Widok

wyplaty

Bomi Temat dostępny też na forum:
odprawy , jak najbardziej, pewnie trzeba będzie walczyć o nie w sądzie, gorzej z wypłatami. 10 sierpnia maja dostać tylko poszczególne sklepy, większe, aby dalej pracowali i oczywiście ZARZĄD, bo pewnie "bieda " zajrzała im w oczy, a następne wypłaty maja przelać 17 sierpnia. Oczywiście nikt oficjalnie o tym nie powie, przecież do końca sierpnia ktoś musi pracować. A już nie zapłacili w terminie za miesiąc lipiec, a co dopiero za sierpień. I co na to związki zawodowe? Czyżby dostali kasę za milczenie? A czy 17 będą? Pewnie będą przedłużali dalej terminy
Jedno się ciśnie na myśl? Gdzie ten nadzorca sądowy, którego chyba obowiązkiem jest przypilnowanie praw pracowniczych? Gdzie kodeks pracy, który wyraźnie mówi że pracodawca zobowiązany jest wypłacić wynagrodzenie raz w miesiącu, najpóźniej do 10 następnego miesiąca
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Narazie czekamy .dzisiaj jest 10.08.jeśli nie dostaniemy wypłat w określonym terminie (jak jest zapisane w umowie o pracę)pójdzie zbiorowy wniosek do sądu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniliśmy do kadr,dziś wypłaty nie będzie. Dostaną ją Ci których sklepy jeszcze działają. W pierwszej kolejności zgłaszać wszystko do Państwowej Inspekcji Pracy! W zapewnienia Pana Prezesa że reszta dostanie 17.08 nie wierzę...
Mój sklep - Zaspa jeszcze pracuje ale wypłat też nie mamy. Niby 17 mają być ale zobaczymy. Dziś miała być też pierwsza tura wypowiedzeń ale też cisza.
W Olsztynie też nie ma wypłaty też mówią że będą 17sierpnia,nasz sklep jeszcze pracuje,za co mamy żyć i robić opłaty.
a co z tymi co nie dostali wypowiedzeń i ani wypłaty, wypowiedzenia miały być teraz i też cisza, czekają chyba aż sami się pozwalniamy
jest 17 ty godz 17,50 a wyplat jak nie bylo tak niew ma - dzwonilismy dzisiaj do kadr informowano, ze pieniadze sa wlasnie wysylane i....az boje sie myslec co dalej ....
Bingo tylko jak namówić ludzi aby poszli złożyć wniosek do sądu skoro wszyscy się boją panicznie.
ja sie nie boje
a co mi zrobia? zwolnią mnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bydgoszcz też nie dostala kasy :/
Wypłaty w Katowicach także nie mamy a co do tego czy będą 17-go to jakoś mi się nie chce wierzyć ja bym chciała to na piśmie od pani Komisarz. Bo na "gębę" to nie ma co wierzyć nikomu. Nam nie pozostaje nic innego tylko w poniedziałek pójść do PIP-u a co dalej zobaczymy.
jest na piśmie
Gdzie jest na piśmie?? Jak myśmy się dowiedziały przez przypadek od pani kadrowej dzwoniąc w innej sprawie, że dostaniemy w drugiej turze 17 sierpnia... nam szczęki opadły a kierowniczki rybka nic nie wiedzą więc może pan regionalny chociaż on to nawet nie miał odwagi osobiście wypowiedzeń przywieść tylko kurierem masakra :( szkoda słów czekamy do 17-go ale i tak w poniedziałek nie omieszkam się podjechać do PIP-u. N. a skąd było w ogóle to pismo od kogo???? Dajcie znać
bialystok tez bez wyplat.
Większość sklepów w Olsztynie nadal funkcjonuje. Pieniądze na jakiś tam towar jakoś się znajdują, a na wypłaty nie ma. Trochę to żałosne bo ludzie i tak już nie przychodzą. Ciekawe czy w ogóle będą te pieniądze, czy trzeba będzie czekać jeszcze parę dni a potem może dopiero domagać się ich w sądzie.

I ciekawe czy nie pracujemy w tym miesiącu za darmo...

Póki co trzeba mieć nadzieję i czekać do tego 17 chociaż pewnie wielu z pracowników już jest bez grosza przy duszy:/
Proponuję Zadzwonić do TVN , oni sie tak zajma tym że wypłaty dostaniecie szybciej niż po sądzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pracuje w Bomi Alfa w Olsztynie i my dostałyśmy wypłatę
bo dostaly trzy sklepy z olsztyna, alfa, kanta i zelazna
A co to sklepy w Olsztynie to działają na innych zasadach są lepsi, a może pan R........i im odłożył, bo to w końcu między innymi przez niego mamy problemy i tyle ludzi traci pracę..
nie, olsztyn tak samo pracuje jak trojmiasto, w-wa czy pozostale sklepy, sa w takiej samej sytuacji a pan R... tak samo olsztyniakow ma gdzies jak i pozostalych pracownikow, lacznie z panem K.
Na prawde sami nie wiecie co se dzieje w olsztynie, typowy mobbing i kumplostwo. A to jakimi kategoriami dzielili wyplaty to trzeba dowiedziec sie u zrodla tzn w kadrach w gdyni bo to oni decydowali lub pani nadzorca. dokladnie kadry w gdyni naciskaly "enter" komu pojda wyplaty
Żelazna nie dostała
kiepskie informacje bo żelazna dostała 17 i to nie wszyscy
to tylko się cieszyć
http://kontakt24.tvn.pl/artykul,bomi-nie-wyplacillo-pracownikom-pensji,439912.html
a dzisiaj dostał ktoś wypłatę?
Malbork nie dostał
Może przytoczysz artykuł z Kodeksu Pracy? Bo jakoś nie mogę znaleźć, gdzie jest napisane, że do 10tego następnego miesiąca. A jeśli rzucasz oszczerstwa i podejrzenia o branie łapówek to lepiej miej na to dowody. Ludzie, którzy walczą między innymi o twój tyłek są tak samo wynagradzani jak ty! Bardzo nie ładnie, jeśli jesteś pracownikiem Bomi to powinieneś wiedzieć, że to twoje koleżanki i koledzy. Jest mi wstyd za ciebie bo ci ludzie poświęcają na tą prace swój czas za darmo. Dobrze, że jeszcze tacy istnieją.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Art.85&1 i 2
Poczytaj sobie dobrze, jest wyraźnie napisane płatne raz w miesiącu nie PÓŹNIEJ niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca i nie rób z ludzi niemądrych i nieoczytanych.

Niestety nie znam żadnego wyższego stopniem pracownika z Bomi, który walczy o tego zwykłego "szaraczka". A jak twierdzisz ze to moje kolezanki i koledzy z pracy , ktorzy tak walcza o zwyklego pracownika , wiec niech kolega z kolezanka ustana twarza w twarz przed tymi, ktorzy nie maja wyplaty i wtedy powiedza, jak wiele robia w tym kierunku.
Czyny sie licza, nie slowa
hahaha, za darmo czas poswiecaja? KTO????? Bo jakos pomyslu mi brak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Skoro jesteś pracownikiem tak jak ja, to powinieneś znać ludzi ze związków. Ja pracuję od 12 lat i nie mam problemu, jak coś się dzieje to wykonuje telefon do przewodniczącej i przynajmniej mam wiadomości a nie ploty. Do tego ta kobieta przyjeżdża na każde nasze wezwanie. Kim Ty jesteś, że takie bzdury piszesz? Pieniaczem, który nakręca i tak napiętą sytuację? Bo na pewno nie pracownikiem! Takich nam nie trzeba, wszyscy są dość przejęci niepewnością jutra a Ty jak masz problem to przytul się do mamy. Ha!ha!ha!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
pracuje tyle samo lat, wiele widzialam i wiele wiem . Nic nie nakrecam, ale jak masz takie wspaniale kontakty z przewodniczaca, rozumiem ze w oddziale w gdyni, bo w olsztynie poki co nie ma przewodniczacej zadnej w zwiazkach to dziwi mnie fakt, ze nie wiedzialas o tym, ze w kodeksie pracy jest artykul dotyczacy terminu wyplat.
Czyzby przewodniczaca tez nie wiedziala? moze jednak wszystkiego nie wiesz? wiesz, o niektorych rzeczach sie nie mowi zwyklemu pracownikowi
DO gościa.Jak to nie ma przewodniczącej w Olsztynie. U was jest SOLIDARNOŚĆ 80, I macie swoją przewodniczącą, która założyła te związki razem z panem R..........kim i teraz oboje są na zwolnieniu lekarskim. Zrobili was w trąbę, a byli po to by burzyć wszystko.
oj, slabe informacje masz
moze zadzwonisz do swojej przewodniczacej i sie dowiesz u zrodla co sie stalo z przewodniczaca z olsztyna tej solidarnosci? a moze zadzwonisz to przyjedzie na kazdy twoj telefon i udzieli informacji
przewodniczaca, bardzo dawno juz, zostala zwolniona za hm...nazwijmy to "przekrety". Jest zwiazek komisaryczny
Widzisz to wiele się nie pomyliłam nie była uczciwa, zrobiła was w trąbę, zależało jej tylko na sobie, a teraz jest na zwolnieniu i nie możecie się z nią skontaktować. Ale cieszcie się macie teraz dwie Małgosie one są spoko tylko teraz to za późno na wszystko i dla was i dla nas.
Podobno to własnie sąd nakazał wypłatę w 2 turach...
No właśnie ! Podobno ! nic nie wiadomo na pewno ! powinna być konkretna informacja ,a tak wychodzą tylko plotki.Ciekawe czy sąd ( jak był to sąd ) wziął pod uwagę ze,od nie wypłaconej na czas wypłaty należ nam się odsetki ? Skoro banki naliczają nam odsetki i kary za nie spłacone na czas raty kredytów.
wedlug przepisow pracodawca nie ma obowiazku naliczyc ci odsetek, jezeli sam sie nie upomnisz, poczytaj na necie bo takie informacje są

http://mojafirma.infor.pl/praca-ubezpieczenia/118212,Jakie-sa-skutki-spoznionej-wyplaty-wynagrodzenia.html

to stary artykol, ale chyba od tego czasu sie nic za bardzo nie zmienilo
wiec jezeli chcesz miec wyplacone odsetki za nieterminowa wyplate to sam musisz sie o to postarac
ma ktoś wypłate ?
Prawdopodobnie w piątek 17-08 również nie będzie wypłat.
Nie siedzcie z założonymi rękoma tylko składajcie wnioski do PIP.
Sam nic nie zdziałam im nas więcej tym lepiej
bedzie, bedzie to juz nie od Bomi zalezy tylko od sadu..
Liczmy na to, że wypłata będzie, jeśli nie to tak:
Byłam w PIP-ie u siebie żeby złożyć skargę na razie się wstrzymuje do jutra jak nie będzie wypłat to skargę wysyłam do OIP w Gdyni bo pracodawca jest z Gdyni i więc u nas nic nie skontrolują (tj. Katowice) jedynie co to mogą przyjąć skargę i przekazać ją do wcześniej wymienionego oddziału gdyż za miejscowo zrobić się tego nie da. Po kontroli która musi nastąpić w ciągu 30 dni (jak dobrze pamiętam)PIP wzywa do zapłaty zaległych wynagrodzeń jeśli pracodawca tego nie zrobi to można się iść do Sądu etc. należy tak zrobić w wypadku niewypłacenia wynagrodzeń w naszym przypadku za lipiec, później z racji tego, że my pracujemy do 25.08 (ostatni dzień pracy) to do tego dnia powinniśmy otrzymać odprawę i ekwiwalent za urlop no i we wrześniu jeśli sytuacja się powtórzy jak z wyn. za lipiec i to wszystko. Wystarczy, że w całym zakładzie jedna osoba złoży skargę i już jest kontrola ale moim zdaniem powinniśmy to zrobic wszyscy bo przecież nam się należy. No i najważniejsze dziwi mnie fakt, że ludzie się nie upominacie przecież samym złożeniem skargi macie podkładkę do Banku Spółdzielni czy innych swoich wierzycieli, że pracodawca nie wypłacił wynagrodzenia a później jak już będzie potrzeba (mam nadzieje, że nie) do samego Sądu.
Pozdrawiam i służe pomocą :)
Białystok też czeka do jutra na wypłaty i w poniedziałek ruszamy
Kraków tez czeka! A później ma plan j.w.
Największym błędem pracowników jest/było zwlekanie z zawiadomieniem PIP i poddawanie się emocjonalnym naciskom grupy kierowniczej sklepów która co najmniej w kilku przypadkach namawia pracowników do nieskładania zawiadomień do PIP, mamiąc szeregowych pracowników mrzonkami o rychłym wyjaśnieniu kwestii wypłat.
Kolejnym krokiem prawnym byłoby złożenie pozwu zbiorowego przeciwko firmie z wnioskiem o zajęcie majątku firmy w poczet roszczeń przyszłych.

Potrzebujecie się zorganizować aby działać. Czekając w domach na należne wam wypłaty powiększacie tylko swoją szkodę i możecie uniemożliwić wręcz skuteczne odzyskanie odpraw od firmy pracodawcy.
Pamiętajcie że do uprawomocnienia się wyroku sądu o upadłości, firma nadal jest firmą i odpowiada finansowo i prawnie za swoje zobowiązania którymi są również wypłaty i odprawy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ty masz coś mocno z deklem, e-prawniku za dychę. Od kiedy to dokonuje się zajęcia majątku spółki w trakcie postępowania upadłościowego?
Nie czytajcie tego kretyna, bo wam tą pseudo-prawniczą wiedzą w głowie miesza. Idiota i tyle... ^^ Po co ludziom takie bzdury wypisujesz?!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Halewicz jak zwykle zdenerwowany :))))
pani w kadrach powiedziała że wypłaty mają byc wysłane dzisiaj o godzinie 11.00 tak ja zapewniła księgowość.
no i gitara
no to czekamy
Dalej 1.28 zł na koncie ale skarga do PIP- napisana, czekam do 16-ej i ide na poczte na polecony jeszcze w portfelu mam
dajcie znac jakby ktos miał kaske
ja jeszcze nie mam !!!!! dajcie spokój co sie ddzieje
Kraków też nie ma
jak ona wyslala dzisiaj przelewy to nie bedzie dzisiaj kasy zalezy od banku,jezeli wyslala:P to juz przestaje byc zabawne
ja to juz nie mam sily na to! ludzie nie maja co dzieciom do gara wlozyc
ale poważnie ktos rozmawiał dzisiaj z kadrową????ja juz niemam skad dzwonic:(
to juz przestaje byc zabawne. tak spojrzec na to wszystko. nigdy nie bylo opoznien z wyplatami a tu na koniec naszej kariery w bomi takie numery nam odstawiaja!
Olsztyn jeszcze niema kasy.
dzien jeszcze sie nie skonczyl. miejmy nadzieje ze bedzie dzisiaj
miejmy nadzieje ja niby mam taka bo nie mam wyjscia
takie żebranie o swoje ,ale ktoś z góry potwierdził że dziś będzie kasa? ja z Olsztyna nikt nic nie mówi nic co będzie dalej?
ja słyszalam ze dzisiaj zrobili albo dopiero beda robic przelewy,zarąbiscie
Ale na Oruni ma to miejsce, właściciel okleił co się da kartką "depozyt" bo firma Bomi podobno zalega mu z opłatami, może to nie zajęcie ale zabezpieczenie na poczet długu...
Halewicz specjalnie dla ciebie żebyś sobie poczytał,o ile potrafisz cokolwiek zrozumieć...
http://www.ekonomia24.pl/artykul/706165,933905-Stowarzyszenie--Stop-Wyzyskowi--chce-pomoc-bylym-pracownikom-Bomi.html
Pracownicy bomi muszą zrezygnowac z odpraw by dostac nową pracę ale tylko już na 3 mc
co ty piszesz ? ja to zrezygnowac ?
wypłaty powinny dzisiaj byc
Cytat z Halewicza
"Ty masz coś mocno z deklem, e-prawniku za dychę. Od kiedy to dokonuje się zajęcia majątku spółki w trakcie postępowania upadłościowego?"
A jest już orzeczenie sadu dot. upadłości? nie ma. :)))) Jest wniosek właściciela.
W co najmniej jednym przypadku uzyskano takie zajęcia na wniosek poszkodowanego przez Bomi podmiotu gospodarczego.
Sio do szkoły się douczyć :)))) doczytać itd.
Skąd się biorą tacy jak to dziwadło? To retoryka.

Dezinformacja pracowników na tym forum sięgnęła zenitu.
chcą nas załatwić na zasadzie przeniesienia umowa z nimi rozwiązana należy ci się odprawa .Zostajesz w swojej placówce podpisujesz nową umowę z nowym pracodawcą i tracisz odprawę (podciągają to chyba pod przejęcie pracowników ) trzeba przejść się do inp. żeby dowiedzieć się więcej
ja bym sie zgodził
w Olsztynie powoli zaczyna wpływać kasa ....
dostał juz ktos z olsztyna kase?
sklep 31 Olsztyn narazie ten sklep wiem napewno
nie pisz głupot skoro nie wpływają!
Jeśli nowa umowa o prace jest na nową spółkę to należy się odprawa, jeśli jej nie dostaniemy pójdziemy wszyscy do sądu
Wypłaty dalej brak;/
to kto z Olsztyna pisze ze wplywaja?
kto dostal juz kase?
ja jestem z Olsztyna i jeszcze nic nie mam na koncie
ktos z olsztyna napisal ze zaczyna kasa wplywac!!??
Białystok nie ma wypłaty co za kur...
malo powiedziane,masakra normalnie
są pierwsze przelewy ja mam Olsztyn
Koleżanki i koledzy :)
Dzisiaj dwie osoby z Krakowa dzwoniły do kadr tel. 58 660 43 70 i pani uprzejmie nas poinformowała ze kasa będzie wysłana o godzinie 11.00 taką informację dostała z księgowości.
Kraków czeka do godziny 12.00 w poniedziałek ,a potem idziemy do sądu pracy.
A który sklep jesteś?
ktos jeszcze ma?a jaki bank jestes?
ja mam BPH i jeszcze niestety nie mam wypłaty
ja jestem w credit agricole i tez nie mam , ale czekajmy
ko.... wszyscy czekaja ja ing i tez nie mam
WBK nie ma
PKO BP też nie ma
to jaki bank juz ma?
. Odprawa nie należy się pracownikowi, który:

do dnia rozwiązania stosunku pracy przyjął propozycję zatrudnienia w zakładzie przejmującym w całości lub w części mienie dotychczas zatrudniającego go zakładu albo w zakładzie pracy powstałym w wyniku takiego przejęcia,
Właśnie dostałam informacje że mam przynieść następne cv na poniedziałek
O ! to kto was przejmuje ?
ma ktos jeszcze kase??????????
Malbork jeszcze nie ma
nikt nie ma
tego niestety nie wiem
moze za tydzien :(
Bydgoszcz też nie ma :/
ale ktos z olsztyna dostal i to dwie osoby!!??
moim zdaniem ktos se jaj zrobil z tak powaznej spr
awy i nikt jeszcze nie dostal banki dopiero teraz maja drugie ksiegowanie a trzecie ok 18
jak tak to ktos ma zaj.......... poczucie humoru:(
może to ktos z zarządu ........żeby nas uspokoić ......wrrrrr jeszcze nie mieli z krakusami do czynienia
ostatnia szansa o 18.00 jak nie bedzie to nas w hu.... zrobili
rozmawialam z pania i przelewy zostaly zrobione dzisiaj miedzy 11a12,to raczej dzisiaj nikt nie dostanie
jak to? zawsze jak byly robione przelewy to w ten sam dzien byla kasa na koncie
Właśnie dostałam informacje ze jeszcze jedna osoba z Krakowa dzwoniła do kadr i dostała inną informację :
Otóż powiedzieli jej że przelewy poszły o 13.00 !!!!
Czyli ktoś tu kręci ,zgadnijcie kto ? To nie jest śmieszne panowie z zarządu ,niektórzy nie mają kasy na chleb.
ja wiem ze przelewy na szczecin poszly miedzy 11 a 12 godzina,a kasa zalezy kiedy bedzie bo to od banku zalezy
Mieli jeszcze dzisiaj szansę ale teraz pozostaje złożenie nam w poniedziałek pozwu grupowego
A jak myślicie co miały nam powiedzieć Panie z kadr one mają nóż na gardle więc przypuszczam że mówią co im każą. A my naiwni ich słuchamy. Trzeba wziąść się w garść wysłać skarge i czekać na cud. Mam nadzieje że zdążą ich skontrolować zanim firma przestanie istnieć.
a to ci przekazał taką informację ? masz jakieś potwierdzenie ?
myślę że jakby tak zainteresować naszą sprawą TVN to może by coś ruszyło :)
Bank Paribas był przelew tam gdzie ma konto Bomi Olsztyn
W Millenium są pieniądze. :)
a w ing tez beda????
poczekajmy moga byc po 18
mi wplynela wyplata na konto :)
a w jakim banku masz jak mozna sie zapytac?
BPH jeszcze nie ma wypłat, co do TVN można napisać maila do redakcji Uwaga! i nie wiem czy czasem tego nie zrobię jeśli po 18 nie będzie pieniążków na koncie
mam w credit agricole
szkoda tylko że Olsztyńskich przelewach pisze ciągle jedna i ta sama osoba (46.186.59*)
więc to chyba lipa
ja jestem z Olsztyna i mam kase
tylko olsztyn dostał dzisiaj kase?
A możesz powiedzieć który sklep jesteś i jaki bank?
Do TVN już pisałam ale chyba mają nas gdzieś musiałoby więcej osób napisać to może wtedy coś ruszy przecież my nie jesteśmy gorsi od Amber Gold...
juz wczesnie pisalam gdzie mam konto w credit agricole
ja juz tez dostałam.Jestem z Mrągowa.
WBK jet kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a jaki bank jestes?
Mrągowo jaki jest bank?
obawiam się że wyplat nie było i nie będzie :/
ciesze sie ze juz kazdy powoli dostaje pieniazki. nie wiem co by bylo gdyby nam nie dali
ja dalej nie mam:(:(:((((((((((((((((((((((
millennium
WBK Bank Zachodni kasa wpłynęła!!!!!!
jednak nie kłamali... kasa wpływa i to jest szczera prawda !!!!!
w WBK o ktorej sa przelewy???
hej ja jestem wbk i jakos kasy nie mam cos sciemniacie
no ja mam WBK i jest !!!
wplywa chyba do wybranych
o ktorej przelewem wplynelo do ciebie bo wiem ze som tylko 2 ostatni o 15
a skad jestes?
wplynelo mi ok 15 min. temu
szczecin a to ma cos do rzeczy
nie mam żadnego w tym interesu żeby was kręcić . Jedziemy na tym samym wózku
Dostałam wypłatę! Bank BPH przed chwileczką wpłynęła
Jest kasa w Krakowie ja mam konto w PKO BP :)
bo mi sie wydaje ze nie bank to bank jesli ten sam to czemu ty masz aja nie
jest kasa Kredyt Bank hura......
spoko na pewno dostaną wszyscy skoro ja szary pracownik dostałem To Wy tez dostaniecie
oj tam szary nie szary karzdy czeka na wyplate wy jakkos wszyscy macie co sie wypowiadacie a ja nie
napiszcie z jakiego banku został wysłany przelew
Katowice kasy brak narazie nie ma nikt a różne banki są
tak samo szczecin nie ma nikt kasy to od czego to zalezy ze jedni majom a reszta nie do diabla
przelew byl robiony z FORTIS BANK POLSKA SA
Nie ma u mnie zaznaczonego z jakiego banku tylko że od Bomi sp.a.
no i co mi ma to powiedziec ze z tego konta
to że teoretycznie o 18 mogą jeszcze wpłynąc
W Fortis Banku transakcje międzybankowe odbywają się w następujących godzinach:

Sesje wychodzące Fortis Bank:

07:30
11:15
14:15
Sesje przychodzące Fortis Bank:

12:00-13:00
15:30-16:15
18:00
Białystok nie dostał ja mam konto w pko i nie ma wypłaty wielka ściema
przejmie nas nowy pracodawca dostaniemy umowy na 3 mc i sajonara po trzech mc na bruk
ktoś sobie jaja chyba robi
W Bydgoszczy tez nie dostał nikt
Was regionalny tez straszył ze jak ktoś podczas pakowania pojdzie na chorobowe to w tej karcie oceny od razu ma 1 ?????? Przy wręczaniu wypowiedzen my w Bydgoszczy usłyszeliśmy coś takiego.
mi sie akorat umowa skonczyla 31lipca wiec ja takich problemow nie mialam
badzcie powarzni bo to nie jest smieszne inni majom inni nie niby ktos ma w tych samych bankach a od czego to niby zalezy co jak robiom przelew to chyba do wszystkich a nie do wybranych
Ja mam w Millenium, sklep Gdańsk Zaspa, wypłate dostałam ok. 16.30
czemu jedni majom a 2 nie bo nie rozumiem
Bank

Wychodzące

Przychodzące

Alior Bank

9.30 (dyspozycja musi być złożona do 8:50)

13:30 (dyspozycja musi być złożona do 12:50)

16:00 (dyspozycja musi być złożona do 15:20)

11:00 - 11:15

15:15 - 15:30

BPH

(dyspozycja musibyć złożona do 7:20) 8:30

(dyspozycja musibyć złożona do 11:20) 12:40

(dyspozycja musibyć złożona do 14) 14:20

11:45 - 12:15

15:45 - 16:15

Citi Handlowy

08:00

12:15

14:40

12:30

16:00

17:30

Bank Millennium

(dyspozycja musibyć złożona do 8:10) 10:30-11:00

(dyspozycja musibyć złożona do 12:10) 14:30-15:00

(dyspozycja musibyć złożona do 14:30) 17:00-17:30

7:30 - 9:00

11:00 - 13:00

14:30 - 16:00

Bank Pocztowy

09:00

13:00

15:00

11:00

BGK

8:30 - 09:00

11:00 - 13:00

15:00 - 15:30

13:30

BGŻ

8:00 - 9:00

12:00 - 12:45

15:00 - 15:45

11.00-12.30

15.00-16.30

17.30-18.30

BOŚ

9.30 (dyspozycja musi być złożona do 8:35)

13.30 (dyspozycja musi być złożona do 12:35)

16.00 (dyspozycja musi być złożona do 15.00)

BZ WBK

08:15

14:45

17:00

Deutsche Bank PBC

07:50

12:00

14:30 i 19:30

10:30

14:30

16:30

DnB NORD

Eurobank

11:30

16:30

Getin Bank

08:20

14:20

ING Bank

08:10

Inteligo

7:00 - 7:30

Invest Bank

14:15

11:00 - 12:00

14:30 - 15:30

17:00 - 18:00

Kredyt Bank

Credit Agricole (były Lukas)

13:00 - 14:00

16:00 - 17:00

18:00 - 19:00

Mbank

06:00

10:00

18:15

Meritum Bank

08:30

Multibank

05:55

09:55

13:25

18:15

Noble Bank

12:12

10:00

14:00

Nordea Bank

08:30

11:50

10:45

14:45

17:15

Pekao SA

PKO BP

09:30

Polbank

09:30

Raiffeisen

Toyota Bank

08:10 - 8:29

12:10 - 12:29

14:40 - 12:59

10:00 - 10:30

14:00 - 14:30

16:30 - 17:00

VW Bank Direct

11:50

14:20

.
Tabela ma charakter informacyjny. Money.pl nie ponosi odpowiedzialności za zmiany w regulaminach usług prezentowanych banków.
no oki przeslales albo prezeslalas i co mi to ma dac ak ktos ma ten sam bank co ja i dostal juz kase i wiekszosc tak nie ma to dlamnie bezsesu gdybanie i nie sprawiedliwe ze edni majom a 2 nie
O jakich umowach piszecie i w jakim rejonie co to za ściema???? Czy komuś już zaproponowali nowe umowy u franczyzobiorcy??? Napiszcie coś konkretnego wszyscy czekamy na wiadomości.
przed minutą dostałam kasę ING
a ja w ing nie mam:(
a czemu ja nie dostalam??
To ma być tak:
To ty musisz rozwiązać umowę mimo tego że juz dali ci wypowiedzenie a oni w zamian dadzą tobie miejsce pracy na tych samych warunkach u nowego pracodawcy ale tylko na trzy mc. próbne
No i kto nie podpisze???
Każdy miał okazje się przekonać że z pracą ciężko.
Może i bym podpisała takie wypiwiedzenie ale tylko wtedy gdy umowa będzie już u mnie w teczce!!!
ale co to ma do nie wyplacenia piniedzy za lipiec ja wypowiedzenie dostalam sierpniu za lipiec powinni zapalacic i d*pa zimna
Ludzie piszcie konkretnie miasto i bank bo ktoś nas tu w bambuko robi. U nas w Katowicach nie ma nikt pracujemy do 25-go i good bye Do PIP-U SĄDU i innych instytucji skarżących piszemy tam bo na przyjazd to nikogo nie stać. Jakbym była na miejscu to biore dzieciaka i na Fikakowo i jakiś protest robie albo może na molo w Sopocie w to miejsce co tvn emituje na wizji. Nie wiem co u nas zrobić? Strajk? Jak już sklep zamknięty.. Nie wiem już co robić
Gorzów Wlkp. dostała wypłate
te wypłaty to ściema ja to sie dziwie ze te skley ktore jeszcze maja towar na półkach pracuja powinni zrobic strajk odrazu wypłaty by sie znalazły a to normalnnie boi dutki i dla tego robią z nami co chcą zenada
ze szczecina nikt nie ma kasy na koncie a byli wpisani na 17 super pozdrawiam oszustow
A trzeba się zgodzić na tą umowę u nowego pracodawcy?Bo nie wiem czy bym chciała,jak po 3m-cach znowu wypowiedzenie.Chyba wolę już poszukać innej pracy.
Katowice też miały dostać 17-tego!!I co??ECHO!!
Do pracownika, a skąd ty masz takie wiadomości o tych umowach. Jeżeli by miało być na tych samych warunkach i 3mce okresu próbnego to może też bym się zgodziła. Każdy sobie zapracuje na zostanie, bo jak wiadomo nowy pracodawca nie zwolni dobrego pracownika więc kto jest dobry nie powinien się bać, że po okresie próbnym zostanie zwolniony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiem tyle co przeczytałam tu na forum,ktoś wczesniej o tym wspomniał.
To może ktoś coś więcej wie!!! Piszcie, abyśmy zdążyli się przygotować!!!
ja wiem ze ktos w kulki sobie leci i mam juz tego dosyc!!!!!!!!!!!!!!
istota art. 23 prim kodeksu pracy sprowadza się do tego że w przypadku przejścia części zakład pracy w znaczeniu przedmiotowym na nowego pracodawcę, stosunek pracy pracowników którzy pracują w tym zakładzie nie ulega zmiane, zmienia się tylko pracodawca. Czyli np jeżeli pracodawca X ma kilka sklepów i w każdym z nich pracuje po 3 pracowników, to gdy jeden ze sklepów zostanie sprzedany panu Y to ten będzie pracodawcą dla tych którzy w tym sklepie pracują. Będą jednak obowiązywały go te same warunki które były w umowach zawartych jeszcze z X. Y oczywiście może zmienic te warunki w ramach porozumienia zmieniającego lub wypwiedzenia zmieniającego z art. 42 kp. Ważne że tytuł prawny przejścia sklepu nie jest tutaj istotny, nie muśi nastąpić sprzedaż , może być też np dzierżawa itd.
I co myślisz, że z 23prim nas przejmą, ja myślę, że nie ma takiej możliwości. Ten artykuł byłby dla nas najlepszym wyjściem.W naszej sytuacji żaden podnajemca się na to nie zgodzi. Nasz Pan Prezes nie załatwi nam tego artykułu. On tylko chce, abyśmy przeszli przy okazji podpisując porozumienie stron i ma nas i nasze odprawy oraz odszkodowania z głowy dając nam niby pracę. Nie wiem ludzie czy ktoś ma jeszcze do nich zaufanie i coś takiego podpisze.
czyli jak nie przyjmiemy ich warunków to i tak nie dostaniemy odpraw??? bo kasę oni dają taką samą!!!
Nigdzie nic nie wyczytałam o czaie jaki proponują. Czy coś więcej wiecie?
Nie myślę, tylko wiem, że przejście ma być na tej zasadzie. Tak samo jak było przy przejściu pod ajentów na paru sklepach (Olsztyn, Batory, Orunia itp.) Inaczej byłyby faktycznie pozwy zbiorowe itp...
SL żebyś się nie zdziwił, że będzie przejście z 23 prim. Ajencje były wewnętrzne, a franczyza to co innego. 23 prim jest dla nas nieosiągalne.A jeżeli jesteś taki pewien to podaj numer zadzwonię to twojego informatora.
Jeżeli nie przyjmiesz ich warunków to do widzenia wtedy odprawa i odszkodowanie ci się należy tylko jest taki problem, że gdy dużo pracowników będzie wolało odprawę niż nową pracę może zabraknąć kasy dla wszystkich na odprawy. W takim wypadku już widzę pana prezesa jak mówi do wszystkich mediów, że to pracownicy rozłożyli firmę chcąc odprawy ,ą nie nową pracę o on był taki wspaniały tylko my byliśmy pazerni. Taką śpiewkę już pewnie ma przygotowaną.
Dodi- im kto dalej od koryta tym mniej wie... I kto logicznie myślący poda swoich informatorów :D
A ajencje były takie wenętrzne, że najpierw szukali wszędzie osób z zewnątrz, a gdy to się nie udało, to dawali kto chciał i nie miał nic do stracenia :D
Pozdrawiam
Siakala masz rację, ale przerasta mnie to,iż ktoś pisze, że wie na pewno.
Nic nie będziemy wiedzieć do końca.
Dokładnie - czarno na białym nie otrzymaliśmy ...
Wy tu o przejęciach itp a my wypłat nie mamy i do kogo tu uderzyć? Mamy robić zrzutke na paliwo i przyjechać do Gdyni? Tylko za co? I do kogo? Czy jest tu jakaś kompetentna osoba która nas wesprze wskaże jakąś podpowiedź? A jak nie to dajcie namiary na P. Prezesa bo już nie wiemy co robić
Poczekajcie do poniedziałku jeżeli pierwszą transzą nie będzie kasy to najlepiej od razu do sądu. Oni tam mają specjalne druki. My się dowiadywaliśmy i tak kazali nam zrobić. trzymam za Was kciuki, aby i do Was pensję przelali.
Jak my mieliśmy dostać 10.08, to część osób dostała jeszcze w piątek (o 18tej) a reszta pierwszym porannym księgowaniem poniedziałkowym... Zależnie od banku :( Więc w pon. dostaniecie..
mam pytanie do tych co dostali wypłate czy wcześniej dostali paski rmua
takl dali rmua
Ludzie nie czekajcie na cud,robią was w h.... idzie jak najszybciej do PIP-u ,poczytajcie o Super Price podobny sposób działania mieli
w mragowie nie mamy jeszcze wypowiedzen z bomi a pracujemy niektorzy dostali do konca sierpnia pan marek kierownik chce zebysmy same dali wypowiedzenia z pracy sam wziol kase odprawe a nam kazal sie zwolnic za poruzumieniem stron to zapewni nam prace na trzy miesiace chyba go porąbalo lub pogielo dziewczynki kochane tego rastu w mragowie nie dajcie sie czekajcie az sami was zwolnia
http://kontakt24.tvn.pl/artykul,bomi-nie-wyplacillo-pracownikom-pensji,439912.html

dopisujcie się, może coś media ruszą
dostał dziś ktoś wypłaty my dalej czekamy
jest kasa :)))))
dostaliśmy wypłatę ale gdzie odprawy?
na odprawy mają czas do ostatniego dnia wypowiedzenia
1 września odprawy brak. Nam kierowniczka zrobiła zebranie. W sumie niewiele powiedziała i podsunęła ręcznie napisaną deklarację w formie tabelki formie:

imię nazwisko Chcę/nie chcę pracować Rezygnuję/nie rezyg. z odprawy

Większość podpisała że chce pracować i nie zrzeka się odprawy. Podpisałam mimo wątpliwości. Ciekawe czy w ten sposób nie próbują nas wykiwać skoro jest taka opcja że podejmując pracę w firmie przejmującej mogą nie wypłacać odpraw. Zaniepokoiło mnie też to że kierowniczka tego nie podpisała w żaden sposób.... Pociesza mnie jednak to że ten świstek nie jest raczej wiążący gdyż żadnej umowy czy porozumienia z kimkolwiek nie podpisywałam.
a dlaczego niby ktos ma chciec rezygnowac z odprawy jesli mu sie nalezy? Polityka firmy...zostan my damy Ci g*** umowe a w zamian zrzeknij sie odprawy...
Gdyby to była umowa na chociaż takich samych warunkach finansowych pewnie wiele osób zwłaszcza tych w trudnej sytuacji by się na to zgodziło. Pewne jest jednak tylko to, że nic nie jest pewne. Zrzekając się odprawy możesz nic nie zyskać a stracić wszystko! 0 pracy 0 kasy z odprawy!
W pewnych sprawach trzeba byc egoista i nie patrzec na firme ze taka biedna i wgl bo firma nie patrzy czy ktos ma co do przyslowiowego gara wlozyc.
ależ ja jestem w tej kwestii egoistką. Skoro mamy prawo do tego czy siego głupotą byłoby dobrowolnie zrezygnować. To prawo jest po to by nas chronić.
Tak trzymaj :) Najlepiej zorientowac sie w swojej sytuacji u prawnika. w Trojmiescie mozna umowic sie na bezplatna wizyte a adresy sa dostepne w internecie :)
Witam, czy dostał ktoś dzisiaj wypłatę?
My jeszcze nie :)
Ja i koleżanki z którymi mam kontakt nie mamy,Olsztyn
Nie mam obawiam się że może być dopiero w następnym tygodniu... O odprawach nic nie wiem poza tym że nie jest uwzględniona na odcinku wypłat.
wyplat nie ma, super:(
ale to bylo do przewidzenia
Do przewidzenia jest to ze PIP wie o tym i gó*** z tym robi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zasłużyliście sobie na to !!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
spadaj z tego forum życzę ,Ci tego samego niemasz co pisać to pisz list do Świętego Mikołaja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tego samego, czyli "wszystkiego najlepszego", bo ja właśnie tego życzę wam - wszystkiego najlepszego w nowej pracy !!! Powodzenia!
Dzisiaj została wysłana na sklepy informacja, że dzisiaj poszły przelewy dla Olsztyna. Pozostałe sklepy będą sukcesywnie wysyłać do piątku. Osoby z którymi jest rozwiązana umowa dostaną również ekwiwalent za urlop. Odprawy zostaną wypłacone z Gwarantowanego Funduszu Świadczeń Pracowniczych, ale to potrwa.
Potrwa bo jeszcze się nawet nie pofatygowali żeby wniosek złożyć do funduszu,
Prośba: piszcie jaki sklep,jak wpłyną wam pieniądze,żebyśmy wiedzieli wszyscy,że się coś dzieje... Przez to że każdemu mówią co innego ,to mam wrażenie,że próbują nas zbywać....
Wczoraj dzwoniłam do kadr w Olsztynie i Pani powiedziała mi że przelewy wszystkie poszły rano, ale wypłaty na koncie jeszcze jakoś nie widzę.
pracodawca już wysłał zgłoszenie do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych wniosek o wypłatę zaległych odpraw pieniężnych tak że nam pozostaje czekać ;podaje numer w Gdyni do uzyskania informacji na ten temat 58-32 09 109 lub 58-32 09 110
Ja przed chwilą dostałam przelew-Olsztyn
a jaki bank jesteś?u nas też część osób dostała przed chwilą ale nie wiem z jakich banków
Mam Kredyt Bank.
dostałam wypłatę, bank bph
PKO SA OLSZTN TEŻ MAM
coś mało osób się chwali że dostało kasę pewnie wszyscy w pracy są :)
Olsztyn jest wypłata BP
Gdańsk Matarnia nie ma czyli do konca tygodnia ?
albo na początku przyszłego :(
Olsztyn PKO BP dostałam wypłate ale odszkodowań i odpraw nie .Odprawy mają być z Funduszu ,a o odszkodowania trzeba będzie iść do sądu.

wypłata

Olsztyn sklepy dostały wypłate a my cbrd dostaniemy wypłate jutro lub dzis późno bo po południu były nasze wypłaty zatwierdzane przez zarząd bo my nalezałysmy pod nich i dzis miały isc przelewy dzis, a odprawy z funduszu uzyskałam takie informacje w kadrach
Widzę że warmia i mazury mają Malbork nie ma i trójmiasto też nie ma :(
Bomi Kraków też nie ma.
warszawa europlex ma wypłaty
Dają w kratkę...
w warszawie wszyscy którzy mieli wypowiedzenia do 31sierpnia nie otrzymali pieniędzy, w 3 sklepów które się ostały tylko dwa dostały pensje
wynagrodzenia to jedno a kolejna sprawa to świadectwa pracy których też nie widać :(
W Olsztynie świadectwa rozdane:)
kiedy dostaliście?
My też wypłat nie mamy,ale świadectwa pracy są
jakoś w międzyczasie na stronie Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych doczytałem że można składać indywidualne wnioski o wypłatę zaległych wynagrodzeń, tudzież odpraw.Warunkiem jest zaistnienie niewypłacalności pracodawcy a ta zachodzi również przy upadłości układowej.
male sprostowanie
fundusz gwarantowanych swiadczen pracowniczych wyplaci zalegle wyplaty liczac trzy miesiace wstecz od dnie ogloszenia upadlosci przez bomi, czyli 31-07-2012, wiec za lipiec, czerwiec i maj. Ale za ten okres wyplaty byly przelewane wiec o to nie mozna wnioskowac.
Jedynie mozna wnioskowac o wyplate odpraw, a o odszkodowania nalezy upominac sie w sadzie pracy(no i tez sad pracy jezeli chodzi o wynagrodzenie za miesiac sierpien)
świadectwa dostaliśmy 3 września.
Wiecie na które sklepy puszczą wypłaty dzisiaj? Coś słychać czy nic?
ja dzwoniąc do funduszu gwarancyjnego otrzymałam informację że normalnie otrzymamy całe wynagrodzenie, czyli cztery podstawy -18%(w zależnosci jaki jest zapis w wypowiedzeniu) już dwa wnioski wpłynęły do funduszu osób które otrzymały wypowiedzenia 11.08 i 25.08 do końca września mają wpłynąc wnioski 800osób do końca października ma być wszystko wypłacone!
Czyli każdy sam ma składać wniosek do funduszu świadczeń gwarantowanych,a nie czekać na zbiorowy wniosek.
Wreszcie jakiś konkret, a co macie na myśli pisząc "odszkodowania" o które trzeba będzie walczyć w sądzie?Chodzi wam o odsetki za spóźnione pensje?
nie ponieważ pracodawca złożył już taki wniosek zbiorowy do funduszu jak chcesz się dowiedzieć osobiście to podaje numer pod którym dowiesz się więcej 58-32 09 109 lub 58-32 09 110 numer do funduszu w Gdyni
nie składajcie sami wniosków bo nie ma sensu....tak jak pisałam wcześniej Bomi już złożyło dwa wnioski i do końca września złoży wszystkie na 800osób
do ~gamazynier
"odszkodowanie"otrzymasz jeżeli miałeś skrócony okres wypowiedzenia ale również z funduszu na razie nie ma sensu iść do sądu kosultowałam to z adwokatem
Miałem skrócony, a jak uzasadnił to że nie ma sensu iść do sądu?
to należy ci się dwumiesięczne odszkodowanie jeżeli miałeś skrócony z trzech miesięcy na jeden miesiąc!firma złożyła wnioski do funduszu a sąd tego procesu nam nie przyspieszy chyba że chcesz się starać o odsetki ale to groszowa sprawa.W sumie to nic nie kosztuje więc możesz próbować
Jeżeli złożyli to nie będę mieszał ale z odsetkami chyba nie odpuszczę-grosze czy nie to jak ja nie zapłacę czegoś w terminie to mi naliczają więc ja też się w trąbę robić nie dam.

A tak z innej beczki to ciekawe czy ze strony zarządu nie doszło do niegospodarności i stąd mamy taką sytuację jaką mamy:upadłość układową i chaos w sprawie pensji, odpraw i świadectw pracy.
masz rację ja tylko czekam 30 dni jak nie będzie kasy to składam pozew nie będę dłużej czekała już nawet mam przygotowany:) Faktycznie ktoś ostro w naszej firmie zawalił z miesiąca na miesiąc tak sklepy do "ruiny" doprowadzili...ale my już świadectwa pracy to już 03.09 otrzymaliśmy w olsztynie
krakow nie ma! ale 14 maja byc!
w krakowie sw. tez sa!
Do 12 ,09 w Warszawie świadectwa nie dotarły
Mam pensję
Orunia - nie mam kasy, jesteśmy rozdzieleni na Matarnię i Alfę
ma ktoś wypłate
czy ktos ma wyplaty na koncie! prosze o informacje!
W warszawie pracownicy na wypowiedzeniach nie mają kasy.
Niezbyt miły akcent na koniec.
Gdańsk Zaspa dostała dzisiaj po 15
Kraków nie ma :(
Gorzów nie ma:(
Gdańsk Matarnia ma
a czy ktos wie czy pojawia sie w poniedzialek na katach! bo z tego co widze to tylko gdansk dostal!
czy katowice maja wyplaty!
do góry