakie są bardziej poszukiwane z meblami czy bez?

zostałyby meble w kuchni, łazience wraz ze sprzętem kuchennym i pralką oraz zabudowana szafa na przedpokoju

czy może lepiej zostawić całe mieszkanie umeblowane?

a może wystarczy umeblowany salon a sypialnia pusta?

może podzielicie się ze mną swoimi doświadczeniami

dziękuję :-)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej wynajmują się mieszkania umeblowane
Dokładnie. Nikt co roku przecież nie bedzie się przeprowadzał z meblami ;)
moim zdaniem- kwestia dogadania się z wynajmującym, ja kilka lat temu tez miałam taki dylemat, odczekałam i dogadałam się z lokatorką, ona mi powiedziała mniej więcej co potrzebuje i to jej wstawiłam, potem coś tam sobie jeszcze dokupiła, są ludzie, którzy szukają mieszkania na dłużej i jakieś swoje meble już mają, więc najlepiej się wstrzymaj z zakupami mebli aż znajdziesz lokatorów
poza tym, nigdy nie wiadomo na kogo trafisz, umeblujesz sypialnię, a się okaże, że pokój miał być dla dzieci, albo odwrotnie.... albo ktoś będzie chciał zrobić sobie gabinet do pracy, a ty mu wstawisz wielkie łóżko....
warto poczekać ;)
Ale ona ma już meble i zastanawia się czy je zostawic :)
Z punktu widzenia wynajmującego (rodzina, która w końcu kiedyś też chce mieć swoje M) powiem Ci że ciężko nam było znaleźć mieszkanie nieumeblowane (większość mebli mamy, i ja np cenie sobie że wiem na czym śpie)
Z drugiej jednak strony jeśli mieszkanie masz na żabiance, to potencjalnie Twoimi lokatorami będą studenci, a oni woleliby umeblowane.
W zależności kogo bardziej widziałabyś w swoim mieszkaniu
Studenci- umenlowane
Rodzina- nieumeblowane, bądz umeblowane częściowo
Tak czy inaczej kuchnie i łazienke zostawiłabym z meblami i sprzętem agd:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wynajmowałam przez kilka lat kawalerkę i ze swego doświadczenia mogę powiedzieć , że w 100% zgadzam się z martka83 by się nie powtarzać:))sama wynajmowałam swoje mieszkanie umeblowane ale niestety lokatorzy EKSPLOATUJĄ a nie dbanie o wyposażenie jest na II miejscu więc stan wyposażenia po zakończeniu wynajmu niestety bardzo się różni :(( więc jeśli chcesz uniknąć "strat" w postaci zużycia, zniszczenia itp. wyposażenia to zostawiłabym mieszkanie puste-ewentualnie kuchnia, łazienka .Pozdrawiam
Także wielu lokatorów woli mieć swoje \"czyste\" meble niż jakieś stare i nie wiadomo kto na nich spał i co przeszły itd. Zależy od człowieka.
Polecam http://www.poradnikwynajmu.pl

Inne tematy z forum Żabianka

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry